Το θέμα είναι τι θα φέρει ο Παναθηναϊκός

Το θέμα είναι τι θα φέρει ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν θέσει χρονικά όρια στις κινήσεις τους. Σαφώς μεγαλύτερη σημασία από το «πότε» έχει το «ποιος».

Στον Παναθηναϊκό θέλησαν να βάλουν φρένο στα δημοσιεύματα, που αναφέρεται ότι μέχρι την προετοιμασία υπάρχει στόχος να έρθουν ορισμένοι νέοι παίκτες.

Τώρα αν θα αφιχθούν 1-2-3 και σε ποιες θέσεις θα αγωνίζονται είναι άγνωστο. Στο «τριφύλλι» ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν θέσει χρονικά περιθώρια. Αλλά γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι όταν ένας ποδοσφαιριστής βρίσκεται από τη πρώτη μέρα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί και στο κλίμα της ομάδας και στα αγωνιστικά «θέλω» του προπονητή.

Ο Γιώργος Δώνης θα ήθελε στις 15 Ιουλίου να έχει νέα πρόσωπα στη διάθεσή του για να δουλέψει πράγματα.

Σε έναν σύλλογο, όμως, το αγωνιστικό συνδυάζεται πάντα με το οικονομικό. Ο Δώνης θέλει, ωστόσο, το ζητούμενο είναι σε ποιον βαθμό μπορεί να τον ικανοποιήσει ο Νίκος Νταμπίζας και γενικά η διοίκηση. Το πρωτάθλημα έληξε στις 5 Μαΐου και 50 μέρες αργότερα ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταγράψει μεταγραφή. Μετράει απώλειες, αφού έφυγαν οι Κουλιμπαλί, Κάτσε, δεν υπολογίζονται οι Μουνιέ, Οικονόμου, Άλτμαν, Τζανδάρης και σύντομα το ίδιο θα ισχύει και για τους Βέργο, Παντελάκη, Στάικο.

Η κατάσταση, όμως, δεν είναι για να τα βάψει κανείς μαύρα τώρα. Σαφώς και δεν είναι ευχάριστη για κάθε οπαδό του Παναθηναϊκού και για τους δημοσιογράφους που θέλουν να αναφέρονται σε νέο αίμα. Το θέμα είναι πως νιώθουν ο Δώνης και ο Νταμπίζας. Να θυμίσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε δικαίωμα για μία μόνο μεταγραφή ξένου άνω των 23 ετών. Και η κίνηση έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα των ελεύθερων παικτών που έχουν δικαίωμα να πάρουν οι ομάδες. Αποκτήθηκε, λοιπόν, ο Μακέντα κι ενώ είχαν διεξαχθεί ήδη δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η αγορά. Το γεγονός φυσικά και δεν ήταν ιδανικό για τον Δώνη, που είδε να υπολογίζει τον βασικό του φορ μετά την τέταρτη αγωνιστική, αλλά κυρίως να μην είναι απόλυτα προσαρμοσμένος σε αυτά που ήθελε. Καλώς ή κακώς, έτσι λειτουργούν οι σύλλογοι. Μετρούν και το οικονομικό, εκτός από το αγωνιστικό. Τότε βρήκαν φορ στα λεφτά που έδιναν οι «πράσινοι», τότε τον πήραν.

Αναμφίβολα, το μόνο καλό που προκύπτει από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είναι ο άπλετος χρόνος. Το «τριφύλλι» θα ξεκινήσει στο πρωτάθλημα στις 24 ή 25 Αυγούστου. Σε δύο μήνες δηλαδή. Διάστημα ικανό, ακόμα κι αν δεν διαθέτεις οικονομικές δυνατότητες, να φέρεις όχι απλά τους 5-6 ποδοσφαιριστές που έχεις θέσει ως προτεραιότητα, αλλά τους διπλάσιους…

Η ουσία, λοιπόν, δεν είναι πότε θα έρθουν οι νεοαποκτηθέντες. Όλοι οι προπονητές, σε οποιαδήποτε ομάδα, θα ήθελαν να τους έχουν όλους από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στη διάθεσή τους. Αυτό, ωστόσο, δεν συμβαίνει πουθενά κι εξηγήσαμε τον λόγο. Όσο η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος, οι τιμές πέφτουν και παρουσιάζονται ευκαιρίες που δεν το περιμένεις. Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι «ποιους» θα φέρει ο Παναθηναϊκός κι όχι το «πότε». Το αν είναι καλοί, παράλληλα, δεν θα το κρίνουμε από το βιογραφικό τους ή το όνομά τους. Λογικά αυτοί που θα έρθουν, θα είναι άγνωστοι στον φίλο του Παναθηναϊκού και γενικά στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. Θα κριθούν από την εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Το σίγουρο είναι ότι τη φετινή σεζόν, τα λάθη στις επιλογές θα πρέπει να περιοριστούν σημαντικά. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να αργεί, αλλά αυτό υποτίθεται συμβαίνει για να εκμηδενιστεί το ρίσκο. Να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουροι στις επιλογές τους οι Νταμπίζας, Δώνης. Γνωρίζουν και οι δύο ότι είναι ένα τεράστιο στοίχημα αυτό το καλοκαίρι και δεν πρέπει με τίποτα οι περισσότερες έστω κινήσεις τους να καταλήξουν στον κουβά…

Κανείς σύλλογος δεν έχει 100% επιτυχία στις μεταγραφές. Αλλά στον Παναθηναϊκό η ανάγκη να σημειώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό είναι επιτακτική. Η δικαιολογία για τα πενιχρά οικονομικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη πορεία. Ήξεραν τι πρότζεκτ ανέλαβαν.

ΥΓ.: Οι ρεπόρτερ Παναθηναϊκού έχουμε βιαστεί να κλείσουμε τον Μπουζούκη. Πριν έναν και πλέον μήνα ορισμένοι έγραφαν έκλεισε. Βιάστηκαν, μην χάσουν. Αυτή τη στιγμή, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν το εξής. Οι διαπραγματεύσεις με τον 21 ετών μεσοεπιθετικό σταμάτησαν, γιατί έχει προκύψει απόσταση. Ο Νταμπίζας δεν έχει κάνει νέα βελτιωμένη πρόταση. Μπορεί φυσικά αυτό να γίνει αύριο, μεθαύριο, μπορεί και σε έναν μήνα. Αν τη καταθέσει, τότε δύσκολα δεν θα υπάρξει συμφωνία. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο σε έναν ή δύο μήνες να πει «ναι» ο Μπουζούκης στα χρήματα που δίνει τώρα η ΠΑΕ. Η τακτική είναι μέρος του παιχνιδιού. Κάθε πλευρά κοιτάει το συμφέρον της.

ΥΓ.1: Το σίγουρο σε ό,τι αφορά τον Μπουζούκη, είναι το εξής. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο έως το 2020. Θέλει να το εξαντλήσει (κι εφόσον δεν επεκτείνει), έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ. Δεν σκοπεύει να φύγει αυτό το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ.2: Η διαφορά Παναθηναϊκού με Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη δεν είναι τεράστια. Από 20.000 έως 40.000 ευρώ ν’ ανέβαινε η ΠΑΕ για τον καθένα, τώρα δεν θα συζητάγαμε. Αλλά είναι τόσο αδύναμος οικονομικά ο σύλλογος που έχουν γίνει θρίλερ οι δύο υποθέσεις.

ΥΓ.3: Όταν δεν μπορείς άμεσα να τελειώσεις τον Χατζηγιοβάνη και τον Μπουζούκη που τον θεωρείς τεράστιο πρότζεκτ για το μέλλον σου, πως θα κλείσεις άμεσα τον Ινσούα και τον Κουρμπέλη;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ