Πέρασε η εποχή της λεζάντας

Πέρασε η εποχή της λεζάντας

Η μεταγραφική πολιτική της ΑΕΚ έχει επιτέλους αρχές και κανόνες και άφησε πίσω της τις... ανάγκες του κόσμου

Η ΑΕΚ έχει προχωρήσει σε επτά μεταγραφές. Παίκτες σε καλή ηλικία, φιλόδοξοι, με διάθεση να παράγουν και να αποσβέσει οφέλη ο σύλλογος. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή περίπτωση για τον τρόπο και τον λόγο που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι.

Τι απομένει; Ένας ακραίος και ένας σέντερ φορ. Από την ΠΑΕ διαρρέεται ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο θα είναι πολύ δυνατή κίνηση στο παζάρι. Κίνηση που θα κάνει τη διαφορά στο γήπεδο. Και θα αφορά κυρίως τον ακραίο. Για τον φορ υπάρχει και η συνισταμένη του Λιβάγια που πρέπει να δουν στην ΑΕΚ, οπότε θέλουν έναν πολύ καλό επιθετικό που θα μπορεί άνετα να είναι και βασικός και στον πάγκο.

Η εποχή της «λεζάντας» για την ΑΕΚ πέρασε. Ανεπιστρεπτί. Μπορεί και να βόλεψε την πολιτική Μελισσανίδη που δεν θέλει τα μεγάλα έξοδα και κινείται λελογισμένα στην αγορά, αλλά η ουσία είναι ότι τα μεγάλα ονόματα σπανίως φέρνουν και μεγάλα οφέλη. Είδαμε και με Αλμέιδα και με Λέσκοτ και με Μπουονανότε που ενθουσίασαν τον κόσμο, τι κατάφερε η ΑΕΚ. Μια τρύπα στο νερό. Για αυτό η αναζήτηση στην πιο κάτω κλίμακα φτασμένης αξίας και ηλικίας είναι προτιμότερη και ταιριάζει στην τωρινή ΑΕΚ. Και αυτό πάνω κάτω ισχύει και για τον ΠΑΟΚ και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό παλαιότερα.

Για αυτό και αναμένουμε δύο κινήσεις αντίστοιχες. Μία δυνατή σίγουρα, μία με στόχο να είναι αποτελεσματική σε αυτά που της ζητούν. Και οι δύο σε παραγωγική ηλικία, να μπορούν να φέρουν οφέλη στην ομάδα ανά πάσα στιγμή από την αγορά και να έχουν… αύριο, όχι μόνο… χθες.

ΥΓ: Αναμένουμε τα βαθυστόχαστα σχόλια για τις ψήφους ΑΕΚ και Ολυμπιακού στην ΓΣ της ΕΠΟ που… βάραγαν μπουνιές μεταξύ τους και δεν είχαν κοινή γραμμή. Κάποιοι μπερδεύτηκαν και έκριναν με τη δική του λογική και πρακτική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ