Βράνιες: Μια «βόμβα» στα αποδυτήρια του Καρντόσο…

Βράνιες: Μια «βόμβα» στα αποδυτήρια του Καρντόσο…

Ο κόουτς μπορεί να βάζει μια «βόμβα» στα αποδυτήρια αλλά βάζει κι έναν εξολοθρευτή στο κέντρο της άμυνάς του. Έχει μάλιστα να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο: Να… εξουδετερώσει την βόμβα και να επαναφέρει τον Βράνιες στα προπέρσινα επίπεδα.

Συζήτηση για την ποιότητα του Βράνιες δεν χρειάζεται να γίνει. Την χρονιά που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ ήταν με διαφορά ο καλύτερος στόπερ του πρωταθλήματος. Τον έβλεπες και απορούσες πως «ξέπεσε» στα μέρη μας.

Ο Βόσνιος δεν είναι κεντρικός αμυντικός με την κλασσική σωματοδομή δηλαδή ψηλός και σχετικά θηριώδης. Από το ύψος του αποκομίζεις την εντύπωση ότι πρόκειται για έναν γρήγορο μεν αλλά περισσότερο εγκεφαλικό παίκτη που αποδίδει στη θέση διότι έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να κατεβάζει την μπάλα και να δημιουργεί από την πίσω ζώνη. Φυσικά δεν πρόκειται περί αυτού.

Είναι ταχυδυναμικός με απίστευτο μυϊκό σύστημα που του επιτρέπει να κοντράρει δυνατά με το σώμα, να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα και να βγάζει εκτός διεκδίκησης τους αντιπάλους του. Ο Βράνιες είναι ένας σκληροτράχηλος κεντρικός αμυντικός με εντυπωσιακή ταχύτητα και εκρηκτικότητα.

Αργότερα καταλάβαινες γιατί ήρθε να παίξει στην Ελλάδα κι όχι στην Ισπανία, την Γαλλία και πάει λέγοντας. Ακόμα και σε παιχνίδι που όλα κυλούν πρίμα για την ομάδα του ο Βόσνιος μπορεί να αποβληθεί για τι λάκτισε αντίπαλο ή σκυλόβρισε διαιτητή. Ενίοτε δε και συμπαίκτη.

Μπορεί επίσης να επιχειρήσει ντρίπλα σε αντίπαλο να χάσει την μπάλα και να βάλεις σε μπελάδες την ομάδα του. Αν έλειπαν όλα αυτά, ο Βράνιες θα έπαιζε σε κορυφαίο επίπεδο. Κοντά σε αυτά που δεν λείπουν προστίθενται κι όλα τα άλλα στις σχέσεις του είτε αυτές αφορούν τον προπονητή του είτε τις συζύγους συμπαικτών και αντιπάλων. Αυτός είναι ο Βράνιες, που επιστρέφει στην ΑΕΚ και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ότι δέθηκε με την ομάδα και κυρίως τον κόσμος της είναι γεγονός. Αυτός είναι και ο λόγος που επιτρέπει αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα μείνει εντός των ορίων και η συμπεριφορά του θα καταστεί διαχειρίσιμη από τον Μιγκέλ Καρντόσο και τους υπεύθυνους της ομάδας. Παρά το γεγονός ότι με την Αντερλεχτ έπαιξε σε λίγα γα παιχνίδια δεν θα έχει πρόβλημα να επανέλθει σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η επιθυμία του να επιστρέψει προκύπτει και από την οικονομική αβαρία που αποδέχτηκε περιορίζοντας τις αποδοχές του περίπου στο μισό σε σχέση με τα λεφτά που έπαιρνε στο Βέλγιο. Ο κόουτς μπορεί να βάζει μια βόμβα στα αποδυτήρια αλλά βάζει κι έναν εξολοθρευτή στο κέντρο της άμυνάς του.

Έχει μάλιστα να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο. Να εξουδετερώσει την βόμβα και να επαναφέρει τον Βράνιες στα προπέρσινα επίπεδα. Αν το πετύχει η ΑΕΚ έχει λύσει το σοβαρό πρόβλημα που είχε την περασμένη χρονιά στο κέντρο της άμυνάς της.

Το θέμα είναι στον Καρντόσο που από όσα βλέπουμε προτιμάει να δουλεύει με παίκτες που τους γνωρίζει προσωπικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον Βράνιες θα κάνει μια ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη γνωριμία.

Δουλειά των προπονητών είναι άλλωστε να τιθασεύουν αλλόκοτους χαρακτήρες και να τους υποτάσσουν στις ανάγκες του συνόλου.

Θα κριθεί και για αυτό ο Μιγκέλ Καρντόσο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ