Δυο πράγματα είναι που δεν ξέρουμε…

Δυο πράγματα είναι που δεν ξέρουμε…

Ακόμα κι να δεχτούμε ότι ο πολύπειρος Βαλμπουενά θα βρεθεί στην εντεκάδα δεν συνιστά αυτό κάποια αλλαγή που θα αργήσει να την κατανοήσει ο ίδιος ο παίκτης και οι συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τα γνωστά άκρα του στην άμυνα και το ίδιο ίδια χαφ...

Όταν ξέρεις από την περσινή χρονιά τι σου γίνεται, έχεις λίγα πράγματα για τα οποία αναρωτιέσαι και στύβεις το μυαλό σου για να τα βάλεις σε τάξη. Ο Ολυμπιακός σε μια χρονιά εντυπωσιακών αλλαγών κατάφερε να σχηματίσει μια ομάδα που παίζει ελκυστικά ποδόσφαιρο κι έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει στα μάτια αντιπάλους με όνομα τεράστιο και δυνατότητες μεγάλες.

Κάπως έτσι εξηγείται η εντυπωσιακή πρόκριση επί της Μίλαν η οποία για να αποκλειστεί, έχασε με δυο γκολ διαφορά στο Φάληρο. Όχι, δεν ήταν καλύτερη ομάδα από την Μίλαν η Ντιναμό κι αυτό μαρτυρά ότι υπάρχει δρόμος να διανυθεί ώστε να αποκτήσουν οι ερυθρόλευκοι σταθερότητα στην απόδοσή τους και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μεταπτώσεις στην απόδοσή τους.

Ανακαλέστε στη μνήμη σας τα αμυντικά λάθη που επέτρεψαν στην Ντιναμό να πάρει την πρόκριση για να αντιληφθείτε ποια προβλήματα επείγεται να λύσει φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς. Η συζήτηση όμως κινδυνεύει να γίνει γενική την στιγμή που ο Ολυμπιακός σε περίπου τρεις εβδομάδες συγκρούεται με την Βικτώρια Πλζεν και θέλει να πάρει την πρόκριση.

Καλή ομάδα οι Τσέχοι αλλά αν τυχόν χαθεί η πρόκριση όλοι θα μιλήσουν για αποτυχία. Η ομάδα του Πειραιά έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της, ετοιμάζεται να δώσει και τρίτο φιλικό με στόχο να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό. Σε άλλες περιπτώσεις θα γράφαμε και για ομοιογένεια αλλά, διάολε, ομοιογένεια δεν μπορεί να είναι ζητούμενο. Εδώ υπάρχει αγωνιστικό κεκτημένο από την περασμένη χρονιά.

Δεν τίθεται θέμα εκμάθησης των βασικών. Ακόμα κι να δεχτούμε ότι ο πολύπειρος Βαλμπουενά θα βρεθεί στην εντεκάδα δεν συνιστά αυτό κάποια αλλαγή που θα αργήσει να την κατανοήσει ο ίδιος ο παίκτης η οι συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τα γνωστά άκρα του στην άμυνα και το ίδιο κέντρο. Το κέντρο της άμυνας ψάχνουμε και τον σέντερ φορ. Ειδικά στην άμυνα υπάρχει ο μεγαλύτερος προβληματισμός εκ μέρους του Μαρτίνς που συνίσταται στο κατά πόσο θα είναι έτοιμος και εξοικειωμένος ο Σεμέδο.

Από εκεί και πέρα ο κόουτς έχει να επιλέξει ανάμεσα στο ρίσκο που πάντα εμπεριέχει η χρησιμοποίηση του Βούκοβιτς και η αξιοποίηση των βετεράνων Αβραάμ και Τοροσίδη. Στα επόμενα φιλικά θα δούμε σε ποιες επιλογές σκέφτεται να καταλήξει ο Μαρτίνς. Ο Σεμέδο είναι που τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση.

Άλλο να ξέρεις τον ένα και να ψάχνεις τον παρτενέρ του κι άλλο να ψάχνεις για το δίδυμο. Στην επίθεση είναι πολύ πιθανό όποιος έρθει να μην προλάβει να είναι έτοιμος για το πρώτο εκτός έδρας ματς. Παίρνω το ρίσκο να προβλέψω πως ο νεαρός Φιορίν Ντουρμισάι έχει στην προκειμένη περίπτωση προβάδισμα να καλύψει την θέση του προωθημένου κυνηγού.

Προκύπτει αυτό από την ικανότητά του να μαρκάρει τους αντίπαλους στόπερ, να διεκδικεί την μπάλα στον αέρα από τα γεμίσματα των στόπερ και του τερματοφύλακα. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει να… χολοσκάει όπως πέρσι. Έχει δώσει απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματα από πέρσι. Τώρα, το πολύ-πολύ να προβληματιστεί για τρεις θέσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ