Ολυμπιακός: Τα δύο φιλικά και το… ζέσταμα

Ολυμπιακός: Τα δύο φιλικά και το… ζέσταμα

Τα πρώτα τεστ για τον Μαρτίνς (και μόνο), το ρόστερ που έχει ήδη «γεμίσει» και το «καλό πράγμα που (δεν) αργεί να γίνει»…

Πρώτη γεύση από τον νέο Ολυμπιακό θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε απόψε και αύριο με τα φιλικά κόντρα στην Πογκόν και την Χαποέλ Μπερ Σεβά. Μια πρώτη εικόνα για το διάστημα που δουλεύει η ομάδα από τις 10 Ιουνίου, και κυρίως από την Δευτέρα που βρίσκεται στην Πολωνία και έχουν μπει σε αυτή και οι διεθνείς αλλά και οι πρώτες μεταγραφές.

Μια πρώτη ευκαιρία για να δούμε τα νέα αποκτήματα, όσα από αυτά θα χρησιμοποιήσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως από την στιγμή που γίνονται δύο φιλικά απανωτά λογικά ο Πορτογάλος θα χωρίσει τον χρόνο για όλους. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να ζορίσει καταστάσεις ούτε να πιέσει συγκεκριμένους παίκτες. Πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα θέλει να βγάλει ο Μαρτίνς.

Τα φιλικά αυτά άλλωστε είναι αποκλειστικά για τον προπονητή. Και μια ευκαιρία να ξεμουδιάσουν οι ποδοσφαιριστές. Να αρχίσουν να βρίσκουν ρυθμό και «χημεία» οι παλιοί με τους νέους. Να μπαίνουν σε ρυθμούς αγώνων και να προσπαθούν να βγάλουν σε αυτούς όσα κάνουν στις προπονήσεις.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Πολωνία των εκλεκτών συναδέλφων που ακολουθούν την αποστολή ο Μαρτίνς δοκίμασε μια ενδεκάδα με τους Γιάννη Μασούρα, Αβραάμ, Μπα, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσο, Μπρούνο, Βαλμπουενά, Κάιπερς και Σολδάνο σε ένα σχήμα 4-4-2. Στην πορεία του διπλού στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης ο Μαρτίνς έκανε και αλλαγές που λογικά θα έρθουν και στον αγώνα κατά την διάρκεια του.

Όπως και να έχει αυτό που προέχει δεν είναι – προφανώς – το αποτέλεσμα. Θυμίζω πως πέρσι οι – γνωστοί άγνωστοι αντι-ολυμπιακοί – έτρεχαν να πανηγυρίσουν τις ήττες του Ολυμπιακού στα δυνατά φιλικά που έδινε και μετά όταν έρχονταν οι νίκες και οι προκρίσεις στα επίσημα έκαναν βουτιές τον Αύγουστο, σαν αυτή του Πρίγιοβιτς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα στο πέναλτι που χάρισε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ…

Ξέφυγα όμως, ξανά. Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού αναμφίβολα το διήμερο έχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως μην βιάζεστε για τίποτα. Καλό ή κακό.

Η ομάδα θα κριθεί στην πορεία, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πανέτοιμος για τα ματς με την Πλζεν. Και μετά για τα επόμενα. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο που πρέπει να πετύχει.

Όσο για το ρόστερ φαίνεται ξεκάθαρα πόσο «γεμάτο» είναι ήδη, παρά την απουσία των Αφρικανών.

Ο Ολυμπιακός μετά την σπουδαία μεταγραφή του Σεμέδο δουλεύει με σοβαρότητα και πλάνο και την μεταγραφή του επιθετικού. «Το καλό πράγμα αργεί να γίνει» λέει ο λαός, δεν θα αργήσει πάντως και πολύ λέω εγώ.

Και όταν «γίνει», θα αρέσει πολύ σε όσους αγαπούν τον Ολυμπιακό και θα κρυφτούν πάλι οι «γνωστοί-άγνωστοι», όπως κρύβονται όλο το καλοκαίρι…

Υπομονή λίγο ακόμη (και) για αυτό το θέμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ