Από ball boy στην Τούμπα μεταγραφή με 3,5 εκ. ευρώ στη Γαλλία

Από ball boy στην Τούμπα μεταγραφή με 3,5 εκ. ευρώ στη Γαλλία

Η πορεία του Ευθύμη Κουλούρη από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ έως τη μεταγραφή του στην Τουλούζ.

Ο Ευθύμης Κουλούρης αποτελεί ένα από τα καλύτερα προϊόντα των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην έγινε ποτέ βασικός-βασικός στην πρώτη ομάδα του Δικέφαλου, μπορεί στην Τούμπα να μην τον εμπιστεύτηκαν ποτέ όσο άξιζε πραγματικά (ο Στέφενς, ο Ίβιτς και ο Γεωργιάδης τον πίστεψαν περισσότερο από όλους…) αλλά τώρα φέρνει στα ταμεία της ομάδας 3,5 εκ. ευρώ από την πώλησή του στην Τουλούζ, ενώ ο ΠΑΟΚ κρατάει και ένα 15% των δικαιωμάτων του σε περίπτωση μεταπώλησης.

Και ο παίκτης (που είναι εξαιρετικό παιδί και τρομερά καλός χαρακτήρας) και ο Δικέφαλος είναι κερδισμένοι από το deal.

Ο Ευθύμης Κουλούρης εξαργύρωσε με μια μεταγραφή σε ομάδα πρώτης κατηγορίας της Γαλλίας την εξαιρετική σεζόν που έκανε ως δανεικός στον Ατρόμητο (με 25 γκολ και 4 ασίστ σε 35 ματς) και ο ΠΑΟΚ βάζει στα ταμεία του ένα σημαντικό ποσό (3,5 εκ. ευρώ) από ένα παίκτη που αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομών του.

Ο Διεθνής (πλέον) Έλληνας επιθετικός ήταν «Killer» από μικρός και πλέον έχοντας κλείσει τα 23 του (είναι γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1996) ανοίγει τα φτερά του για να διεθνή καριέρα στο εξωτερικό.

Τη σεζόν 2015-16 είχε πάει δανεικός και στην Ανόρθωση στην Κύπρο, όπου σε 25 συμμετοχές πέτυχε 13 γκολ, παρότι τις περισσότερες φορές έμπαινε ως αλλαγή στα ματς.

Ο Κουλούρης είναι προϊόν των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, στις οποίες βρέθηκε από 13 ετών, το 2009.

Όπως πολλά παιδιά των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ έτσι αυτός, πέρασε και από το πόστο του… «ball boy» στην Τούμπα τη σεζόν 2009-10. Εκείνο ήταν ένα από τα πρώτα βήματα για την καταξίωσή του στον Δικέφαλο!

Είδωλό του είναι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, τον οποίο θεωρεί ως κορυφαίο στράικερ των τελευταίων χρόνων.

Από την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ θαύμαζε από πιο μικρός, τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος επίσης είχε ξεκινήσει από τις Ακαδημίες της ομάδας. Ο Κλάους στην τελευταία του χρονιά στην Κ20 (τη σεζόν 2006-07) είχε πετύχει 24 γκολ. Ο Κουλούρης την περίοδο 2013-14 πέτυχε 26 γκολ στην Κ20 και έσπασε το ρεκόρ του Αθανασιάδη.

Έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και με την ομάδα Κ17 (το 2013) αλλά και με την Κ20 (το 2014), αλλά φέτος που ο Δικέφαλος πήρε και το πρωτάθλημα της Super Leagie ήταν δανεικός στον Ατρόμητο…

Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το έκανε στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 (με προπονητή τον Χουμπ Στέφενς) στη Ριζούπολη στη νίκη με 0-3 επί του Απόλλωνα για το Κύπελλο. Τότε 20 περίπου μέρες πριν κλείσει τα 18 του (είπαμε είναι γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1996) πέτυχε δύο γκολ, μπαίνοντας αλλαγή στη θέση του Αθανασιάδη στο ημίχρονο!

Το γεγονός έκρυβε και μία απίστευτη σύμπτωση: ο νεαρός στράικερ του Δικέφαλου είναι ανεψιός του θρυλικού Λέανδρου Συμεωνίδη ο οποίος μεγαλούργησε στον ΠΑΟΚ στα μέσα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 και είχε κάνει ντεμπούτο στον Δικέφαλο σε αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (στο πρωτάθλημα όμως) το 1954 που είχε λήξει με διπλό 0-3!!!

«Δεν είναι μόνο ένας ταλαντούχος παίκτης, αλλά και ένα προσγειωμένο παιδί», έχει πει θρυλικός βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ για τον ανεψιό του που συνεχίζει μετά από αρκετά χρόνια την παράδοση της οικογένειας.

Η συγγένεια του Ευθύμη Κουλούρη με τον Λέανδρο Συμεωνίδη προέρχεται από την πλευρά της μητέρας του, της Αυγής Μαλεζά. Κι αν το επίθετο της μητέρας του, σας θυμίζει κάτι, καλά μαντέψατε, ο μικρός έχει συγγένεια και με τον Στέλιο Μαλεζά! Είναι τρίτα ξαδέρφια. Ο παππούς του, Ευθύμης Μαλεζάς ήταν ξάδερφος με τον παππού του Στέλιου Μαλεζά, τον Γιάννη Μαλεζά!

Οι ρίζες του νεαρού παίκτη του ΠΑΟΚ είναι από τον Πόντο, καθώς ο παππούς του, Ευθύμης Μαλεζάς γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1919 (απεβίωσε στις 24/7/2004) στην κωμόπολη Μεσουντιέ στην περιοχή Ορντού (της Επαρχίας Μελανθίας του Νομού Σεβάστειας).

Ακόμη ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Σπύρος Κουλούρης, αφού πήρε το πτυχίο από τα ΤΕΦΑΑ (ήταν επίσης επιθετικός με συμμετοχές στον Εδεσσαϊκό και σε μικρότερες κατηγορίες) εργάζεται πλέον ως γυμναστής στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

Είναι προφανές ότι το σόι έχει κλίση στον αθλητισμό…

Ο πατέρας του νεαρού επιθετικού, ο Προκόπης Κουλούρης, γυρίζοντας πίσω στο 2009 θυμήθηκε πριν λίγα χρόνια πως ήρθε ο γιος του στον ΠΑΟΚ: «Ο Ευθύμης ήταν μέλος των μεικτών ομάδων της Πέλλας και εκεί τον ανακάλυψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μας πίεσε πολύ για να τον αποκτήσει σε ηλικία 13 ετών! Θυμάμαι ένα τουρνουά στα Τρίκαλα που είχε βάλει 7 γκολ με τις ακαδημίες του Αετού Σκύδρας. Εκεί τον ξεχώρισε ο ΠΑΟΚ. Για μένα πιο ιδιαίτερο και αξέχαστο γκολ ήταν αυτό που έβαλε απέναντι στον Ολυμπιακό στον τελικό με την Κ17, το 2013, με το οποίο κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Είχα τα γενέθλιά μου και κάτω από τη φανέλα το φορούσε μία μπλούζα με αφιέρωση για μένα! Αυτό μου έχει χαραχθεί πιο έντονα από όλα στη μνήμη».

Ο Προκόπης Κουλούρης αναφέρθηκε πολλές φορές στις δυσκολίες που υπήρχαν τα πρώτα χρόνια του Ευθύμη στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Για μας υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες καθώς μέναμε στη Σκύδρα και έπρεπε 3-4 φορές την εβδομάδα να τον κατεβάζω για προπονήσεις και για αγώνες. Όταν έφτασε στην Κ17 έμεινε μόνιμα τελικά στη Θεσσαλονίκη σε σπίτι που νοίκιαζε η ΠΑΕ. Κάποια στιγμή είχαμε προβληματιστεί με την απόσταση και τις μετακινήσεις. Περισσότερο εγώ… Τον ρώτησα αν ήθελε να συνεχίσουμε και μου απάντησε: «Αφού αρχίσαμε θα το τελειώσαμε σωστά». Είναι μεγάλος μαχητής. Ήθελε να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και τα κατάφερε. Τον χαίρομαι γιατί ο ίδιος πάντα έβαζε υψηλούς στόχους. Όσο πιο ψηλά στοχεύεις τόσο πιο ψηλά θα πας… Ότι άλλο και να πω πάντως δεν θα είμαι αντικειμενικός γιατί είμαι ο πατέρας του…»

Ο Αγγελος Ζαζόπουλος υπήρξε προπονητής του Ευθύμη Κουλούρη στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ από το 2009 μέχρι το 2012. «Από πολύ μικρός ήταν πολυβόλο στο σκοράρισμα. Θυμάμαι ότι όταν τον είχα στην ομάδα Κ15 στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ παίζαμε αντίπαλοι με ομάδες Κ17 και εκείνη τη χρονιά σκόραρε 45 με 50 γκολ με αντιπάλους 2 χρόνια μεγαλύτερους! Με την Κ17 του ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα, ενώ τίτλο πήρε και με την Κ20 έχοντας πάρα πολλά γκολ στο ενεργητικό του», τόνισε παλαιότερα.

Ο Αλέκος Θεοδωρίδης ήταν προπονητής της Κ17 που κατέκτησε το πρωτάθλημα με γκολ του Κουλούρη στον τελικό με τον Ολυμπιακό (1-0) το 2013. «Σε όλα τα επίπεδα που έχει παίξει ήταν πάντα πρώτος σκόρερ. Μετά την Κ17, έβαλε 26 γκολ με την Κ20 και πήρε και εκεί το πρωτάθλημα με προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς! Φέτος αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ στη Super League! Είναι παίκτης υψηλών προδιαγραφών», επισήμανε.

Ε, καιρός είναι πλέον να κατακτήσει την κορυφή και στη Γαλλία!

Υπερβολή;

Καθόλου! Υπερβολή ίσως έμοιαζε πριν λίγα χρόνια, όταν αυτοί που τον ήξεραν έλεγαν ότι θα γίνει ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην Ελλάδα. Και πριν φύγει για την Τουλούζ και τη Γαλλία, πρόλαβε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ και στη Super League!

Τα κατάφερε και συνεχίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ