Κι αν τυχόν, θα φταίει μόνο ο Καρντόσο;

Κι αν τυχόν, θα φταίει μόνο ο Καρντόσο;

Ο Ουζουνίδης που επιχείρησε αλλαγές έφυγε μεσούσης της περιόδου με την στάμπα του αποτυχημένου χωρίς να έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον εκτροχιασμό.  Θα ήταν κρίμα να συμβεί το ίδιο και με τον Καρντόσο επειδή είχε την πρόθεση αλλά δεν είχε (κι αυτός) τα «εργαλεία»… 

Μια νέα πορεία επιχειρεί να διαγράψει φέτος η ΑΕΚ με προπονητή τον Μιγκέλ Καρντόσο. Επιχειρεί να ανανεωθεί ως ομάδα και να συγκροτήσει νέα αγωνιστική ταυτότητα. Ο νέος τεχνικός δεν πρόκυψε τυχαία. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και η Δημήτρης Μελισανίδης ήξεραν ότι φέρνουν έναν προπονητή που θέλει οι ομάδες του να παίζουν επιθετικά, να αρέσκονται στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας με κατοχή της μπάλας. Όλα αυτά δεν τα πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων όπως εμείς οι υπόλοιποι.

Τα γνώριζαν και πιθανότατα για τους λόγους αυτούς τον επέλεξαν. Κατά συνέπεια τους είναι απολύτως γνωστό τι θα επιχειρήσει να κάνει ο Πορτογάλος κόουτς. Μια πρώτη γεύση πήραν άλλωστε όταν ο Καρντόσο επέμεινε και χάλασε την τελειωμένη μεταγραφή του Σουηδού στόπερ επειδή θεωρούσε ότι είναι στο ίδιο αγωνιστικό στιλ με τον Τσινγκρίνσκι και επομένως δεν του χρειάζεται. Κάθε προπονητής λοιπόν κρίνεται από την δουλειά του αλλά στην Ενωση δεν πρόκειται να συμβεί καμιά κοσμογονία.  Δεν συνιστούν κάτι τέτοιο οι μεταγραφές του Παουλίνιο και του Σιμάο, άσχετα με την προσφορά που μπορεί να έχουν στο γήπεδο. Ο παίκτης που είναι εισήγηση του προπονητή και τον φέρνει για να κάνει την διαφορά είναι ο Ζεράλδες.

Εδώ πράγματι, μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Ο κόουτς είχε διαθέσιμους για την ίδια θέση (πίσω από τον επιθετικό) τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα. Ο δεύτερος πήρε μεταγραφή και ο πρώτος  στα μάτια του κόουτς δεν είναι ο καταλληλότερος για την θέση. Προφανώς θεωρεί πως με τον Ζεράλδες θα κάνει καλύτερα την δουλειά του. Με τον Βράνιες θα κάνει σίγουρα καλύτερα την δουλειά του στην άμυνα, στον βαθμό που ο Βόσνιος ασχοληθεί με το να παίζει μέσα στο γήπεδο κι όχι στις ξένες κρεβατοκάμαρες. Αυτή την στιγμή με τις μεταγραφές του σέντερ φορ και του εξτρέμ να εκκρεμούν δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόβλεψη για το πόσο μακριά μπορεί να πάει την βαλίτσα η Ενωση.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είπε σήμερα στους παίκτες ότι η θέση της ομάδας είναι στην κορυφή. Γενικά έχει δίκιο. Αυτά θα έπρεπε να  ακούσουν οι παίκτες και αυτά άκουσαν. Τα ίδια είπε και πέρυσι αλλά τα αποτελέσματα δεν τον δικαίωσαν φτάνοντας στο σημείο να πει κατάμουτρα σε πολλούς από αυτούς που συνάντησε και την Πέμπτη στα Σπάτα ότι θα έπρεπε να πληρώνουν για να παίζουν στην ΑΕΚ. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές  κινήσεις του Δικέφαλου για να κάνουμε τις πρώτες εκτιμήσεις για την αγωνιστική ισχύ της ομάδας.

Θυμίζω μόνο ότι ο Ουζουνίδης που επιχείρησε αλλαγές έφυγε μεσούσης της περιόδου με την στάμπα του αποτυχημένου χωρίς να έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον εκτροχιασμό.  Θα ήταν κρίμα να συμβεί το ίδιο και με τον Καρντόσο επειδή είχε την πρόθεση αλλά δεν είχε τα εργαλεία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ