Η γειωμένη αισιοδοξία του Πέδρο Μαρτίνς…

Η γειωμένη αισιοδοξία του Πέδρο Μαρτίνς…

 Ο κόουτς πέρσι σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες τα κατάφερε μια χαρά. Πήρε μια εικοσάδα άγνωστων μεταξύ τους παικτών κι αυτός περίπου ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων, παρουσίασε ένα καλό σύνολο που πήρε απανωτές προκρίσεις.

Θυμάμαι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν πολύ αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει την Μίλαν νικώντας με δυο γκολ διαφορά στο Φάληρο. Το πίστευε και το δήλωνε. Τώρα δηλώνει ότι η ομάδα του έχει στόχο να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός που θα παρουσιάσει φέτος έχει τέτοιες δυνατότητες. Στις δηλώσεις του δεν λέει πουθενά ότι η πρόκριση επί της Πλζεν είναι δεδομένη. Ίσα-ίσα κάνει μια παρατήρηση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Επισημαίνει ότι η Τσεχία είναι πάνω από την Ελλάδα στην ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ και ο πρωταθλητής έχει ανοικτό δρόμο για του ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τις μετράει τις κουβέντες του ο Πορτογάλος. Η Βικτώρια Πλζεν δεν είναι το μεγάλο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν συγκρίνεται με την Άιντχοβεν που σαφώς έχει πιο βαρύ όνομα. Ωστόσο δεν έπεσαν τα αυτιά της επειδή κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό ενώ υπήρχαν ομάδες όπως η Βασιλεία που θα προτιμούσαν οι Τσέχοι.

Η δευτεραθλήτρια Τσεχίας θα συγκρουστεί με τον Ολυμπιακό πιστεύοντας ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση. Πρόκειται για συμπαγή ομάδα με νέους αλλά και έμπειρους παίκτες. Αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο κι αυτό προϊδεάζει για ανοικτά παιχνίδια . Οι Τσέχοι θα επιτεθούν στο μικρής χωρητικότητας γήπεδό τους με σκοπό να πετύχουν γκολ και να πάρουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που κινείται άνετα όταν υπάρχουν χώροι θα δοθεί η ευκαιρία για να υπάρξουν απαντήσεις στο επιθετικό παιχνίδι των Τσέχων.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» το οποίο θα κοχλάζει από την θερμότητα που θα εκπέμπουν οι οπαδοί της, η ομάδα του Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση στον βαθμό που δεν θα έχει συμβεί κάτι αναπάντεχο μια βδομάδα νωρίτερα στην Τσεχία. Το ερώτημα λοιπόν είναι το ίδιο όταν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ομάδες που δεν του ρίχνουν σε μπόι. Σε τι κατάσταση, σε ποιο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας θα βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι  σε ένα μήνα και λίγες μέρες από τώρα; Το ερώτημα αφορά κυρίως τον Μαρτίνς που πέρσι σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες τα κατάφερε μια χαρά. Πήρε μια εικοσάδα άγνωστων μεταξύ τους παικτών κι αυτός περίπου ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων παρουσίασε ένα καλό σύνολο που πήρε απανωτές προκρίσεις. Την συνταγή την έχει ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Οσο κι αν φαίνεται παράδοξο, αυτή η πρόκριση είναι σημαντικότερη από την επόμενη διότι εξασφαλίζει την συμμετοχή των ερυθρόλευκων στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οταν όμως, ο προπονητής δηλώνει ότι στόχος είναι η συμμετοχή στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σημαίνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα όπως είναι αλλά και όπως θα διαμορφωθεί με τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις που αφορούν σέντερ φορ και κεντρικό αμυντικό. Οταν θες να ξεπεράσεις και το τελευταίο εμπόδιο, μοιραία αρχίζεις από το πρώτο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ