AEK : Ο Μανόλο, ο «Λύμπε» και η ανασφάλεια

AEK : Ο Μανόλο, ο «Λύμπε» και η ανασφάλεια

Το λιγότερο που δικαιούται ο Μανόλο Χιμένεθ είναι να του γίνει το χατήρι σε μια μεταγραφή όπως ο Μασούντ. Ας τον πάρουν δώρο, για όσα έχει πετύχει απο την αρχή της σεζόν.

Την πάτησε μια φορά ο Χιμένεθ και δεν θέλει να την πατήσει άλλη μια ακόμα. Το καλοκαίρι ζητούσε από την διοίκηση να του φέρει τον Ρομέρο για εξτρέμ αλλά δεν του έγινε το χατίρι.

Του έφεραν τον Τρίστανσον κι αυτός τον καθήλωσε στο πάγκο πριν αναγκαστούν να του δώσουν φύλλο πορείας. Θα σκεφτεί κανείς ότι τότε έκανε κουμάντο ο Μαϊστόροβιτς ενώ τώρα κάνει ο Λυμπερόπουλος και τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ελα όμως που και τώρα τα «θέλω» του Μανόλο περνάνε από κόσκινο. Ο κόουτς θέλει τον Μασούντ. Ο Λυμπερόπουλος το σκέφτεται και μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το σκεπτικό ούτε του ενός ούτε του άλλου. Ξέρω πως μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Χιμένεθ βάδιζε σε τεντωμένο σχοινί.

Ανασφαλής εκ φύσεως βρισκόταν ή νόμιζε ότι βρισκόταν κάτω από καθεστώς πίεσης. Εδινε εξετάσεις σε κάθε αγώνα. Τώρα έχει την ΑΕΚ πρώτη και τη μόνη ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη. Εχει καταφέρει να καλύπτει εκ των ενόντων τα κενά του Μάνταλου και του Γιόχανσον. Καλύπτει επίσης με επιτυχία τα κενά που συνεχώς παρουσιάζονται σε άμυνα και επίθεση από τραυματισμούς και τιμωρίες.

Διάολε, το λιγότερο που δικαιούται είναι να του γίνει το χατίρι σε μια μεταγραφή. Ζητάει τον ελεύθερο Μασούντ. Ας του τον πάρουν. Δώρο σε όσα έχει πετύχει από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα. Ο Μανόλο μπορεί να έχει κυκλοθυμικές εξάρσεις κατά την διάρκεια των αγώνων αλλά σε κατάσταση ψυχραιμίας αντιλαμβάνεται πλήρως πως έχουν τα πράγματα.

Ξέρει ότι πίσω του σε απόσταση ενός και δυο βαθμών έχει ομάδες με δυνατά πορτοφόλια που δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια στην μεταγραφική περίοδο. Την ώρα λοιπόν που η ΑΕΚ θα ψάχνει παίκτες για να καλύψει απουσίες από τραυματισμούς για να διατηρήσει την αγωνιστική της ισχύ οι άλλοι δυο θα ψάχνουν να την αυξήσουν κατακόρυφα.

Ξέρει επίσης ότι έχει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την πρώτη αγωνιστική του Φλεβάρη. Θέλει να πάει σε αυτό το παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά πλήρως εξοπλισμένος. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάει παίκτες και τους θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Όταν λοιπόν διαπιστώνει ότι ακόμα και για την περίπτωση του ελεύθερου Μασούντ κάποιοι «ψειρίζουν» το θέμα, φουντώνει η ανασφάλεια και τον ζώνουν τα φίδια. Ο Χιμένεθ θέλει αύριο το πρωί έναν ποιοτικό αριστερό χαφ εξτρέμ έναν καλό παίκτη πίσω από τον Λόπες και ένα χαφ να μπορεί να κάνει την δουλειά του Γιόχανσον.

Δεν ζητάει πολλά αλλά τα ζητάει εδώ και τώρα. Το δίκιο του βουνό. Αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ πιθανό να κριθεί όχι από αυτούς που παίζουν τώρα στις ομάδες αλλά από αυτούς που θα παίζουν και από το πότε θα αρχίζουν να παίζουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ