Ο Λάμπρου μπορεί να είναι παράδειγμα για όλους

Ο Λάμπρου μπορεί να είναι παράδειγμα για όλους

Μια ολόκληρη ομάδα αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ, ενώ αρκετοί παίκτες θα πάνε και πάλι δανεικοί.

Έως τώρα από τον περσινό ΠΑΟΚ έχουν αποχωρήσει τρεις τερματοφύλακες: ο Ροντρίγκο Ρέι (πήγε δανεικός στην Πατσούκα στο Μεξικό), ο Παναγιώτης Γλύκος (έμεινε ελεύθερος) και ο νεαρός Μάριος Σιαμπάνης (πήγε ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό).

Ελεύθερος μένει από την άμυνα ο Στέλιος Μαλεζάς, θα αποδεσμευτεί ο Εβγέν Χατσερίντι, ενώ ο Αλίν Τόσκα επέστρεψε στη Μπέτις (αυτός ίσως επιστρέψει στον ΠΑΟΚ αν πάρει την ελευθέρας του από την ισπανική ομάδα). Εκτός πλάνων (προς πώληση ή δανεισμό) είναι και ο Στέλιος Κίτσιου (ο οποίος ίσως καταλήξει ξανά στην Αναγκαραγκούτσου που ήταν δανεικός τη μισή σεζόν).

Από τη μεσαία γραμμή ο Σέρτζιο Ολιβέιρα επέστρεψε στην Πόρτο, ο Ομάρ Ελ Καντουρί πάει με πώληση (1.000.000 ευρώ) στη Σταντάρ Λιέγης, ενώ φεύγουν ως ελεύθεροι και οι Εβγέν Σάκχοφ και Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας.

Από την επίθεση, ο Νίκος Καρέλης επέστρεψε στην Γκενκ (από όπου ήταν δανεικός) ενώ ο Ευθύμης Κουλούρης μετά μια φοβερή χρονιά ως δανεικός στον Ατρόμητο πήρε μεταγραφή στην Τουλούζ (έναντι 4 εκ. ευρώ).

Προς πώληση από τον ΠΑΟΚ είναι και ο Αμρ Ουάρντα που πιάνει θέση ξένου.

Χώρια πόσοι ακόμη δεν υπολογίζονται που ήταν και πέρυσι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ σε άλλες ομάδες. Χαρίσης, Μουλέν, Χατζηισαΐας, Μυστακίδης, Κάτσε… Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη και με παίκτες όχι τυχαίους, οι οποίοι έχουν στο βιογραφικό τους πολλές γεμάτες σεζόν (και μάλιστα καλές) σε επίπεδο Α’ Εθνικής (είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό).

Μια άλλη κατηγορία μόνοι τους είναι οι νεαροί (Μπαλογιάννης, Διαμαντής, Τσαούσης, Γκαργκαλατζίδης κτλ) που πάνε δανεικοί για να ψηθούν…

Αυτοί που έφυγαν ή φεύγουν από τον ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι (με πωλήσεις, με δανεισμούς ή ως ελεύθεροι) θα μπορούν να κατεβάσουν μια υπερπλήρης ομάδα στη Super League που να διεκδικήσει είσοδο στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος!

Από όλους αυτούς τον μοναδικό που πραγματικά προσπάθησε να κρατήσει ο Δικέφαλος είναι ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κοστίζει σχεδόν όσο όλοι οι άλλοι μαζί! Μην ξεχνάμε ότι η Πόρτο είχε βάλει ρήτρα 12 εκ. ευρώ για να τον πάρει ο ΠΑΟΚ αν θέλει μετά τον δανεισμό του.

Προσφορές έγιναν και στους Σάκχοφ και Κάνιας, τις οποίες δεν αποδέχθηκαν, αλλά δε φάνηκε να καίγεται κιόλας η ομάδα που θα τους χάσει ως ελεύθερους (προσωπικά θα τους ήθελα και τους δύο στην ομάδα, αλλά οι ιθύνοντες θεωρούν ότι θα φέρουν καλύτερους).

Ωστόσο συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο και παρότι όλοι οι παραπάνω είναι αξιόλογοι παίκτες η ομάδα προσπαθεί να στελεχωθεί με ακόμη καλύτερους ποδοσφαιριστές και έτσι πολλοί περισσεύουν.

Το ότι δε βρίσκουν θέση στον ΠΑΟΚ δε σημαίνει ότι δε θα βρουν σημαντικούς ρόλους σε άλλες ομάδες. Κάποιοι από αυτούς θα κάνουν άλλη μια προσπάθεια να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο ελπίζοντας ότι ίσως του χρόνου (σεζόν 2020-21) μπορέσουν να κερδίσουν μια θέση στο ρόστερ του Δικέφαλου. Όπως έκανε φέτος ο Λάζαρος Λάμπρου, ο οποίος μετά από 2,5 χρόνια δανεισμών φαίνεται να κερδίζει θέση στους νταμπλούχους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ