Τα «κλειδιά» για το πλάνο!

Τα «κλειδιά» για το πλάνο!

Οι Ντουρμισάι και Μπα αναμένεται να διαμορφώσουν τις κινήσεις του Ολυμπιακού στο… δεύτερο γύρο των μεταγραφών!

Μόνον ο… Τζήλος έλειπε από το δεύτερο φιλικό του Ολυμπιακού στην Πολωνία, καθώς οι παίκτες της Μπερ Σεβά βαρούσαν στο ψαχνό, όπως και αυτοί της Ξάνθης στα Πηγάδια και οι εκλεκτοί του Μαρτίνς είχαν την «ευκαιρία» για τεστ σε συνθήκες «εξυγίανσης!

Απλά, απόντος του διεθνή ρέφερι του Περέιρα οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι στην εκπνοή του αγώνα και ο Βαλμπουενά πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο Μαρτίνς μας είπε ότι κρατάει το πρώτο 20λεπτο, όπου ο Ολυμπιακός αγωνιζόμενος με τους διεθνείς είχε βελτιωμένη εικόνα, όμως αυτά τα φιλικά δεν γίνονται για τον Φορτούνη ή τον Ποντένσε και τον Ομάρ, αλλά για τον Ντουρμισάι και τον Μπα και τους άλλους «νεοσύλλεκτους».

Από τον έλεγχο του Μαρτίνς για τους δύο τελευταίους θα εξαρτηθεί άλλωστε κατά πολύ η ολοκλήρωση του μεταγραφικού πλάνου της ομάδας. Γιατί ναι μεν είναι να πάρει σέντερ φορ ο Ολυμπιακός, όμως το ζητούμενο είναι αν θα χρειαστεί κι άλλους, από τη στιγμή που οι Σολδάνο, Γκερέρο και Κάιπερς δίνουν μέχρι τώρα «λευκή κόλα».

Ο Ντουρμισάι ήταν μέσα στις φάσεις που έφεραν τα δύο πρώτα γκολ στα φιλικά των ερυθρόλευκων, καθώς με την Μπερ Σεβά αξιοποίησε με κεφαλιά τη σέντρα του Ποντένσε, ενώ με την Πογκόν άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στο σουτ του Μασούρα και να καταλήξει στα δίχτυα.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μπα, καθώς ναι μεν ο Σεμέδο προορίζεται για «κολώνα» στο κέντρο της άμυνας, αντί του Βούκοβιτς που συνεχίζει να… βλέπει κι ενώ υπάρχουν οι Μεριά και Σισέ που τώρα λείπουν στο Κόπα Άφρικα, όμως το θέμα είναι αν θα υπάρξει ανάγκη «αντικατάστασης», εφόσον προκύψει ελκυστική πρόταση για τον Σενεγαλέζο.

Σε τέτοιο ενδεχόμενο ο Μαρτίνς θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει με τρίτο τον Μπα, με σκοπό να μην του κλείσει το δρόμο και θα έχει ως επιλογές και τους Αβραάμ και Τοροσίδη που μπορούν να καλύψουν τα συγκεκριμένα τετραγωνικά του γηπέδου-μη μας διαφεύγει επίσης ότι οι Σέρβοι κρατάνε ανοιχτό και το θέμα του Μάρκοβιτς.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον Μπα δίπλα στον (πιο έτοιμο) Σεμέδο, ενώ ο Ντουρμισάι έπαιξε και με τον Φορτούνη πίσω του, αλλά και με τους υπόλοιπους. Με τον αρχηγό το σύστημα είναι ξεκάθαρο ότι παραμένει στο 4-2-3-1 και χωρίς αυτόν πηγαίνει στην επιλογή του 4-4-2.

Θα έχει ακόμη χρόνο για αρκετές δοκιμές ο Μαρτίνς και στα πιο δυνατά ματς της Αυστρίας θα περιμένουμε να μας παρουσιάσει την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του για τα προκριματικά με την Πλζεν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ