Ο νέος Ματέο, λέγεται Μαντσίνι

Ο νέος Ματέο, λέγεται Μαντσίνι

Ο Αργεντινός της Οσέρ, Ντάνιελ Μαντσίνι, είναι ο παίκτης που αποτελεί το πρότζεκτ στο οποίο θα ποντάρει ο Άρης

Πουλάει το θέμα του Ματέο Γκαρσία μετά το ισπανικό δημοσίευμα που τοποθετεί τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της λίστας των μνηστήρων της Λας Πάλμας για ντιλ που αφορά τον Αργεντινό που έκλεψε την παράσταση πέρσι στην ελληνική λίγκα με τη φανέλα του Άρη.

Η γνώμη μου για το Ματέο είναι άριστη. Τον θεωρώ παίκτη των «πέντε συν» εκατομμυρίων. Με την εξής όμως προϋπόθεση: Χρειάζεται άλλη μια σεζόν σαν την περσινή για να ωριμάσει, να ολοκληρώσει τις προσθήκες στο παιχνίδι του και να βελτιώσει το σώμα του με επιπλέον ατομική δουλειά.

Ο Άρης θα του έδινε 100% αυτές τις προϋποθέσεις. Του έδωσε ρόλο και θα τον διατηρούσε. Του έδωσε εμπιστοσύνη και το απέδειξε όταν δέκα αγωνιστικές… τον έψαχνες μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του κλαμπ στο πρόσωπό του.

Και ήταν και τυχερός να έχει δίπλα του, συμπατριώτες του, έμπειρους παίκτες που δέθηκαν και θέλησαν να τον βοηθήσουν και προσωπικά.

Ο Άρης ήταν και -όσο δεν κλείνει κάπου ο παίκτης- θεωρητικά παραμένει το ιδανικό περιβάλλον για να φτιάξει το Ματέο τον παίκτη των πέντε ως δέκα εκατομμυρίων που μπορεί να γίνει: Με ακόμη 30 παιχνίδια, συν τα ευρωπαϊκά, αυτό είναι το περιβάλλον που θα τον αναδείκνυε ως γουίνγκερ ικανό να τοποθετηθεί στο ψηλό ράφι της μεταγραφικής αγοράς το επόμενο καλοκαίρι.

Δυστυχώς για τον Άρη και κατά τη γνώμη μου και για τον παίκτη, η Λας Πάλμας εξακολουθεί να τον αντιμετωπίζει ως καμμένο χαρτί. Ως έναν παίκτη που… έτυχε να κάνει μια καλή σεζόν και το μόνο που θέλει είναι να τον «ρευστοποιήσει» άμεσα. Δικαίωμά της.

Ο Άρης όμως γίνεται ακόμη καλύτερο περιβάλλον ανάδειξης τουλάχιστον ενός τέτοιου πρότζεκτ. Βάζει παίκτες καλύτερους αυτών που είχε στο ρόστερ του. Ο Σούντγκρεν είναι δεξί μπακ χαφ με υψηλό… πάτωμα. Παίκτης σταθερός, έμπειρος και με κίνητρο να παίξει εκτός Σουηδίας.

Ο Ιντέγε, αν έρθει νωρίς και μπει στη δουλειά, «θα έρθει» γρήγορα. Και αν κερδηθεί το στοίχημα «ο καλός Ιντέγε», θα είναι ικανός να ηγηθεί στο σκοράρισμα με αριθμούς αντάξιους της υπέρβασης για την απόκτησή του.

Ο Ντουάρτε, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στο φλερτ με τον Ιντέγε σε συνδυασμό με το ότι το όνομά του δεν έγινε σίριαλ. Η πορεία του στην Ολλανδία είναι πολύ αξιόλογη και τα ατομικά του χαρακτηριστικά δείχνουν παίκτη που μπορεί να είναι σημείο αναφοράς, όχι για τον Άρη, αλλά για το πρωτάθλημά μας. Εδώ θα είμαστε και θα με θυμηθείτε.

Αν το κλαμπ πάρει και τον βασικό στόχο του για στόπερ, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες από πέρσι: Ο Άρης θα είναι μια καλύτερη ομάδα από πέρσι. Και ακριβώς εδώ, έρχεται το πρότζεκτ: Αυτό για τον Άρη είναι ο Μαντσίνι. Ηλικιακά όσο ο Ματέο σχεδόν, αλλά με περισσότερες παραστάσεις από αυτόν την περασμένη διετία και δύο ακόμη προσόντα επιπλέον: Πρώτον παίζει δυο θέσεις και όχι μία. Και γουίνγκερ και εσωτερικός χαφ. Και δεύτερον έχει κοινοτικό διαβατήριο.

Από τις πληροφορίες που συλλέγω, τείνω στη βεβαιότητα πως πρόκειται για αληθινή ευκαιρία και θα ήθελα να τον δω να μπαίνει στην εξίσωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ