Περί διαφορετικότητας ο λόγος

Περί διαφορετικότητας ο λόγος

Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του Μάκη Αγγελόπουλου. Η ΑΕΚ πρέπει να πρεσβεύει το διαφορετικό, άρα πώς μπορεί να αποδέχεται το συστημικό;

Πολύς λόγος γίνεται για την επικείμενη (η ανακοίνωση μένει) συμφωνία της ΑΕΚ με τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ. Η ανακοίνωση της Original έκανε την… πατάτα να καίει περισσότερο, έστω κι αν -κατά την ταπεινή μου άποψη- δεν βρήκε στόχο. Αλλά ας δούμε λίγο αυτό το… φαινόμενο Παπαθεοδώρου.

«Δεν είναι δυνατόν ν’ αποδεχόμαστε «a priori» την οικογενειακή ευθύνη σε θέματα αθλητισμού και να επιτρέπουμε την «προσωποφαγία» και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Συνυπογράφω και με τα δύο χέρια.

Αλήθεια, ένας προπονητής, ο οποίος τυγχάνει να έχει αδερφό, που φέρεται (αν κάνω λάθος να ζητήσω συγνώμη) να περνά… πριονοκορδέλα όποιον έβρισκε μπροστά του, υπογράφοντας ως «πρασινοφρουρός», δικαιούται να κάνει μήνυση σε συναδέλφους του αδερφού του, επειδή τον έθιξαν τα γραφόμενά τους; Είναι τίμιο, ή λιγουλάκι ανθρωποφαγικό;

Το ότι για συναδέλφους του κόουτς (πετυχημένους) γράφτηκαν φοβερά και τρομερά πράγματα, σηκώθηκαν ειρωνικά βίντεο, από site των οποίων υπεύθυνος ήταν ο αδερφός, μάλλον δεν άγγιζε τον Ηλία. Θα είχαν χωρίσει τα τσανάκια τους. Ή μήπως είναι «προσωποφαγία» ό,τι θίγει τον συγκεκριμένο και… άλλη μια μέρα στη δουλειά ότι άθλιο καταγράφηκε εναντίον άλλων προπονητών.

Εμένα, πάντως, αν ήμουν προπονητής θα με ενοχλούσε να γράφονταν τέτοια πράγματα στο site του αδερφού μου, αλλά πάλι κι αυτό δεν έχει σημασία.
«Δεν είναι δυνατόν να πρεσβεύουμε το «διαφορετικό» μόνο στα λόγια. Πρέπει να το πρεσβεύουμε και με τις πράξεις μας. Και ν’ αποκρούουμε κάθε μορφή ρατσισμού ή προκατάληψης» είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Συνυπογράφω και με τα δύο χέρια.

Αλήθεια είναι «διαφορετικό» ό,τι πιο συστημικό υπάρχει σε προπονητή; Η επιλογή του στις «μικρές» εθνικές, όταν ο μέσος όρος ηλικίας στην Κηφισιά ήταν 30+, μάλλον ήταν οξυδερκής κι ορισμός του «διαφορετικού» και πρόδηλα δεν είχε σχέση με το αδελφικό λιβανιστήρι προς τον Βασιλακόπουλο.

Όπως η επιλογή του από τον ΠΑΟΚ πρόδηλα ήταν άσχετη με την αδερφική δράση. Μοναχοπαίδι γαρ, πρέπει μάλλον να ψέξω τη μητέρα μου, που δεν μου έκανε ένα αδερφάκι, να αξιοποιώ τις γνωριμίες του όταν με βολεύει και να εντάσσομαι στο κλαμπ της διαφορετικότητας και της μη αποδοχής οικογενειακής ευθύνης, όταν δεν με συμφέρει.

Αν θυμηθεί κανείς τον πρώτο καιρό του Ηλία στον ΠΑΟΚ, δεν θα βρει πολλά θετικά αποτελέσματα. Μπράβο στον Μπάνε που τον στήριξε κι αν ο Μπάνκι (κατ’ αντιστοιχία) είχε ανάλογη στήριξη μπορεί να έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτούσε την Ευρωλίγκα.

Θα έλεγα πως η οικογένεια καθενός πρέπει να μένει μακριά και πως όποιος έχει άποψη για την προπονητική αξία του πρώην κόουτς του ΠΑΟΚ να την καταθέσει. Αν ενστερνιστούμε αυτή την άποψη να συμφωνήσουμε να έχει διπλή κατεύθυνση. Από και προς. Γιατί δεν υπάρχουν μόνο τα γραφόμενα του αδερφού, υπάρχουν και φτυσίματα σε διαιτητές, αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν. Αν δεν θέλεις να εμπλέκεται (και δεν πρέπει να εμπλέκεται) η οικογένειά σου στο παιχνίδι, πρώτος εσύ την κρατάς μακριά.

Η ουσία του θέματος: Προσωπικά ουδέποτε εκτίμησα ως μεγάλο προπονητή τον Ηλία. Σαφέστατα και δεν θα ερωτηθώ εγώ, δουλειά μου είναι με το λίγο μπάσκετ που γνωρίζω να κρίνω. Δεν τον θεωρώ άξιο να σηκώσει το βάρος της ΑΕΚ, αφήστε που είναι και… γκαντέμης, καθώς οι ομάδες από τις οποίες φεύγει είτε διαλύονται (η Κηφισιά παλεύει να ορθοποδήσει), ή βουλιάζουν στα χρέη (ο ΠΑΟΚ ελπίζει σε… «σωτήρα»).

Υ.Γ.: Αυτά τα γράφω γνωρίζοντας ότι η απόφαση έχει ληφθεί, άρα δεν έχουν σκοπό να… ενοχλήσουν τη συμφωνία, αλλά να αποτελούν καταγεγραμμένη τοποθέτηση, για τα μελλούμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ