Ξέρει ποιον πήρε αλλά και πώς να τον «κουμαντάρει»

Ξέρει ποιον πήρε αλλά και πώς να τον «κουμαντάρει»

Γιατί η μεταγραφή του Βράνιες δείχνει ελάχιστου ρίσκου για την ΑΕΚ, που απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή ικανό να της δώσει τα χαρακτηριστικά που απουσίαζαν από την περυσινή ομάδα.

Η επιστροφή του Ογκνιέν Βράνιες στην ΑΕΚ προκάλεσε διφορούμενες αντιδράσεις. Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που στηρίζουν με… χίλια την απόκτηση του Βόσνιου στόπερ και από την άλλοι αρκετοί, που εκτιμούν ότι ο «εκρηκτικός» χαρακτήρας του Βόσνιου ίσως φέρει στην Ένωση περισσότερα προβλήματα από ότι οφέλη.

Ανήκω ξεκάθαρα στους πρώτους, χωρίς, ωστόσο, να αδικώ εκείνους που εκφράζουν αμφιβολίες γύρω από την επιστροφή του Βράνιες στην ΑΕΚ, καθαρά για εξωαγωνιστικά ζητήματα. Νομίζω πως όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, ακόμα και εκείνοι αναγνωρίζουν την ποιότητα του Βράνιες και το πόσο απαραίτητα είναι για την Ένωση κάποια από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του.

Ο Βόσνιος αμυντικός είναι μια παρουσία που δίνει νεύρο στην ομάδα. Παράλληλα, προσθέτει στην αμυντική γραμμή της ταχύτητα και αλτικότητα. Στοιχεία που σπανίζουν όχι μόνο σε ομάδες της χώρας μας, αλλά και σε μεγάλα ευρωπαϊκά club.

Από αυτή την άποψη η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο δυνατό. Ο Βράνιες έχει δείξει τι μπορεί να προσφέρει στην Ένωση και σε αυτό το δεύτερο πέρασμά του από τον σύλλογο, έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ηγέτη της. Όχι μονάχα στην αμυντική της γραμμή, αλλά γενικότερα.

Ο χαρακτήρας του Βόσνιου στόπερ και το… παρελθόν του, σαφέστατα και προκαλούν προβληματισμό. Όμως για την περίπτωση της ΑΕΚ, τα παραπάνω έχουν αποδειχθεί διαχειρίσιμα. Ακόμα και όταν τα πράγματα πήγαν να φτάσουν σε οριακό σημείο. Κάτι που για μια σειρά από λόγους εκτιμώ πως δεν θα συμβεί τώρα.

Ο Βράνιες γύρισε στην ΑΕΚ, γνωρίζοντας πως δεν έχει περιθώρια για νέα λάθη. Κάτι για το οποίο έδωσε εγγυήσεις προσωπικά και στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον άνθρωπο που αποφάσισε να προχωρήσει την υπόθεση και να τον ντύσει ξανά στα κιτρινόμαυρα.

Το αν στην πορεία για τον οποιοδήποτε λόγο ο Βόσνιος αμυντικός ξεπεράσει τα όρια και δώσει νέα δικαιώματα, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Όμως ακόμα και σε ένα τέτοιο σενάριο, η ΑΕΚ είναι διασφαλισμένη. Καθώς η συμφωνία με την Άντερλεχτ, δεν της δημιουργεί την οποιαδήποτε «δέσμευση» με τον παίκτη. Κάτι που γνωρίζει καλά και ο ίδιος ο Βράνιες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ