Για 27 ψωροεκατομμύρια…

Για 27 ψωροεκατομμύρια…

Ο Κώστας Καίσαρης πάει κόντρα στο ρεύμα. Θεωρεί ιερά υποχρέωση του Σύριζα τη σύμβαση ΕΡΤ-ΠΑΟΚ και εξηγεί τους λόγους.

ΘΑ διαφωνήσω. Οριζοντίως και καθέτως. Από που κι ως που συνιστά σκάνδαλο η επικείμενη συμφωνία ΕΡΤ-ΠΑΟΚ; Επειδή σε τρεις μέρες γίνονται εκλογές; Επειδή τα συντρόφια μαζεύουνε τα μπογαλάκια τους από το Μαξίμου και τα Υπουργεία; Επειδή τα 9 εκατομμύρια το χρόνο, που πάει να κλείσει το deal είναι σχεδόν τα διπλά από το συμβόλαιο που είχε ο ΠΑΟΚ με τη Nova; Επειδή πρόκειται για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος; Όλα αυτά, η ταπεινότητά μου τα ακούει βερεσέ.

ΠΕΡΙ του αντιθέτου θα επιχειρηματολογήσω. Υποχρέωσή τους ήτανε των Συριζαίων να δώσουν αυτά τα λεφτά. Κι ακόμα παραπάνω. Και κακώς αργήσανε. Η σύμβαση έπρεπε ήδη να είχε υπογραφεί. Είναι δίκαιο και θα έπρεπε να έχει γίνει πράξη. Στη ζωή δεν πρέπει μόνο να παίρνεις. Πρέπει και να δίνεις. Όπως τους στάθηκε ο Σαββίδης, οφείλουν να του σταθούν κι αυτοί. Είχε καμιά όρεξη ο Ιβάν, να μπλέξει με τα ΜΜΕ; Ν’ αγοράσει κανάλι. Ν’ αγοράσει τους τίτλους του Έθνους και να το ξανανοίξει; Για να στηρίξει τον Αλέξη το έκανε. Τον οποίο έχει αποκαλέσει δεύτερο Πούτιν.

ΓΙΑ να βγει αληθινός, όταν έλεγε ότι ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Και είναι μόνο αυτά; Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα. Που δεν έχουν γίνει γνωστά. Δεν τα ξέρουμε και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα μάθουμε. Κι αυτοί από την πλευρά τους πρέπει να βγάλουνε με κάποιο τρόπο την υποχρέωση. Όταν υπάρχει δούναι, πρέπει να υπάρχει αντίστοιχα και λαβείν. Σβήσανε το πρόστιμο των 40 εκ. της ΣΕΚΑΠ. Και σιγά τ αβγά. Τι είναι δηλαδή σαράντα ψωροεκατομμύρια, μπροστά στα τριακόσα τόσα δις, του δημοσίου χρέους; Σταγόνα στον ωκεανό.

ΘΑ ήταν και απρέπεια να μην εξυπηρετήσουν έναν δικό τους άνθρωπο. Στις ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα. Όταν παίρνεις οφείλεις και να δίνεις. Όπως μπορώ να αντιληφθώ ότι έγινε και με τη χήρα Παναγοπούλου. Στα πλαίσια της οικειότητας που έχει αναπτυχθεί λόγω της συνεργασίας με τον Αλέξη. Τι ήτανε για την κυρία Κατερίνα να του παραχωρήσει το σκάφος της για λίγες μέρες προκειμένου να ξεκουραστεί ο κατάκοπος πρωθυπουργός; Τίποτα. Τι ήτανε για την κυβέρνηση να τακτοποιήσει το θέμα με τον αιγιαλό στο Καβούρι; Τίποτα.

ΤΡΑΒΑΜΕ τη θάλασσα λίγοι πιο μέσα, νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα κτίσματα στις δύο βίλες της χήρας και καθαρίσαμε. Έπειτα είναι και το άλλο. Δύο εκλογικές αναμετρήσεις κάτσανε. Η μία πάνω στην άλλη. Χώρια τις αυτοδιοικητικές. Μεγάλα τα έξοδα για τα κόμματα. Και ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Που δεν έχει καμία σχέση με την πλουτοκρατία, το μεγάλο κεφάλαιο και τη διαπλοκή. Στη ανάγκη λοιπόν, που θα πας; Τι θα κάνεις; Την πόρτα του φίλου θα χτυπήσεις. Αν γίνομαι αντιληπτός. Κι οι φιλίες χτίζονται και ατσαλώνονται, στα δύσκολα. Αν γίνομαι κατανοητός.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ λοιπόν, ότι θα συνιστά απρέπεια από πλευράς Συριζαίων, αν δεν πέφτανε οι υπογραφές για την τριετή συμφωνία ΕΡΤ-ΠΑΟΚ. Και κακώς ανακατεύεται και φωνάζει η Ένωση Εργαζομένων της ΕΡΤ για «σκανδαλώδεις συμφωνίες με ΠΑΕ και χρήματα εκτός λογικής». Ότι ο περιβόητος Δρόσος «μοιράζει και πάλι εκατομμύρια στα κρυφά». Απειλώντας μάλιστα με αστικές και ποινικές ευθύνες τα μέλη του ΔΣ. Ντροπή. Αυτό έχω να πω εγώ. Να ποινικοποιούνται οι ανθρώπινες σχέσεις. Για 27 ψωροεκατομμύρια. Αίσχος.

ΚΑΙ για να τελειώνουμε. Συνέχεια όλα τα λεφτά θα τα παίρνει η καταραμένη η Αθήνα; Στα 38 εκατομμύρια πήγε το μαλλί για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα 20 στο χέρι για το γήπεδο και τα 18 για την υπογειοποίηση. Και ρωτάω τώρα εγώ; Έχει κάνει τίποτα η ΑΕΚ για την Αριστερή κυβέρνηση; Έβαλε πουθενά πλάτη; Μία φορά που είπε ο διοικητικός ηγέτης ότι θα βγάλει το γήπεδο Αρένα Δούρου κι άλλη μία που αποκάλεσε τον Κοντονή, «Υπουργάρα». Λόγια. Και βάλε εσύ στο ζύγι από την μία τα 38 κι από την άλλη μία Αρένα κι έναν Υπουργάρα. Κι ο ΠΑΟΚ για να πάρει τα 27 δίνει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η ΑΕΚ για τα 38 τι έδωσε; Για τον Βοτανικό λέγεται και γράφεται ότι όλο το έργο θα καλυφθεί από τις δημόσιες επενδύσεις. Όλα τα κιλά όλα τα λεφτά όπως είχε επισημάνει τότε ο Καίσαρης. Και θα χαλάσει η σούπα για τα 27 του ΠΑΟΚ;

Στη μουσική επιλογή, Bruce Springsteen-Pay Me My Money Down.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ