Δεληκάρης, Μητρόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Φορτούνης…

Δεληκάρης, Μητρόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Φορτούνης…

Μπορεί να μην μοιάζει κολακευτικό για μια ομάδα να εξαρτά τόσο το παιχνίδι της από ένα παίκτη αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Τηρουμένων των αναλογιών, ας βρει τρόπο η Μπαρτσελόνα να απεξαρτηθεί από τoν Μέσι και να το συζητήσουμε μετά για τον Φορτούνη.

Tα ποσά και λοιπά οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Κώστα Φορτούνη αφορούν κυρίως τα συμβαλλόμενα μέρη και την εφορία . Αυτή η τελευταία είναι άλλωστε ο τρίτος που χωρεί ανάμεσα στους δυο. Τον κόσμο του ολυμπιακού ενδιαφέρει ότι ο πιο χαρισματικός έλληνας μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει να ενισχύει την ομάδα τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τους ενδιαφέρει επίσης ότι ο διεθνής άσσος μπορούσε να επιδιώξει και να βρει προτάσεις από το εξωτερικό με πολλά λεφτά ενδεχομένως δε και περισσότερα από αυτά που παίρνει τελικά.

Σε ηλικία μόλις είκοσι έξι ετών ο Φορτούνης δεν πρόκειται να καθίσει πάνω στην δόξα του και τα λεφτά του. Ξέρει επίσης πολύ καλά ότι δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από άλλους παίκτες του Ολυμπιακού, όποιοι κι αν είναι αυτοί όσο μεγάλα ονόματα κι αν είναι. Ο Φορτούνης και λόγω της θέσης που παίζει, είναι ο παίκτης-ορχήστρα για την ομάδα του. Από αυτόν είχε  μεγάλη εξάρτηση το παιχνίδι και την ίδια θα συνεχίσει να έχει.

Όπως φάνηκε και στην Εθνική δεν γίνεται να έχεις διαθέσιμο τέτοιο παίκτη και να μην αφήνεις το παιχνίδι να περάσει από πάνω του. Οποιος άκουσε τον Αναστασιάδη να τον προτρέπει σχεδόν απεγνωσμένα να πάει σε προσωπική ενέργεια καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνει Φορτούνης. Στον βαθμό που ο Μαρτίνς βρει τους κατάλληλους παίκτες να του συμπαρασταθούν τότε η αποτελεσματικότητά  της ομάδας. Δεν υπάρχει περίπτωση ακόμα και σε μια κακή μέρα ο Φορτούνης να μην φτάσει σε τελική ενέργεια ή να μην περάσει μια τελική πάσα.

Η παραμονή του στον Ολυμπιακό, επιτρέπει στον Μαρτίνς να συνεχίσει κι όχι να φτιάξει από την αρχή. Πέρσι τέτοιο καιρό, ήταν ο Φορτούνης που θύμιζε τον Ολυμπιακό της προπέρσινης χρονιάς.  Τώρα που θα υπάρχει η περσινή ομάδα τα πράγματα για τον Μαρτίνς γίνονται ευκολότερα. Μπορεί να μην μοιάζει κολακευτικό για μια ομάδα να εξαρτά τόσο το παιχνίδι της από ένα παίκτη αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Τηρουμένων των αναλογιών ας βρει τρόπο η Μπαρτσελόνα να απεξαρτηθεί από τoν Μέσι και να το συζητήσουμε μετά για τον Φορτούνη. Πάνε χρόνια πολλά που ο Ολυμπιακός είχε απόλυτο άρχοντα του παιχνιδιού του έλληνα ποδοσφαιριστή. Αν εξαιρέσουμε μάλιστα τον σερβικής καταγωγής Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς φτάνουμε στον Τάσο Μητρόπουλο της δεκαετίας  του ογδόντα κι ακόμα πιο πίσω στον αξεπέραστο Γιώργο Δεληκάρη. Ολοι οι άλλοι πρωταγωνιστές ήταν ξένοι. Ο Κώστας Φορτούνης είναι ηγέτης μέσα στο γήπεδο και για τον Ολυμπιακό και για την Εθνική Ομάδα. Είναι ο παίκτης στο ταλέντο και τις ικανότητες του οποίου υποκλίνονται όλοι οι άλλοι. Αυτός ο παίκτης θα είναι για άλλα τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό. Πάνω του θα στηριχτεί η αντεπίθεση για τη νέα πολυετή κυριαρχία του των ερυθρόλευκων στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ