Ο φίλος του νεκρού

Ο φίλος του νεκρού

Έφη Αχτσιόγλου και Φώφη Γενηματά. Αναστασίου και Τζανακόπουλος. Αλέξης Τσίπρας και Κώστας Καραμανλής. Τάκης Φύσσας και Σίλβα Κλέητον. Ο Κώστας Καίσαρης βάζει στο μίξερ την πολιτική και αθλητική επικαιρότητα.

ΖΩΗ σε λόγου μας. Πλήρης ημερών αποδήμησε εις Κύριον ο Νίκος Αναγνωστόπουλος. Γνωστός και ως «ο φίλος του νεκρού». Πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώτος πολιτικός που ανακάλυψε τη δύναμη της δημοσιότητας. Πάντα μέσα στα πλάνα των καμεραμάν και των φωτογράφων. Όταν η ΑΕΚ πήρε το ευρωπαϊκό στο μπάσκετ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μέσα σε όλες τις φωτογραφίες, δίπλα στον Αμερικάνο που κράταγε το κύπελλο, ο Αναγωστόπουλος. Τα ρέστα του βέβαια, τα έδωσε από τη μεταπολίτευση και μετά. Με σλόγκαν, «δεν έλλειψε ποτέ από κοντά σου». Μακράν ο πρώτος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας σε σταυρούς. Με αποτέλεσμα να νευριάσει ο Καραμανλής (ο κανονικός) και να μην τον κάνει υπουργό. Στους τελικούς του Κυπέλλου, κάθε φορά είχε βρει το κόλπο για να χώνεται στην πρώτη σειρά των επισήμων.

Δίπλα στον υφυπουργό Αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Για να τον πιάνει η κάμερα και να είναι μέσα σε όλες τις φωτογραφίες. Στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων, όταν όλοι σηκωνόντουσαν όρθιοι, έτρεχε, χωνότανε και καθότανε. Φοβερός. Σε όλες τις κηδείες των επωνύμων, πρώτος και καλύτερος. Χωρίς να είναι υποχρεωτικό να ξέρει τον πεθαμένο. Στην ουρά για τα συλλυπητήρια στους συγγενείς, συστηνόταν ως «φίλος του νεκρού». Περίπτωση να σηκωθεί ο πεθαμένος και να πει «δεν ήταν φίλος μου» δεν υπήρξε.

ΟΙ ζωντανοί όμως με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους. Διαβάζεις. «Αναστασίου διετίας στον Ατρόμητο». Ξαναδιαβάζεις. «Βέλλιος διετίας στον Ατρόμητο». Γνώμη: να το δω σχετικά με τη διετία και να μην το πιστέψω. Με το καλάμι τη βρίσκει κάθε φορά που πάει να κάνει κοντρόλ ο Βέλλιος. Ακόμα πιο χλωμό, να βγάλει τα δύο χρόνια ο Αναστασίου. Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε. Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ με την πολιτική δεν τους προλαβαίνεις. Δεν τους προλαβαίνεις με τίποτα. Τι βρήκε να πει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης η συντρόφισσα Έφη Αχτσιόγλου; «Είμαι σε σχέση με τον Τζανακόπουλο». Ποια είναι δηλαδή; Η Μαντόνα; Και ποιον ενδιαφέρει; Ποιος ασχολείται; Και μιας κι ενόψει των εκλογών η ταμπακέρα είναι η δημοσιότητα, τους διέφυγε να ξηγηθούν όπως ο Κικίλιας με την Μπαλατσινού. Να έλθουν εις γάμου κοινωνίαν. Όχι με θρησκευτικό γάμο βέβαια. Ένα σύμφωνο συμβίωσης κι ένα πάρτι μετά, θα ήταν ότι πρέπει. Για να γίνει ο ντόρος, που είναι πάντα και το νούμερο ένα ζητούμενο.

«ΕΙΠΑΜΕ με το Μελισσανίδη κάποια πράγματα αντρίκια». Τάδε έφη Όγκνιεν Βράνιες, άμα τη επιστροφή του και τη συναντήσει με το διοικητικό ηγέτη. Τι πάει να πει «πράγματα αντρίκια»; Στην Άντερλεχτ δηλαδή που τα έκανε μούτι, του μιλάγανε γυναικεία; Οψόμεθα. Πότε θ’ αρχίσει τα ντερβισιλίκια.

ΡΗΤΑ και κατηγορηματικά, το ξεκαθάρισε ο Αλέξης. «Δεν πιστεύω ούτε μία στο εκατομμύριο ότι θα χάσουμε τις εκλογές». Σαν ν’ ακούς το Γιώτη Τσαλουχίδη. «Είμαστε καταδικασμένοι να πάρουμε το πρωτάθλημα». Κι εδώ που τα λέμε, δε θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό. Είναι η μόνη φορά που δικαιολογείται να λέει παραμύθια. Όπως έχει αποφανθεί ο Δαλάι Λάμα άλλωστε, τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται προ των εκλογών και του γάμου, κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά το κυνήγι και το ψάρεμα.

ΣΤΗΝ αναφορά βγήκε ο Σίλβα Κλέητον. «Από τις 75.000 ευρώ που είχα συμβόλαιο με τον Ηρακλή, μου χρωστάνε τις 57.000». Που είναι το παράξενο; Περίμενε δηλαδή τα πάρει όλα; Δεν ήξερε. Δε ρώταγε; Και πολλά πήρε. Πάρα πολλά είναι θα έλεγα τα δεκαοκτώ χιλιάρικα. Τα υπόλοιπα έχουν γραφτεί στο χιόνι. Και μόλις βρέξει θα πάει να τα πληρωθεί. Αν μαζευτούν όλοι αυτοί που τους έχει φάει λεφτά ο Ηρακλής, κάνουνε κόμμα και κατέβουνε στις εκλογές, τα ποσοστά του Λεβέντη τα ξεπερνάνε.

ΣΤΟ νοσοκομείο με συμπτώματα υπερκόπωσης νοσηλεύεται ο Κώστας Καραμανλής. Μετά την πρώτη δημόσια παρέμβασή του ύστερα από δέκα χρόνια. Δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Με τους γιατρούς ωστόσο να είναι κατηγορηματικοί. «Προς Θεού κ. Καραμανλή, μην ξαναβάλετε τον εαυτό σας σε τέτοια δοκιμασία. Σας χρειάζεται ξεκούραση».

ΜΕ φανέλα του Αστέρα εμφανίστηκε στην Τρίπολη η Φώφη. Όπως όμως έχει πει o Αλή Πασάς στην κυρά Φροσύνη, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Όσο έσωσε τον Καμμένο η φανέλα του ΠΑΟΚ, άλλο τόσο θα σώσει τη Φώφη η φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

ΤΑΚΗΣ Φύσσας. «Εγώ πήρα μία απόφαση, στις διακοπές μου να κατέβω στις εκλογές…. δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε πρόκειται να γίνω … είμαι μέλος του Παναθηναϊκού κι από οποιοδήποτε πόστο θα προσφέρω στο σύλλογο». Σωστός ο παίκτης. Ειλικρινής. Ειλικρινέστατος. Καλοκαίρι έπιασε, δουλειά δεν έχουμε να κάνουμε, δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές; Τι είχαμε, τι χάσαμε. Αν κάτσει, έκατσε. Αν δεν κάτσει, τα πίσω μπρος στον Παναθηναϊκό

Στη μουσική επιλογή, Muddy Waters-Mannish Boy

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ