Άρης: Όταν οι εντυπώσεις εξουδετερώνουν την ουσία

Άρης: Όταν οι εντυπώσεις εξουδετερώνουν την ουσία

Το κόστος από το βαρύ 5-1 του πρώτου φιλικού στην Ολλανδία.

Δεν έχω εικόνα από το φιλικό του Άρη με την Φορτούνα Σιτάρντ και το ξεκαθαρίζω. Άκουσα ραδιοφωνικά την εξέλιξη του ματς και διάβασα τις ανταποκρίσεις των απεσταλμένων συναδέλφων.

Το 5-1 είναι από μόνο του όμως «εικόνα». Και δυστυχώς είναι η πρώτη εντύπωση από το νέο Άρη, που οφείλει να τη διαχειριστεί. Να πάρει το μήνυμα από το χαστούκι και να το μετατρέψει σε ένα ωφέλιμο ξυπνητήρι.

Τον Άρη δεν θα τον ξαναδούμε με ενδεκάδα που θα έχει δυο άπειρους νεαρούς στα άκρα της άμυνας, έναν νεοφερμένο επιθετικό χαφ σε θέση δεύτερου μεσοαμυντικού και τον δεξιό μπακ στον οποίο διαμηνύθηκε να βρει ομάδα με τη λήξη της περσινής σεζόν, να παίζει μια ώρα και περισσότερο σαν δεξιός winger.

Η εξήγηση που δίνω είναι η εξής: Ο Παντελίδης, δεν είναι αφελής, πιθανολογώ ότι ήθελε να απομακρύνει τελείως από την ομάδα του την κριτική για το αποτέλεσμα του πρώτου φιλικού και το έκανε με την «μπερδεμένη» ενδεκάδα που παρέταξε.

Δεν ήθελε να παρατάξει 11άδα που θα προσομοιάζει σε ότι κοντινότερο στη βασική ομάδα. Για διάφορους λόγους: Γιατί από την αρχή ήξερε ότι θα υπάρχει κούραση από τις προπονήσεις, το περιπετειώδες ταξίδι και τη διπλή προπόνηση της παραμονής; Γιατί ήξερε ότι οι νέοι παίκτες σε μια ομάδα χρειάζονται χρόνο για να είναι σε επίπεδο που το να κριθούν θα αφορά τις πραγματικές τους δυνατότητες;

Γιατί ίσως ήθελε να στείλει και το μήνυμα της κατεπείγουσας ανάγκης ενίσχυσης σε συγκεκριμένες θέσεις; Γι αυτά και πιθανώς και για μερικά ακόμη.

Δεν περίμενε φαντάζομαι ότι θα δεχτεί τρία γκολ σε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος και μετά θα έχει να διαχειριστεί ένα 5-1.

Το ζήτημα πια είναι το εξής: Τα πειράματα έγιναν και αυτό δεν αλλάζει. Αυτό που επιβάλλεται να αλλάξει είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης από όλους τους εμπλεκόμενους. Η προετοιμασία φέτος δεν γίνεται με ορίζοντα το τέλος Αυγούστου. Το πρώτο ορόσημο είναι το τέλος Ιουλίου και ο Άρης πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από την Κυπριακή ΑΕΛ και να προκριθεί.

Απαιτείται συνειδητοποίηση αυτού και αλλαγή νοοτροπίας, εγρήγορση για το καλύτερο αποτέλεσμα. Όχι άλλη αφ’ υψηλού προσέγγιση αγώνα (η Γκενκ και φυσικά η Αϊντχόφεν είναι πολύ καλύτερες από τη Φορτούνα Σιτάρντ) ώστε πρώτα η ουσία της παρουσίας της ομάδας στη διαδικασία της προετοιμασίας και κατόπιν οι εντυπώσεις να βελτιωθούν άμεσα.

Γιατί αυτές οι εντυπώσεις από το 5-1, δεν μας επιτρέπουν σήμερα να συζητήσουμε αναλυτικά για τα συμπεράσματα του προπονητή και των συναδέλφων που είναι στην Ολλανδία για τον Ντουάρτε, για τον Ιντέγε, για την προσπάθεια του Μπάσα να παίξει αμυντικός χαφ απόντος του Σιώπη, για το σημείο αφετηρίας των «παλιών», ακόμη και για το πως ανταποκρίνονται στο χρόνο που βρήκαν μπροστά τους οι πιτσιρικάδες.

Ο Άρης δεν θα είναι αυτός μέσα στη σεζόν. Θα έχει το Φετφατζίδη, θα έχει νέο αμυντικό χαφ, να πάρει και επιπλέον παίκτες, έναν αριστερό μπακ σίγουρα και βλέπουμε. Και θα βρει ισορροπία σιγά – σιγά, δεν είναι για «ανάθεμα» από το πρώτο φιλικό.

Οφείλει όμως να αποσείσει ο ίδιος τις δικαιολογίες από πάνω του. Έφαγε το χαστούκι, πρέπει να δείξει αντανακλαστικά, από τον ίδιο εξαρτάται να το θυμόμαστε ως «ξυπνητήρι» το ματς αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ