Έριξε τη Χούντα για να βγάζει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας;

Έριξε τη Χούντα για να βγάζει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας;

Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει την ανακοίνωση της ΑΕΚ κατά του Γραμμένου και διερωτάται. Πρόκειται για κίνηση που δείχνει δύναμη ή αδυναμία;

ΣΤΑ χαρακώματα η ΑΕΚ. Από συγκυβέρνηση, αντιπολίτευση. Επί ποδός πολέμου. Στο αντάρτικο, κόντρα σε Γραμμένο-Περέιρα. Τύφλα να ‘χει ο καβγάς Καμμένου-Τσίπρα. Με τον υπερήφανο Πάνο να καταγγέλλει τον Αλέξη ότι του έκλεψε τούς βουλευτές.

Κι αφού πρόκειται για ποδόσφαιρο, όπου βουλευτές, βάλε διαιτητές. Που δεν τους κλέψανε, αλλά τους φάγανε. Ο Περέιρα πέρυσι τέτοια εποχή σφουγγάρισε από τους πίνακες Μάνταλο, Αρετόπουλο, Στυλιαρά, Καλογερόπουλο, Βάτσιο. Casus belli για την ΑΕΚ, που έχασε πέντε δικούς της. Πριν προχωρήσουμε όμως, να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση. Σχετικά με το πώς έχει η κατάσταση.

-Στην ΑΕΚ έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν είναι ομάδα της κλάψας και της διαμαρτυρίας.

-Είναι υπερήφανοι που έδιωξαν τις γκρανκάσες από την ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να επέλθουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο η κάθαρση και η ισονομία.

-Η ΑΕΚ ψήφισε το Β. Γραμμένο για πρόεδρο της ΕΠΟ.

-Η ΑΕΚ έχει το 50% του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

-Η ΑΕΚ τερμάτισε πέρυσι στην τρίτη θέση, 23 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και 18 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.

-Ο διοικητικός ηγέτης αναγνώρισε ότι «αποτύχαμε και φταίω πρώτος εγώ». Λέγοντας ωστόσο στους ποδοσφαιριστές, ότι «κάποιοι από σας πρέπει να πληρώνετε για να παίζετε στην ΑΕΚ».

-Η ΑΕΚ έπαιξε τον τελικό του κυπέλλου στο γήπεδό της. Έχασε καθαρά από τον ΠΑΟΚ 1-0. ΟΛ’ αυτά βέβαια δε σημαίνουν ότι η ΑΕΚ θα σταματήσει ν’ αγωνίζεται για το 50-50. Και να βάζει τα στήθια της μπροστά για το καλό του ποδοσφαίρου. Ότι αν αδικείται θα πηγαίνει πάσο. Αδικήθηκε πέρυσι η ΑΕΚ και βρέθηκε μια πιθαμή πίσω στην τελική βαθμολογία; Ο καθείς μπορεί να έχει την άποψή του. Προσωπικά θυμάμαι το γκολ του Μάνταλου, αφού πρώτα έκανε κοντρόλ με το χέρι, στη Νέα Σμύρνη. Που ο Ευαγγέλου δεν είδε επειδή είχε μπει ένα σκουπιδάκι στο μάτι του.

Θυμάμαι επίσης το Σιδηρόπουλο στο Ατρόμητος-ΑΕΚ για το κύπελλο. Καθαρό πέναλτι ο Χουλτ καθώς διώχνει την μπάλα με το χέρι, δεν το βλέπει ο Σιδηρόπουλος. Μαρκάρισμα έξω από την περιοχή ο αμυντικός του Ατρόμητου, πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ ο Σιδηρόπουλος. Όσοι ΑΕΚτζήδες σχολιάζουν αυθορμήτως κάθε φορά, κάτω από τα κείμενα, μπορούν να παραθέσουν τις περιπτώσεις που σφαγιάστηκε η ομάδα τους.

ΤΙ θέλει να πει ο Καίσαρης; Στο περυσινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ δεν υπάρχει πουθενά. Κι ήταν επιλογή τους. Nα βάλουν τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ στην άκρη και να τη βγάλουνε στη φτήνια. Η διαιτησία, κατά τη γνώμη μου, δεν τους πείραξε. Και ντάλα καλοκαίρι ξεκινάνε επανάσταση. Δε γουστάρουνε τον Περέιρα. Δικαίωμά τους. Μπορεί να ξέρουνε και κάτι παραπάνω από μας. Βγάζουνε ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Οι δικοί τους σύμβουλοι την κοπανάνε από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Και το ημερολόγιο να γράφει 19 Ιουνίου.

ΤΙ καταλαβαίνεις απ όλα αυτά; Τι εισπράττεις; Πρόκειται για επιλογές, για κινήσεις, που δείχνουν δύναμη; Ή αδυναμία; Με τις γκρανκάσες σπίτια τους και τους επίορκους διαιτητές να σφυρίζουν στα τρένα, η ΑΕΚ να βγαίνει στην αναφορά; Η ΑΕΚ να έχει διώξει τη χούντα και να εμφανίζεται διαμαρτυρόμενη. Να βγάζει ανακοινώσεις. Να καταγγέλλουν το Γραμμένο που οι ίδιοι τον ψήφισαν για πρόεδρο.

Όταν αυτή η ΕΠΟ, ξαναλέω, είναι και δικό τους δημιούργημα. Όταν το 50% των συμβούλων είναι δικοί της. Τι καταλαβαίνεις εσύ σαν Αεκτζής; Σε κάνουν αισιόδοξο όλ’ αυτά ενόψει της σεζόν που έρχεται; Ότι είμαστε μάγκες και νταήδες που δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας; Ή μήπως περνάνε άλλες σκέψεις απ’ το μυαλό σου;

Στη μουσική επιλογή, Rod Stewart-I’d rather go blind…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ