Πολύ «μεγάλος» για να πει «ναι»

Πολύ «μεγάλος» για να πει «ναι»

Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να προχωρήσει με μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του μπάσκετ.

Σοκ! Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται o Παναθηναϊκός λίγες ώρες μετά την αρνητική απάντηση του Ρικ Πιτίνο.

Ο 67χρονος προπονητής αποφάσισε να μην συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και να μείνει στις ΗΠΑ. Για το «τριφύλλι» χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία να βαδίσει με έναν θρύλο του μπάσκετ στο τιμόνι του, έναν άνθρωπο που στο διάστημα παραμονής του στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ έδειξε πως είναι πράγματι μια ηγετική φυσιογνωμία.

Μια προσωπικότητα που «κραύγαζε» μπάσκετ! Ενας τύπος που, επειδή έχουμε παρακολουθήσει προπόνησή του, έστω και κρυφά, γύμναζε τους παίκτες του σαν να ήταν η τελευταία φορά στη ζωή του! Με προσήλωση μοναχού και ενεργητικότητα εφήβου, να τρέχει από τη μια μπασκέτα στην άλλη γρήγορα επειδή είδε από την απέναντι πλευρά έναν παίκτη να κάνει λάθος μια άσκηση… Που να λουφάρεις…

Η προσπάθεια ήταν πολύ δύσκολη. Διότι ο Πιτίνο από ο, τι φάνηκε ήταν πολύ «μεγάλος» για την Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό. Το ΝΒΑ και το αμερικάνικο μπάσκετ είναι ο κόσμος του και σε αυτόν θα επιδιώξει να επιστρέψει. Αν του έκανε πρόταση η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να ήταν διαφορετική η απάντησή του, διότι απλά θα ήταν και τελείως διαφορετική η πρόταση που θα είχε μπροστά του. Αυτό δεν το γνωρίζει κανείς.

Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο πως πήγαινε για την υπέρβαση, όπως υπέρβαση ήταν και το ότι ήρθε αυτός ο άνθρωπος στην Ελλάδα και στο ελληνικό μπάσκετ. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο 67χρονος τεχνικός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του εξήγησε τους λόγους που τον θέλει στην ομάδα, αλλά και γιατί βάζει τα χρήματά του στην ομάδα.  Φαίνεται πως δεν ήταν ικανοί να καλύψουν το… υπόλοιπο 50% που είχε ως ερωτηματικό ο Ιταλοαμερικανός για να πει το «ναι».

Ασφαλώς τα όσα είδε στα ελληνικά γήπεδα, η κατάσταση που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά και οι ενστάσεις της οικογένειάς του έπαιξαν κάποιο ρόλο στην απόφασή του, αφού ήταν σημεία που τον απασχολούσαν και τον προβλημάτιζαν.

Από εδώ και πέρα είναι ακόμα πιο κρίσιμη περίοδος για τον Παναθηναϊκό, αφού θα πρέπει να προχωρήσει στην «επόμενη ημέρα».

Ισως αυτό το κομμάτι να είναι και το πιο σημαντικό, αφού ο, τι έγινε με τον Πιτίνο έγινε. Το θέμα είναι τι θα συμβεί στη συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ