Συμπεράσματα στο τέλος Ιουλίου

Συμπεράσματα στο τέλος Ιουλίου

Ο Φερέιρα έδειξε εξ αρχής ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει κάποια πράγματα στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά.

Ο ΠΑΟΚ έχασε με 1-0 από την Άλκμααρ στο πρώτο του φιλικό της φετινής προετοιμασίας, αλλά προφανώς είναι πολύ νωρίς για να βγει οποιοδήποτε ασφαλές και σοβαρό συμπέρασμα. Συγκριτικά στο σύνολο ήταν καλύτερος από τους Ολλανδούς, ακυρώθηκαν δύο γκολ του Άκπομ και χάθηκαν 2-3 ακόμη καλές ευκαιρίες και η εικόνα του Δικέφαλου δεν ήταν κακή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν αγωνίστηκαν περισσότεροι παίκτες που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα και είχαν μεγαλύτερη συνοχή.

Ξαναλέω όμως ότι στα πρώτα φιλικά και με τόσες αλλαγές και δοκιμές δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα. Η ομάδα έχει μόλις μια εβδομάδα που ξεκίνησε τις προπονήσεις για τη νέα σεζόν και δύο μέρες που έχει καινούριο προπονητή, μετά από μια διετία με τον Λουτσέσκου.

Από τη μία μέρα στην άλλη δεν μπορούν να αλλάξουν ριζικά και ουσιαστικά πολλά πράγματα. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν λόγο να αλλάξουν πολλά πράγματα σε μια ομάδα που πέτυχε τόσα πράγματα, ειδικά την περσινή σεζόν που πήρε το νταμπλ και κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής. Ωστόσο είναι δεδομένο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αμπέλ Φερέιρα, ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει σταδιακά το αγωνιστικό προφίλ που είχε ο Δικέφαλος τα προηγούμενα χρόνια και τη φιλοσοφία της ομάδας.

Αυτό που ευαγγελίζεται ότι θέλει να κάνει (μεγαλύτερη ταχύτητα και πιο επιθετικό ποδόσφαιρο) δεν είναι δυνατόν να το δούμε μετά από δύο μέρες που έχει κάνει τρεις προπονήσεις με την ομάδα. Έχει δείξει εξ αρχής όμως ότι θα δουλέψει στο 4-4-2 που δεν έπαιζε ο ΠΑΟΚ επί Λουτσέσκου και αυτό σίγουρα θέλει πολύ δουλειά για να αλλάξει η φιλοσοφία μιας ομάδας, η οποία έπαιζε αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια (4-2-3-1) και έχει παίκτες με χαρακτηριστικά που αποκτήθηκαν για εκείνο το σύστημα.

Σε φάση άμυνα και ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έπαιζε 4-4-2, αλλά με το 10άρι (Πέλκα, Μπίσεσβαρ ή Ελ Καντουρί ή όποιος άλλος έπαιζε εκεί) να ανεβαίνει να πιέσει πιο ψηλά δίπλα στον φορ.

Σε φάση επίθεσης όμως, ο Δικέφαλος έχει μείον έναν χαφ και άρα θέλει διαφορετική δουλειά και από τους χαφ αλλά και από τους πλάγιους.

Αυτά θα τα δούμε σταδιακά στην πράξη, αλλά από το πρώτο φιλικό ο Φερέιρα ξεκίνησε με 4-4-2 δείχνοντας τις προθέσεις του.

Πήραμε μια πρώτη γεύση από την ομάδα αλλά μέχρι εκεί. Θεωρώ ότι πιο ασφαλή και σοβαρά συμπεράσματα θα βγουν στα φιλικά που θα γίνουν στη δεύτερη περίοδο διαμονής του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία (18-28 Ιουλίου), οπότε και θα αρχίσει να διαμορφώνεται καλύτερα η ομάδα που θα πάει να παίξει στα προκριματικά του Champions League στις αρχές Αυγούστου. Μέχρι τότε θα δούμε αν θα επιμένει ο Φερέιρα στο 4-4-2 ή θα προτιμήσει το 4-2-3-1 που ήξερε καλύτερα η ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ