Αλλαγή φιλοσοφίας!

Αλλαγή φιλοσοφίας!

Ο Γιαννιώτης συνεχίζει στην Μακάμπι, ο Χουτεσιώτης χαιρέτισε και τη μάχη κάτω από την εστία την κέρδισε η «ξένη βοήθεια», στο πρόσωπο του Ζοσέ Σα!

Τον έψαξε αρκετά, είναι η αλήθεια, τον «νέο Νικοπολίδη» ο Ολυμπιακός, αλλά δεν τα κατάφερε. Κι όπως το έφεραν οι περιστάσεις ποντάρει στο να βρει τον επόμενο… Ρομπέρτο!

Την τελευταία τριετία οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν τις σεζόν δίνοντας τα γάντια τους σε Έλληνα τερματοφύλακα. Τους άρεσε η ιδέα με τον ντόπιο πορτιέρε και θέλησαν να την επιχειρήσουν την αναζήτηση.  Ο πρώτος που μπήκε στη διαδικασία ήταν ο Στέφανο Καπίνο, έχοντας προϋπηρεσία στον Παναθηναϊκό (αυτό κι αν θύμιζε την περίπτωση του Αντώνη στο λιμάνι), αλλά και στο εξωτερικό.

Δεν ήταν άσχημο το ξεκίνημά του, ωστόσο έχασε πολύ χρόνο (ο οποίος δόθηκε στον Λεάλι, αλλά ούτε κι αυτός δικαίωσε τις προσδοκίες) λόγω τραυματισμών και δεν μπόρεσε να φτάσει στην καθιέρωση.  Παρά ταύτα πήρε και τη δεύτερη σεζόν και παρά το γεγονός ότι η ομάδα επέστρεψε με αυτόν κάτω από την εστία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εντούτοις η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η βραδιά που ο Χάσι έκανε «πράγματα και θαύματα» στο ΟΑΚΑ (με τον Ρομαό και τον Ταχτσίδη στα στόπερ και τον Φιγκέιρας αριστερό μπακ, πέρα από το… ρεσιτάλ με τα φάουλ του Σιδηρόπουλου) και ο Ολυμπιακός έχασε «δικό του ματς», καθώς είχε προηγηθεί με 2-0, όμως γνώρισε την ήττα με 3-2 από δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου έφερε την πρόωρη απόσυρση.

Τρία 24ωρα μετά ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Τορίνο με την Γιουβέντους και στην άκρη του πάγκου του βρισκόταν ο Τάκης Λεμονής και κάτω από την εστία του ο Σίλβιο Προτό.  Τα υπόλοιπα μας είναι γνωστά και από τη στιγμή που αποχώρησαν οι Βέλγοι από το Ρέντη, ήρθε η σειρά του Ανδρέα Γιαννιώτη που είχε κάνει το αγροτικό του σε Πανιώνιο και Ατρόμητο για να διεκδικήσει τις δικές του πιθανότητες.

Ούτε κι αυτός μπόρεσε να σταθεί, καθώς υπήρχαν οι «μοιραίες» στιγμές που τον έφεραν πίσω από τον Ζοσέ Σα. Μπορεί ο Βούκοβιτς να πήρε πάνω του τη λάθος εκτίμηση του Γιαννιώτη στη σέντρα-προπόνησης του Βιεϊρίνια με το απίστευτο αυτογκόλ που σημείωσε, ωστόσο οι απανωτές κεφαλιές των Μπακασέτα και Βουό στα ματς με την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ, πλήγωσαν τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα ο επόμενος τερματοφύλακάς του, ο Σα, να παίξει και πάλι σε εκτός έδρας αγώνα στην Ιταλία, αυτήν τη φορά με την Μίλαν.

Ο Πορτογάλος έχοντας παραστάσεις από την Πόρτο και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων, κυρίως του κοινού που ειδικά στο Καραϊσκάκη παίζει πίσω από τον τερματοφύλακα με ότι αυτό συνεπάγεται και ο Ολυμπιακός αφού είδε κι αποείδε με τους Έλληνες γκολκίπερ ξόδεψε το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αγοράσει από την Πόρτο, προσδοκώντας να βρει κι άλλον Ρομπέρτο.

Συγκυριακά, μαζί με τον Γιαννιώτη αποχωρεί και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης που έφτασε να γίνει και αρχηγός, αν και τρίτος τερματοφύλακας, μέχρι το ματς κυπέλλου στην Λαμία, όπου πάνω στο βρεγμένο τερέν δέχθηκε δύο γκολ από τον Τσούκαλο και από τότε δεν έπαιξε ποτέ ξανά…

Βλέπετε, ο τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό είναι σαν τον στρατιώτη που ξέρει ότι έχει τη δυνατότητα να «πυροβολήσει» πρώτος τον εχθρό, γνωρίζοντας όμως εκ των προτέρων ότι σε περίπτωση που θα αστοχήσει η «δεύτερη ευκαιρία» θα ανήκει στον αντίπαλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ