Γιαννακόπουλος: Πολλά τα αν για να βρεθεί το φως στην άκρη του τούνελ

Γιαννακόπουλος: Πολλά τα αν για να βρεθεί το φως στην άκρη του τούνελ

Η αλήθεια είναι πως μετά την τοποθέτηση Γιαννακόπουλου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Γήπεδο, συμμετοχή του κόσμου και όλα να εκπορεύονται από την «Μάνα του Λόχου» αλλιώς αντίο ζωή.

Εάν ήταν άλλος στη θέση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα τα λέγαμε διαφορετικά τα πράγματα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να θέτει εκβιαστικά διλήμματα στον φίλαθλο κόσμο μιας ομάδας. Από την άλλη αυτή τη στιγμή που μιλάμε στον πλανήτη Παναθηναϊκό ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο μοναδικός που βάζει χρήματα, είναι ο μοναδικός που ενδιαφέρεται για το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου ,είναι τελικά και η μοναδική ελπίδα φωτός για το τριφύλλι.

Επίσης αν η αναφορά και το δίλημμα που έβαλε αφορούσε μόνο τον απλό κόσμο τότε θα ήταν λάθος. Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης Κ.Α.Ε όμως έδειξε ξεκάθαρα και προς την πλευρά των λεγόμενων επιφανών φιλάθλων του Συλλόγου βάζοντας τους προ των τεράστιων ευθυνών τους. Στην πιο κρίσιμη καμπή στην ιστορία μας οι » φραγκάτοι» Παναθηναϊκοί καλούνται να αποδείξουν με έργα πια και όχι με λόγια την αγάπη τους για την ομάδα και να βοηθήσουν, στο μέτρο που μπορεί ο καθένας, στην νέα προσπάθεια και πρακτικά τελευταία ευκαιρία για να σωθεί το καράβι.

Τι μάθαμε από την σημερινή συνέντευξη; Πρώτον ότι ο Δημήτρης κουράστηκε να παλεύει μόνος. Ωραία τα χτυπήματα στην πλάτη για να βγει μπροστά και να πάρει τον Ερασιτέχνη, αλλά όταν έρχεται η ώρα του ταμείου οι υπόλοιποι ψάχνουν την τσέπη τους όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Δεύτερον ότι θα κάνει ουσιαστικά υπομονή ένα ημερολογιακό έτος. Ίδια εποχή του χρόνου αν οι προϋποθέσεις που έθεσε δεν γίνουν πράξη θα χαιρετήσει.

Η Κ.Α.Ε θα μπει σε καθεστώς ειδικής κατάστασης και θα ξοδεύει όσα βγάζει, δηλαδή λίγα και έχει ο Θεός. Τρίτον ότι οραματίζεται για τον Σύλλογο ένα καθεστώς λειτουργίας όμοιο με αυτό που υπάρχει στις μεγάλες ισπανικές ομάδες. Εδώ έρχεται και η πρώτη σοβαρή ένσταση. Το μοντέλο αυτό δεν έχει βρει ουσιαστικά εφαρμογή πουθενά αλλού πλην της Ισπανίας. Στην χώρα μας δε όποτε εφαρμόστηκε δεν το αγκάλιασε ο κόσμος. Που προσδοκά επομένως ο Γιαννακόπουλος; Βασικά στην ιστορικότητα και την κρισιμότητα των στιγμών. Το εύχομαι, αλλά το βλέπω αρκετά δύσκολο. Μοναδική ελπίδα για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι το όνομα του και το γκελ που κάνει στον κόσμο.

Μάθαμε ακόμα ότι έχει την προφορική δέσμευση των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη για το project στο Βοτανικό. Επίσης μάθαμε ότι αρωγός θα είναι και ο Δήμος Αθηναίων, εκεί όπου θα δοθεί συνέντευξη τύπου μαζί με τον νέο Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, για να αναλυθεί πλήρως και το κομμάτι της χρηματοδότησης που επίσης έχει εξασφαλιστεί. Μάθαμε ότι ο Πιτίνο ήταν σύμφωνος σε όλα για την επόμενη σεζόν και ότι τελικά η ιστορία » στράβωσε» λόγω οικογενειακών ζητημάτων που είχε ο Αμερικανός κόουτς.

Μάθαμε ότι η επιλογή του Πεδουλάκη ήταν μονόδρομος και ότι ο Αρτζι θα έχει στη διάθεση του το ίδιο μπάτζετ με αυτό που θα είχε ο προκάτοχος του. Γίναμε ακόμα μια φορά μάρτυρες μιας επίθεσης προς τον μπασκετικό Ολυμπιακό και τους διοικητικούς του ηγέτες, ενώ έγινε και μια μικρή αποτίμηση των πεπραγμένων στον Ερασιτέχνη την περασμένη σεζόν.

Το πρώτο συμπέρασμα μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι ένα και σαφές. Ο πράσινος ηγέτης είπε ότι είτε γίνεται αυτό που λέει είτε αντίο ζωή. Τι σημαίνει αυτό;

Συγκέντρωση 20 εκατομμυρίων ευρώ από τον κόσμο και τους επιφανείς Παναθηναϊκούς, τελική συμφωνία για το γήπεδο στο Βοτανικό με υπογραφές, ξεκίνημα των εργασιών και μετά ραντεβού με τον Αλαφούζο για να δώσουν και οι δύο τις μετοχές των ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου στον Ερασιτέχνη. Αν δεν γίνουν αυτά τότε θα αποχωρήσει από την Κ.Α.Ε βάζοντας έναν διαχειριστή στην ομάδα.

Ο Σύλλογος βρίσκεται πια σε συναγερμό, όπως και ο ίδιος ανέφερε αρκετές φορές στην συνέντευξη τύπου. Δύσκολα τα πράγματα λέω εγώ……

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ