Ενέργεια επικίνδυνη και για την ίδια την ΕΡΤ

Ενέργεια επικίνδυνη και για την ίδια την ΕΡΤ

Με την σύσκεψη και τις αποφάσεις που επέβαλλε ο κ. Τσίπρας, εμπαίζει τις ομάδες, τους οπαδούς τους και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Ξέρει πολύ καλά ότι τέτοιες αποφάσεις και συμφωνίες δεν είναι δυνατό να δεσμεύουν την επόμενη διοίκηση της ΕΡΤ και την επόμενη κυβέρνηση.

Μιλάμε για την αποθέωση της κουτοπονηριάς και του πολιτικαντισμού.

Με την βούλα του πρωθυπουργού η κυβέρνηση κάνει ένα τεράστιο ρουσφέτι αγοράζοντας τηλεοπτικά δικαιώματα πάνω από κάθε τιμή που θα μπορούσαν να βρουν στην ελεύθερη αγορά και στη συνέχεια παραπέμπει ουσιαστικά στην επόμενη κυβέρνηση την τήρηση της συμφωνίας. Με λίγα λόγια κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και η ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ την δική τους. Βρήκαν την ΕΡΤ να τους προσφέρει ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο πλουσιοπάροχο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων τους και έσπευσαν να υπογράψουν. Κι αφού ο κ. Δρόσος έσπευσε να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να αρνηθεί στην ΑΕΚ και τους υπόλοιπους που μύρισαν ψητό και έσπευσαν να προλάβουν.

Το θέμα είναι γιατί το έκανε αυτό η ΕΡΤ και γιατί η διοίκησή της έτρεξε να κλείσει την δουλειά με τόση βιασύνη. Τι φοβόταν; Μήπως τρέξουν άλλοι μουστερήδες και δώσουν περισσότερα ώστε να της αρπάξουν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ μέσα από τα χέρια;

Όποιος θέλει ας το πιστέψει. Όποιος θέλει ας πιστέψει ότι η ΕΡΤ έτρεξε μπας και την προλάβει το OPEN και της πάρει την μπουκιά από το στόμα. Εμείς, μονίμως καχύποπτοι και κακεντρεχείς πιστεύουμε ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Εναν λάκκο που τον άνοιξε την περσινή χρονιά ο απερχόμενος υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης όταν ανάγκαζε την ΕΡΤ να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να πάρει τα δικαιώματα των τηλεοπτικά άστεγων ΠΑΕ. Οι τιμές που πλήρωσε η ΕΡΤ ήταν σχεδόν διπλάσιες από εκείνες που πρότεινε στις ΠΑΕ η NOVA. Ετσι ξαφνικά, οι άστεγες μέχρι τότε ΠΑΕ βρέθηκαν με ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα διότι είχαν περισσότερα λεφτά στο πορτοφόλι τους. Τα δε λεφτά ήταν δικά μας, των φορολογουμένων.

H EΡT οφείλει να μας εξηγήσει γιατί τέτοια πρεμούρα. Ποιοι ήταν οι λόγοι που την… ανάγκασαν να εμφανιστεί ως επισπέδουσα. Με την σειρά του και ο κ. Βασιλειάδης καλό είναι να μας ενημερώσει αν έχει βάλει το χεράκι του για να κλείσει η συμφωνία. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν μια άστεγη ομάδα ώστε να ενδιαφερθεί όπως έκανε πέρσι. Μπορούσε να ανανεώσει με τους ίδιου όρους το συμβόλαιο που είχε με το συνδρομητικό κανάλι. Κατά συνέπεια τέτοια δικαιολογία δεν υπάρχει. Ποιος λοιπόν ήταν εκείνος που ανάγκασε την δημόσια τηλεόραση να επισπεύσει. Γιατί καθορίστηκε τόσο ψηλά το τίμημα.

Ο κ. Δρόσος από πλευράς της ΕΡΤ δεν μπορεί να κρύβεται και να απαντά περί ανέμων και υδάτων όταν μάλιστα την “κράζουν” ακόμα και οι εργαζόμενοί της.

Εδώ χρειάζονται συγκεκριμένες και πειστικές απαντήσεις που να διαλύουν την υποψία πως η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε μια τελευταία εξυπηρέτηση στους επιχειρηματίες που έχουν τις τύχες  των συγκεκριμένων ΠΑΕ  δηλαδή των κυρίων Σαββίδη και Μελισσανίδη. Διότι στην προκειμένη περίπτωση η γυναίκα του Καίσαρα (κυβέρνηση) ούτε φαίνεται ούτε είναι τίμια. Λιγότερο από δυο εικοσιτετράωρα πριν παραδώσει την  κυβέρνηση στους επόμενους,  ο πρωθυπουργός για να προσφέρει κάλυψη στον κ. Δρόσο που κατάλαβε ότι είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα, έκανε σύσκεψη για να τον καλύψει.

Με την σύσκεψη και τις αποφάσεις που πήρε εμπαίζει τις ομάδες, τους οπαδούς τους και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Ξέρει πολύ καλά ότι τέτοιες αποφάσεις και συμφωνίες δεν είναι δυνατό να δεσμεύουν την επόμενη διοίκηση της ΕΡΤ και την επόμενη κυβέρνηση. Ξέρει επίσης ότι με τέτοιες συμφωνίες δυσφημεί ακόμα περισσότερο την Δημόσια Τηλεόραση και κάνει πιο εύκολο το έργο εκείνων που επιθυμούν να της επιφυλάξουν μεταχείριση ανάλογη με εκείνη που της επιφύλαξε ο κ. Σαμαράς. Πρόκειται για επονείδιστη και επικίνδυνη ενέργεια ακόμα και για το μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζομένων σε αυτή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ