Καλώς ή κακώς, η ΑΕΚ είναι πλέον ομάδα του Καρντόσο

Καλώς ή κακώς, η ΑΕΚ είναι πλέον ομάδα του Καρντόσο

Ο Πορτογάλος τεχνικός βάζει με το «καλημέρα» ξεκάθαρη σφραγίδα στη φετινή Ένωση, που θα αποτελεί σε συντριπτικό ποσοστό δικό του δημιούργημα.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του στην ΑΕΚ, πριν καν φορέσει τη φόρμα της προπόνησης, ο Μιγκέλ Καρντόσο πήρε πάνω του μια σειρά από αποφάσεις που αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Από τις μεταγραφές, όπου έχει ξεκάθαρα τον τελευταίο λόγο, μέχρι τα φιλικά και τους καθημερινούς ρυθμούς της ομάδας. Όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της προπόνησης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δημιουργεί μια ΑΕΚ στα δικά του standards και έτσι όπως την έχει στο μυαλό του. Μπορεί το διάστημα της παρουσίας του στην Ένωση να μην είναι πολύ, όμως είναι σαφές πως η φετινή ΑΕΚ θα είναι ομάδα του προπονητή της.

Ο Καρντόσο είναι ένας άνθρωπος με ξεχωριστή φιλοσοφία. Τόσο γύρω από το ποδόσφαιρο γενικότερα, όσο και γύρω από τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας. Κάτι που κατέστησε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις από τις πρώτες στιγμές του στον σύλλογο.

Το παραπάνω προφανώς και αποτελεί επιλογή της ΑΕΚ, που επέλεξε να δώσει τα κλειδιά στον Καρντόσο με ξεκάθαρο σκεπτικό και έπειτα από διεξοδική μελέτη. Η Ένωση αποφάσισε να πορευτεί με ένα διαφορετικό μοντέλο, που η διοίκηση εκτιμά ότι ο 47χρονος προπονητής μπορεί να υπηρετήσει. Γι’ αυτό και ο Καρντόσο έχει πάρει πάνω του το χτίσιμο της νέας ΑΕΚ, που θα είναι βάσει του δικού του πλάνου.

Το αν αυτό το εγχείρημα θα βγει στην Ένωση και σε τι βαθμό μπορεί να το απαντήσει μονάχα ο χρόνος. Η ΑΕΚ ωστόσο δείχνει τη διάθεση να στηρίξει την επιλογή της, δίνοντας στον Καρντόσο την ευκαιρία να παρουσιάσει στο γήπεδο όσα έχει στο μυαλό του και περιέγραψε αναλυτικά στον Δημήτρη Μελισσανίδη, στην πρώτη κιόλας συνάντησή τους.

Η λογική της απόφασης για την πρόσληψη Καρντόσο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αφού ήταν διαπιστωμένο πως η ομάδα χρειαζόταν αλλαγή πλεύσης. Η ΑΕΚ είχε ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα έχει την ικανότητα να αλλάξει βασικά πράγματα στη δομή και τη φιλοσοφία της, προκειμένου αφενός να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και αφετέρου να αποκτήσει ξανά το DNA που την χαρακτηρίζει.

Ο Καρντόσο είναι ένα πρόσωπο που δείχνει να συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που αναζητούσε η ΑΕΚ για τον πάγκο της. Πλέον, τα κλειδιά της ομάδας βρίσκονται στα δικά του χέρια και τα αποτελέσματα θα κρίνουν τους πάντες. Το βέβαιο είναι πάντως πως το σύνολο που θα δούμε φέτος, καλώς ή κακώς, θα είναι η ΑΕΚ του Καρντόσο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ