Στου ραγιά το φαύλο κράτος

Στου ραγιά το φαύλο κράτος

«Κούφιες απειλές», προκειμένου να… τσιμπήσει ο Βαγγέλης Λιόλιος και να μην παίξει στο Eurocup. Έρχονται και τα… καφεδάκια, μην φεύγετε. Και θα είναι πικρά, δίχως ίχνος ζάχαρης.

Πριν από έξι χρόνια οι Active Member είχαν γράψει ένα τραγούδι, από το οποίο δανειστήκαμε τον τίτλο. Σε κάποιο κουπλέ, ο Μιχάλης Μυτακίδης τραγουδούσε:

«Ανυπόληπτοι, γιάπηδες, αγύρτες,
στα μυστικά του πάρε – δώσε βάζουν σύρτες
και ρίχνουν φήμες που βγάζουν feeling
σκατά στα μούτρα τους για peeling».

Τι σχέση έχει αυτό με το μπάσκετ. Μέσα από συγκεκριμένα κανάλια, πάντα με σύμμαχο την τυχαιότητα και το… πηγαίο ρεπορτάζ, η διοικητική ομάδα της ΕΟΚ στέλνει… μηνύματα. Πιάνει σφυγμό και βέβαια κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει ότι βρίσκεται πίσω από ανώνυμα άρθρα, που όμως είναι λες και τα καθοδηγούν αόρατα ομοσπονδιακά χέρια.

Τώρα τελευταία «παίζει» πολύ η… παραδειγματική τιμωρία του Προμηθέα. Και καλά, η ΕΟΚ θα αρνηθεί τη συμμετοχή του στο Eurocup κι αν ο Βαγγέλης Λιόλιος δεν συμμορφωθεί, ίσως πρέπει να του σπάσουν ένα – δύο δάχτυλα, να του βγάλουν τα νύχια. Εμείς πάλι προτείνουμε τη σκηνή με τον Τζέιμς Μποντ, εκεί όπου τον έχουν γυμνό, δεμένο σε μια καρέκλα, με σκισμένο το σημείο όπου κάθεται και τον χτυπούν στο πιο ευαίσθητο σημείο. Είναι η στιγμή που φωνάζει «yes, yes» και στη συνέχεια λέει «εκεί, ακριβώς με έτρωγε»…

Πρέπει να σοβαρευτούμε, αλλά τα φερέφωνα της ΕΟΚ δεν μας το επιτρέπουν. Δηλαδή, τι μπορεί να κάνει η Ομοσπονδία; Αν ανατρέξουμε στα Αστερίξ, ίσως όλο το Δ.Σ., σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κρατήσει την αναπνοή του, μέχρι να σκάσει. Κατά τα άλλα, μπορεί να κάνει κάτι;

Να αρνηθεί τη συμμετοχή σε μια ομάδα (Προμηθέας), όταν έχει επιτρέψει τη συμμετοχή σε άλλες δύο (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός); Είναι ίσως ένας πολύ καλός τρόπος για να βγάλει περισσότερα χρήματα ο κ. Λιόλιος, απ’ όσα κερδίζει μέσω της γνωστής αλυσίδας των take away καφέ που έχει. Το αντιλαμβάνεται ακόμα και πρωτοετής της νομικής.

Όποιος αποφασίζει να γράψει, φροντίζει να ρωτά. Εκτός κι αν αυτό που γράφει δεν αποσκοπεί στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αλλά στο να μετρήσει αντιδράσεις, να δει αν η… φωτοβολίδα κρότου λάμψης έκανε τον… απείθαρχο να τρέξει μακριά, ή αν τον έκανε να ξεκαρδιστεί από τα γέλια. Κι όσον αφορά τον «ισχυρό άνδρα» του Προμηθέα, θαρρώ πως ακόμα προσπαθεί να συγκρατήσει τα γέλια, μέχρι δακρύων.

Επίσης, αυτή η προσπάθεια να αναδειχθεί ως πανίσχυρος παράγοντας ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που έχει στα χέρια του τις τύχες του κόσμου, που ως άλλος Ροβεσπιέρος παίρνει κεφάλια, είναι τόσο παλιακή, όσο και το «one way ticket», που ακούγαμε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 (προδίδουμε ηλικίες, αλλά δεν βαριέσαι) σε μονοφωνικό κασετόφωνο (για όσους -νεαρούς- έχουν άγνωστες λέξεις, υπάρχει πάντα ο θείος Γκούγκλης).

Αντί επιλόγου: Παρά την ανεπανάληπτη δήλωση και την απροκάλυπτη υποστήριξη του Ολυμπιακού, το μέτωπο στον Πειραιά δεν έκλεισε. Θα είχε πλάκα να ανοίξει κι ένα στην Πάτρα. Άντε πρόεδρε, ώρα να ζωντανέψει το Βατερλό, προχώρα ακάθεκτος. Αριστερή φουρκέτα, τρίτη πατημένη και μην αφήνεις γκάζι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ