Δύο φορές ΑΕΚτζής

Δύο φορές ΑΕΚτζής

Ο Μπακασέτας ήρθε στην Ένωση ως «Τάσος» και έφυγε ως… Τασάρας.

Ο Τάσος Μπακασέτας θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια κάτοικος Τουρκίας, καθώς η ΑΕΚ τα βρήκε σε όλα με την Αλάνιασπορ για την παραχώρηση του διεθνούς άσου. Η Ένωση αναμένεται να βάλει στα ταμεία της ένα ποσό που «αγγίζει» το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ στη συμφωνία με τον σύλλογο της Τουρκίας προβλέπονται και μπόνους που αφορούν σε ατομικούς στόχους του παίκτη (συμμετοχές, γκολ).

Το deal για την πώληση του Μπακασέτα έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Μιγκέλ Καρντόσο, που φαίνεται πως εξαρχής έκανε τα πλάνα του για τη νέα σεζόν, χωρίς ξεκάθαρο ρόλο για τον διεθνή άσο. Γι’ αυτό και μόλις ενημερώθηκε για την πρόταση της Αλάνιασπορ άναψε το «πράσινο φως» ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες και να κλείσει η συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ με την ομάδα της Τουρκίας ήταν σε εξέλιξη εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα. Ωστόσο τόσο η Ένωση όσο και ο ίδιος ο παίκτης ήθελαν να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές.

Έτσι, ο κύκλος που άνοιξε στην Ένωση ο Μπακασέτας το 2016 έκλεισε τρία χρόνια μετά, με τον διεθνή μέσο να αποχωρεί από τον σύλλογο έπειτα από 52 συμμετοχές και 16 γκολ.

Η σχέση του Μπακασέτα και της ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερη και πέρασε από πολλά στάδια. Ο «Μπάκα» ήταν ένας από τους… στρατιώτες της ομάδας, την οποία άλλωστε στήριζε και προτού ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά και ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Το μόνο γεγονός που έφερε κάποιες «σκιές» στη σχέση της ΑΕΚ και του παίκτη ήταν όταν η ομάδα έβαλε τον Μπακασέτα στον «πάγο», λόγω της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ένα συμβόλαιο που τελικώς ανανεώθηκε λίγο αργότερα, με τον 25χρονο άσο να επιστρέφει μετά από ένα μικρό «διάλειμμα» στα πλάνα της Ένωσης.

Ο Μπακασέτας έδωσε τον δικό του αγώνα για να έρθει στην ΑΕΚ. Ο Πανιώνιος είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό για την πώληση του παίκτη στο λιμάνι, όμως τα κιτρινόμαυρα αισθήματα του παίκτη έβαλαν βέτο σε αυτή τη μεταγραφή. Έτσι, ο διεθνής άσος ήρθε στην ομάδα της καρδιάς του, αποδεικνύοντας σε αυτή την τριετή διαδρομή του πως έβαζε το συμφέρον του συλλόγου πάνω από όλα.

Στο τέλος δε, απέδειξε πως είναι… δύο φορές ΑΕΚτζής, αποχωρώντας διότι ένιωσε πως αυτό ήταν το καλύτερο για όλους. Δηλαδή και για την Ένωση. Αφού κατά κάποιον τρόπο η ΑΕΚ έδωσε στον παίκτη να καταλάβει, πως η αποχώρησή του από τον σύλλογο τώρα, θα βρει ωφελημένους και τους δύο. Κάτι που ο Μπακασέτας σεβάστηκε απόλυτα, φέρνοντας μια πρόταση που ικανοποίησε τις απαιτήσεις του Δικεφάλου. Με το πιο σημαντικό κεφάλαιο της ζωής του, να κλείνει με τον ιδανικό τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ