O κόσμος θα βοηθήσει, αλλά δεν αρκεί

O κόσμος θα βοηθήσει, αλλά δεν αρκεί

Μακάρι να διαψευστούν οι προβλέψεις και η λαϊκή βάση να... περπατήσει μόνη της, χωρίς να έχει ανάγκη τα μεγάλα πορτοφόλια. Όμως το παρελθόν έχει διδάξει το αντίθετο.

Μια ματιά να ρίξεις στα όσα λέγονται στα social media, στα σχόλια στις αθλητικές ιστοσελίδες και σε κουβέντες φίλων του Παναθηναϊκού που ασχολούνται ενεργά με τον σύλλογο (παρουσία στο γήπεδο, παρακολούθηση των εξελίξεων κτλ) καταλαβαίνεις πως η πρόταση του Γιαννακόπουλου έχει κινητοποιήσει ως ένα βαθμό τον κόσμο.

Ας μη γελιόμαστε, 20 εκατομμύρια ευρώ δεν πρόκειται να μαζευτούν ποτέ και σε καμιά ομάδα από τους απλούς φιλάθλους, ούτε θα βρεθούν 2,5 εκατομμύρια οπαδοί που θα βάλουν από 8 ευρώ ο καθένας.

Ωστόσο, ένα ποσό που μπορεί να αποδειχτεί σημαντικό για το… ταμείο της συγκεκριμένης προσπάθειας, έχει αρκετές πιθανότητες να μαζευτεί. Ακόμα και 5 και 6 εκατομμύρια να βρεθούν από τον κόσμο, θα είναι ανάσα για το εγχείρημα. Φυσικά και δεν αρκούν. Όταν μιλάμε για 20 εκατομμύρια, το 1/4 είναι μια καλή αρχή, αλλά διόλου αρκετή.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όταν πριν από δύο χρόνια είχε ανακοινώσει κάτι παρόμοιο και το είχε ονομάσει «PAO Foundation» είχε δεσμευτεί πως θα βάζει 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Δεν είναι γνωστό με πόσα χρήματα θα συμβάλλει τώρα, αλλά δεδομένα θα βάλει κάποια κι εκείνος. Και η μπάλα στη συνέχεια θα πάει στην «εξέδρα των πλουσίων». Εκείνοι για τους οποίους ο Γιαννακόπουλος με επιθετικό ύφος είπε πως «ξέρουν να ζητούν μόνο τσάμπα προσκλήσεις».

Κανείς δεν μπορεί να μπει στην τσέπη κανενός. Ούτε υποδείξεις θα κάνουμε σε κάποιον τι θα κάνει τα λεφτά του, ούτε υποχρεωμένος είναι να ξεχρεώσει μια ΠΑΕ που άλλοι χρέωσαν.

Το πορτοφόλι του καθενός, επώνυμου κι ανώνυμου, ανοίγει τόσο όσο εκείνος γνωρίζει. Και για οτιδήποτε εκείνος νομίζει. Και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δε σου προκαλεί ιδιαίτερο κίνητρο για να βάλεις τα χρήματά σου, ιδιαίτερα αν ξέρεις πως δε θα υπάρξει ανταποδοτικότητα.

Δεν μπορούν, λοιπόν, να γίνουν υποδείξεις, παρά μόνο να βγουν συμπεράσματα. Και αυτά λένε πως μόνος του ο κόσμος, όσες καμπάνιες και να γίνουν (που φαντάζομαι θα γίνουν αρκετές) δεν μπορεί να μαζέψει 20 εκατομμύρια. Και πολλές από τις ελπίδες για να προχωρήσει το εγχείρημα είναι βασισμένες στους οικονομικά ισχυρούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ