Μια σκηνή από το… μέλλον του Ολυμπιακού

Μια σκηνή από το… μέλλον του Ολυμπιακού

Η κίνηση και η σέντρα του Ποντένσε, το ξεπέταγμα και η κεφαλιά του Ντουρμισάι. Μια ωραία δημιουργία του εξτρέμ και μια «καθαρή» κίνηση του φορ περιοχής, συνθέτουν μια σκηνή από το… μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του στην Πολωνία δίνοντας χθες το δεύτερο φιλικό του επί πολωνικού εδάφους κόντρα στην Μπερ Σεβά (2-2). Ένα ματς στο οποίο οι Ισραηλινοί έκαναν πολύ σκληρά μαρκαρίσματα προκαλώντας τον δικαιολογημένο εκνευρισμό των παικτών αλλά και του προπονητή των ερυθρόλευκων.

Πάμε όμως να δούμε ορισμένα πράγματα από το χθεσινό ματς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού. Μια φάση από το… μέλλον των ερυθρόλευκων, μια φάση που είναι «προϊόν» της φιλοσοφίας του Πέδρο Μαρτίνς σε ότι έχει να κάνει με την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του.

Ο τρόπος με τον οποίο σκόραραν οι ερυθρόλευκοι φανερώνει πολλά και για το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς αναφορικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Γιατί στην περσινή σεζόν ο προπονητής των πειραιωτών «έχτισε» από την αρχή την ομάδα του αλλά φέτος ο μεγάλος στόχος του Πορτογάλου είναι να παρουσιάσει την εξέλιξη που έχει στο μυαλό του.

Στην φάση λοιπόν που άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός, είδαμε την καλή ατομική προσπάθεια από τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε το ένας μ’ έναν έχοντας την ποιότητα να προκαλέσει πρόβλημα στον αντίπαλο μπακ.

Ο Ποντένσε βρήκε τον τρόπο για να κάνει την καλή σέντρα μετά από τις προσποιήσεις και από την στιγμή που ο νεαρός εξτρέμ κατάφερε να σεντράρει έγινε η μισή δουλειά.

Η… υπόλοιπη δουλειά έγινε από τον Φιορίν Ντουρμισάι και ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος βλέποντας τον νεαρό σέντερ φορ της ομάδας του να πετυχαίνει ένα γκολ που αυτά που χαρακτηρίζουν ένα σέντερ φορ περιοχής.

Ο Ντουρμισάι έκανε λοιπόν την σωστή κίνηση μέσα στην περιοχή, βλέποντας ότι ο Ποντένσε είναι έτοιμος για να κάνει την σέντρα. Και πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος σε δύο στοιχεία.

Το πρώτο έχει να κάνει με το ξεμαρκάρισμα του διεθνούς σέντερ φορ, καθώς ο Ντουρμισάι έκανε την σωστή στιγμή το ξεπέταγμα, αφήνοντας σε ρόλο… παρατηρητή τον αντίπαλο κεντρικό αμυντικό.

Κι αυτό το ξεπέταγμα είναι που κάνει την διαφορά στην φάση. Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με την κεφαλιά του Ντουρμισάι καθώς ο νεαρός σεέντερ φορ του Ολυμπιακού έκανε την τέλεια κεφαλιά στην γωνία της εστίας των Ισραληνινών.

Ότι και να έκανε ο γκολκίπερ της Μπερ Σεβά δεν μπορούσε να αποκρούσει την κεφαλιά του στράικερ των ερυθρόλευκων. Η συνεργασία Ποντένσε – Ντουρμισάι είναι μια σκηνή βγαλμένη από το… μέλλον του Ολυμπιακού.

Είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλει να βγάλει επιθέσεις ο Μαρτίνς εστιάζοντας στους δύο ακραίους επιθετικούς για την δημιουργία και στην σωστή κίνηση του σέντερ φορ στην αντίπαλη περιοχή.

Είχε λοιπόν πολλούς λόγους για να αισθάνεται ικανοποιημένος ο Πορτογάλος προπονητής των ερυθρόλευκων, βλέποντας την εικόνα της ομάδας του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ