Κάτω η μπάλα, πάνω ο ενθουσιασμός

Κάτω η μπάλα, πάνω ο ενθουσιασμός

Η ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο δημιουργεί το ωραίο συναίσθημα της προσμονής για αυτό που θα δούμε σε λίγους μήνες.

Με τους έξι παίκτες που έχουν ανακοινωθεί και τον κλεισμένο Ντέλετιτς, η ΑΕΚ έχει φτάσει τις επτά μεταγραφές. Και πάει στην αυριανή πρώτη προπόνηση αρκετά γεμάτη, ψάχνοντας πια μόλις για έναν εξτρέμ και έναν φορ 1,5 μήνα πριν το πρώτο επίσημο ματς.

Πέρυσι πήγαινε στην πρώτη μόνο με τον Οικονόμου. Τώρα πάει με πολλά νέα πρόσωπα. Γιατί είχε μια ομολογουμένως κακή χρονιά με μπόλικα κενά και τώρα καλώς πράττει και τα καλύπτει. Με δικό της σκάουτινγκ και εισηγήσεις προπονητή. Σε ένα πάντρεμα που είχε χρόνια να βιώσει η ίδια η ΑΕΚ. Και τώρα πάει στην αυριανή πρώτη με την αίσθηση ότι έκανε καλή δουλειά και πρέπει στο φινάλε να φέρει αυτούς τους δύο που θα κάνουν την έξτρα διαφορά στο ρόστερ. Τον φορ που θα βάζει το εύκολο γκολ, όπως έκανε με συνέπεια ο Πόνσε μέσα στο 2019 και τον εξτρέμ που δεν είχε τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ για να απλώσει το παιχνίδι της και να ανοίγει άμυνες.

Η ΑΕΚ στο πλάνο Καρντόσο θα βάλει την μπάλα κάτω. Θα παίξει ποδόσφαιρο είτε με δύο χαφ που θα επιτίθενται επίσης, είτε με έναν όταν το απαιτεί το παιχνίδι, και μπροστά τέσσερις ποδοσφαιριστές για να φτιάχνουν και να τελειώνουν φάσεις. Αυτό δημιουργεί μια ωραία προσμονή για καλό ποδόσφαιρο, κάτι που μαρτυρά και το προπονητικό παρελθόν του Καρντόσο. Μοιραία όμως πρέπει και να έρθει και το αποτέλεσμα.

Ο Πορτογάλος πιστεύει ότι σε μεγάλη ομάδα, αν έχεις την κατοχή της μπάλας και φτιάχνεις φάσεις, θα έρθουν και τα γκολ, θα έρθουν και οι νίκες. Άρα και οι επιτυχίες. Ένας διαφορετικός δρόμος από αυτόν που περπάτησε η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ του Χιμένεθ. Μια ΑΕΚ φτιαγμένη να ξεπερνά τις δυσκολίες της με κάθε τρόπο στο χορτάρι, μια ομάδα μαθημένη να μην χάνει ακόμη και όταν όλα είχαν στραβώσει. Και έτσι έφτασε στο Πρωτάθλημα και πολύ κοντά στους «16» του Europa League ο Δικέφαλος.

Τώρα η ΑΕΚ του Καρντόσο κατεβάζει την μπάλα κάτω να παίξει ποδόσφαιρο με παραγωγή φάσεων για το γκολ. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί προσδοκίες και αυξάνει τον ενθουσιασμό. Και επειδή η ΑΕΚ ως οργανισμός αποφάσισε να πατήσει το κουμπί για να αλλάξει τα πάντα αγωνιστικά, χρειάζεται προσαρμογή. Αρα χρόνος, υπομονή και στήριξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ