ΠΑΟΚ: Το ανεξόφλητο γραμμάτιο του Στοχ στην Ελλάδα

ΠΑΟΚ: Το ανεξόφλητο γραμμάτιο του Στοχ στην Ελλάδα

Ο Σλοβάκος θα επιστρέψει μετά από πέντε χρόνια σε έναν ΠΑΟΚ διαφορετικό, πιο ισχυρό από κάθε άποψη και φυσικά νταμπλούχο!

Ο Μίροσλαβ Στοχ σε όποια χώρα έχει παίξει, έχει πάρει τίτλους εκτός από την Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ! Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 30 του χρόνια (είναι γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1989), πιο ώριμος και έμπειρος από ποτέ και μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην Σλάβια Πράγας (είχε 13 γκολ και 14 ασίστ σε 49 επίσημα ματς) είναι έτοιμος να επιστρέψει στον Δικέφαλο για να ξεχρεώσει ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο που έχει από το 2014…

Με την Τσέλσι (η οποία τον είχε αποκτήσει πριν κλείσει τα 17 του από τη Νίτρα!) κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας το 2009.

Με τη Τβέντε (όπου πήγα δανεικός από την Τσέλσι) κατέκτησε το πρωτάθλημα Ολλανδίας το 2010 (σε μια χρονιά πριν κλείσει τα 21 του χρόνια που είχε 12 γκολ και 5 ασίστ σε 45 ματς).

Με τη Φενέρμπαχτσε (που πλήρωσε 5,5 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει το 2010) κέρδισε ένα πρωτάθλημα Τουρκίας (2011) και δύο Κύπελλα (2012 και 2013).

Με την Αλ Αΐν (που πήγε δανεικός τη σεζόν 2014-15) κατέκτησε το πρωτάθλημα Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2015 (έχοντας 10 γκολ και 13 ασίστ σε 32 ματς).

Και τέλος με την Σλάβια Πράγας τις δύο τελευταίες σεζόν κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα (2019) και δύο Κύπελλα (2018 και 2019).

Μόνο με τον ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τίτλο στην Ελλάδα τη σεζόν 2013-14, όταν είχε 10 γκολ και 10 ασίστ σε 46 επίσημα παιχνίδια. Έφτασε με τον Δικέφαλο στον τελικό του Κυπέλλου (ο πρώτος μετά από 11 χρόνια) αλλά έχασε με 4-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ για έναν γύρο κυνηγούσε κατά πόδας τον Ολυμπιακό, αλλά στο δεύτερο γύρο η διαφορά άνοιξε και το πρωτάθλημα του 2014 πήγε σχετικά εύκολα τελικά στον Πειραιά.

Ο Στοχ όμως θα επιστρέψει μετά από πέντε χρόνια σε έναν ΠΑΟΚ διαφορετικό, πιο ισχυρό από κάθε άποψη και φυσικά νταμπλούχο!

Θα επιστρέψει σε μια ομάδα που είναι πιο έμπειρη στον πρωταθλητισμό, με έναν προπονητή (τον Ράζβαν Λουτσέσκου) που θα καθίσει στον πάγκο της για 3η σερί σεζόν και ένα σύνολο που έχει κατακτήσει τρία σερί Κύπελλα και το περσινό πρωτάθλημα χωρίς ήττα.

Τη σεζόν 2013-14 ο Στοχ ξεκίνησε εντυπωσιακά στον ΠΑΟΚ, αλλά στη συνέχεια έκανε μια μεγάλη κοιλιά. Είχε και νυχτοπερπατήματα, αλλά τότε ήταν ελεύθερος. Πλέον είναι οικογενειάρχης, παντρεμένος και με παιδί. Είναι πιο ώριμος, πιο έμπειρος και πιο συνεπής επαγγελματίας. Έχει σταθερά γεμάτες σεζόν (από άποψη συμμετοχών) τα τελευταία και με γεμάτα τα στατιστικά του νούμερα.

Συνολικά σε 369 επίσημα παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο έχει 74 γκολ και 67 ασίστ! Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά για πλάγιο επιθετικό.

Ο Στοχ μπορεί να συμπεριληφθεί άνετα στους καλύτερους ξένους πλάγιους επιθετικούς που έχουν αγωνιστεί στην ιστορία του ΠΑΟΚ μαζί με τους Βιεϊρίνια, Λούκας, Ροντρίγκες, Μακ και Κονσεϊσάο. Πριν κλείσει τα 30 του δεν είναι σίγουρα ξοφλημένος. Κάθε άλλο…

Τη σεζόν που μας πέρασε ήταν πρωταγωνιστής στο νταμπλ της Σλάβια Πράγας στην Τσεχία (είχε 13 γκολ και 14 ασίστ σε 49 επίσημα ματς) και στην πορεία έως τα προημιτελικά του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Τσέλσι (ήττες 0-1 εντός και 4-3 εκτός) η οποία κατέκτησε τελικά το τρόπαιο!

Η αγωνιστική του αξία παραμένει σε υψηλά στάνταρ και ελάχιστοι παίκτες με το δικό του ταλέντο έχουν περάσει από την Ελλάδα.

Εφόσον έχει βάλει την προσωπική του ζωή σε τάξη και έχει κόψει τις κακές εξωγηπεδικές συνήθειες του παρελθόντος, κάτι που μαρτυρά ο γάμος του και η απόκτηση παιδιού, τότε έχει όλα τα φόντα να δώσει αξιόπιστες και ποιοτικές λύσεις στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ