Ετοιμάζει… ανάβαση!

Ετοιμάζει… ανάβαση!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του να πάει την ομάδα του ένα βήμα μπροστά, στην ευθεία γραμμή που ξεκινάει από τον στόπερ και καταλήγει στον οργανωτή…

Κάθε προπονητής που σέβεται τη δουλειά του οφείλει να εξελίσσεται. Η επόμενη προσπάθεια θα πρέπει να διαφέρει από την προηγούμενη ή τουλάχιστον να διαθέτει κάποια καινούργια στοιχεία, ώστε να παρουσιάζει κάτι νέο…

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας από αυτούς που μας έχει δείξει ότι αφιερώνει πολλές ώρες στο αντικείμενό του. Πρώτος πάει στο Ρέντη και φεύγει τελευταίος. Βεβαίως πως θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, όμως είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με έναν προπονητή που δεν επαναπαύεται στο χθες, αλλά πασχίζει για το αύριο!

Από το πρώτο, ανεπίσημο, τεστ με την Βιτορούλ προσέξαμε ότι ο Πορτογάλος πήγε με δύο παίκτες μπροστά σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο με Σολδάνο και Μάνο, στο δεύτερο με Γκερέρο και Κάιπερς. Ίσως κι αυτό να έχει κάτι να μας πει, αφού από την προηγούμενη εκδοχή της ιστορίας είχε στο μυαλό του το σχήμα με τους δύο επιθετικούς, το οποίο το χρησιμοποιούσε ως «Plan B» και του είχε δώσει αρκετές φορές τη λύση στο πρόβλημα του γκολ.

Από κει και πέρα αυτό που έχουν «ερμηνεύσει» οι συνεργάτες του από τις πρώτες ημέρες που επέστρεψε στο Ρέντη, μετά τις διακοπές, είναι ότι έχει στο μυαλό του να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του στο γήπεδο. Με ποιόν τρόπο; Δεν είναι τυχαίο που ζητάει στόπερ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να ξέρει να κατεβάσει την μπάλα (κάτι που δεν το έχει ο Βούκοβιτς) και να τη φτάνει έως ένα σημείο, ώστε να μην είναι υποχρεωμένος αυτός που παίζει στο «8άρι», ο Μπουχαλάκης ή όποιος άλλος, να γυρίζει μέχρι την άμυνα για να κάνει την «παραλαβή».

Θέλει να κερδίσει μέτρα στο τερέν, ώστε να φτιάξει τη «σκάλα» που θα τον φέρει πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Γιατί αν πάει πιο μπροστά ο «Μπούχα», τότε θα μείνει και πιο ψηλά ο Φορτούνης και θα μεταφερθεί πιο γρήγορα η μπάλα στο κουτί των αντιπάλων. Για να πετύχει το σχέδιο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ταχύτητα. Και για τις δύο δουλειές, και για τη δημιουργία, αλλά και για την ανασταλτική λειτουργία.

Άλλο είναι να χαθεί η κατοχή της μπάλας έξω από τη δική σου περιοχή κι εντελώς διαφορετικό στα πέριξ αυτής του αντιπάλου. Στην πρώτη περίπτωση ο κίνδυνος θα είναι άμεσος, ενώ στη δεύτερη θα έχεις το χρόνο (και τους παίκτες) για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την κόντρα επίθεση.

Όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και στα φιλικά παιχνίδια. Εκεί θα μας αποκαλύψει τα χαρτιά του ο Μαρτίνς και θα μας δοθεί η δυνατότητα για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Απλά όπως όλα δείχνουν η νέα εκδοχή των ερυθρόλευκων θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Όχι μόνο σε πρόσωπα όσο κυρίως σε φιλοσοφία παιχνιδιού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ