Οι προσθαφαιρέσεις είναι υποχρεωτικές ακόμα και στον Νταμπλούχο ΠΑΟΚ

Οι προσθαφαιρέσεις είναι υποχρεωτικές ακόμα και στον Νταμπλούχο ΠΑΟΚ

Το ζητούμενο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν είναι το γιατί φεύγουν οι Σάκχοφ, Κάνιας... αλλά το ποιοι θα έρθουν και το πόσο σύντομα θα βρίσκονται στη διάθεση του Λουτσέσκου για να σχεδιάσει τη νέα ομάδα.

Πολύ συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που βοήθησαν τα μέγιστα προκειμένου ο ΠΑΟΚ, πέρσι, να κατακτήσει το νταμπλ. Ο Δικέφαλος, χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα, μια ανανέωση, προκειμένου η ομάδα να ανέβει level. Όλοι το λέμε, όλοι το θέλουμε. Αν εξαιρέσει κανείς τον Σέρχιο Ολιβέιρα που αγωνίστηκε μόλις 5 μήνες στην ομάδα και δεν μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα, οι υπόλοιποι τρεις Σάκχοφ, Κάνιας και Ελ Καντουρί και όσοι άλλοι τους ακολουθήσουν προς την έξοδο δεν ανήκουν στην κατηγορία top που στον ΠΑΟΚ με την αποχώρηση τους θα τα βάψουν μαύρα.

Κανείς όμως δεν μπορεί να πει πως δεν τα έδωσαν όλα για τον ΠΑΟΚ. Ήταν 100% επαγγελματίες. Συνέβαλαν κι αυτοί στο καλό οικογενειακό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια. Όμως οι Ασπρόμαυροι χρειάζεται κάτι καλύτερο, κάτι ποιοτικότερο, που θα τους δώσει την ώθηση να περάσουν στους χρυσοφόρους όμιλο του Champions League.
Αν στην Τούμπα πίστευαν πως αυτοί που έφυγαν και θα φύγουν έχουν μεγαλύτερο ταβάνι τότε να ήσασταν σίγουροι πως η οικογένεια Σαββίδη θα τους κρατούσε και τα επόμενα χρόνια.

Όταν λέμε πως μια ομάδα θέλει να αλλάξει επίπεδο το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να βαδίσει με το ίδιο ρόστερ. Ακόμα και η Λίβερπουλ, η Μπαρτσελόνα του Μέσι κάθε χρόνο ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν ποδοσφαιριστές. Αυτό θα κάνει και ο ΠΑΟΚ θα φέρει ποδοσφαιριστές που με την προσωπικότητά τους και με τις παραστάσεις που έχουν από το εξωτερικό θα συμβάλουν στην επίτευξη του πρώτου μεγάλου καλοκαιρινού στόχου. Το κούνημα του σεντονιού με τα αστέρια στην Τούμπα δεν πρέπει να γίνει μόνο τον μήνα Αύγουστο, αλλά και το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.

Τώρα κάποιος θα πει «ο Λουτσέσκου γιατί τότε ζητάει την παραμονή όλων των παικτών του περσινού ρόστερ;» Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν είναι ότι δεν θέλει την πρόοδο της ομάδας του, ή παίκτες πρωταγωνιστές. Απλά, ίσως, να φοβάται πως με τις πολλές αλλαγές που θα γίνουν μη τυχόν χαθεί η ομοιογένεια. Βέβαια και εδώ καταρρίπτεται αυτός ο μύθος γιατί όταν έφυγε τον Γενάρη μια υπερπολύτιμη μονάδα, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, η ομάδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Βγήκαν και παίκτες, όπως ο Τσούμπα Άκπομ που μέχρι εκείνη την στιγμή κανείς δεν τον υπολόγιζε ότι θα μπορούσε να σταθεί ως βασικός.

Για μένα το θέμα είναι αλλού το πότε θα αποκτηθούν οι παίκτες που χρειάζεται η ομάδα. Ο Δικέφαλος μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει τον Ροντρίγκο Σοάρες, για να βοηθήσει τον Λέο Μάτος, αλλά και τον Σίλβα που προορίζεται ως αντί Σάκχοφ. Οι υπόλοιπες όμως θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση χαφ και εξτρέμ παραμένουν ανοιχτές. Σε 11 μέρες από σήμερα η ομάδα θα «πετάξει» για την Ολλανδία για να πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας κι αν ο Λουτσέσκου δεν τους έχει στη διάθεση του τότε θα του βάλουν δύσκολα. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο που πρέπει να παλέψουν στον ΠΑΟΚ για να το πετύχουν.

Ο Αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου Μάριο Μπράνκο, με δηλώσεις του στην Πορτογαλία έβγαλε ειδήσεις για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα και στη συνέχεια κέρδισε και το Κύπελλο Θα κάνουμε όμως 3-4 αλλαγές σε αυτή. Δεν σας κρύβω πως και λόγω καταγωγής, η πορτογαλική αγορά έχει προτεραιότητα για εμένα, όταν πρόκειται να αγοράσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή». Ο ΠΑΟΚ και ο Μπράνκο σωστά επιλέγουν την συγκεκριμένη αγορά καθώς μπορεί κάποιος να βρει ποδοσφαιριστές για όλες τις δουλειές, αλλά και για όλα τα βαλάντια. Η μισή Ευρώπη ψωνίζει από την Πορτογαλία, όχι γιατί θεωρείται must αλλά γιατί εκεί θα βρει παίκτες που από μικρή ηλικία τους έχουν περάσει το μικρόβιο του πρωταθλητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ