Το γιατρικό να… Γιάνις

Το γιατρικό να… Γιάνις

Ο Στρέλνιεκς είναι ο παίκτης που «κουμπώνει» ιδανικά με τον Νικ Καλάθη στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού.

O Παναθηναϊκός συνεχίζει την υλοποίηση του μεταγραφικού του σχεδιασμού με τον Αργύρη Πεδουλάκη να περιμένει διακαώς την απάντηση του Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ο Λετονός γκαρντ είναι ο παίκτης που έχει επιλέξει ο 55χρονος τεχνικός και θεωρεί πως μπορεί να ταιριάξει αρμονικά με τον Νικ Καλάθη.

Είχαμε επισημάνει πως μια από τις βασικές προτεραιότητες του Πεδουλάκη στον σχεδιασμό της νέας ομάδας που θέλει να δημιουργήσει είναι να «θωρακίσει» τον ελληνοαμερικανό γκαρντ.

Τοπ πρώτο βήμα έγινε με την αντικατάσταση του άτολμου και πολλές φορές μπερδεμένου Λεκαβίτσιους με τον Ραϊς. Έναν παίκτη με αποφασιστικότητα, με έφεση στο σουτ και ηγετικά προσόντα στις κρίσιμες στιγμές. Πολλές φορές τον έχουμε δει όταν η μπάλα «καίει» να αναλαμβάνει την ευθύνη και να παίρνει την κρίσιμη προσπάθεια.

Το επόμενο βήμα είναι η παρουσία ενός γκαρντ κοντά στα δύο μέτρα ύψος με πολύ καλή άμυνα πάνω στη μπάλα, αλλά και αξιόπιστη εκτέλεση είτε μετά από πικ εντ ρολ ,είτε με τρίποντο. Τα χαρακτηριστικά αυτά «κουμπώνουν» άριστα στον Στρέλνιεκς, ο οποίος στον Ολυμπιακό έδειξε ότι μπορεί να είναι ένα χρήσιμο «εργαλείο».

Το θέμα είναι αν θα μπορεί να αναλάβει ευθύνες στα κρίσιμα  και αν θα μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτό ωστόσο είναι κάτι που θα φανεί στο παρκέ.

Από εκεί και πέρα το θέμα του Θανάση Αντετοκούνμπο «καίει» τον Πεδουλάκη. Κι αυτό διότι ο διεθνής φόργουορντ είναι ένας από τους παίκτες στους οποίους ποντάρει ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Αν τελικά δεν μείνει ο Θανάσης, κάτι που είναι και το πλέον πιθανό, τότε οι πράσινοι θα αποκτήσουν έναν φόργουορντ (3-4ρι) με πολύ καλό σουτ. Σε περίπτωση που γίνει η ανατροπή και ο Αντετοκούνμπο μείνει, τότε θα αποκτηθεί ένας γκαρντ/φόργουορντ επίσης με πολύ αξιόπιστο σουτ.

Στόχος του Πεδουλάκη είναι να εκμεταλλευτεί την προφανή αντίδραση της αντίπαλης άμυνας απέναντι στους Ράις, Καλάθη, Γουάιλι και Τόμας, μια και τα ροτέϊσον θα κλείνουν μέσα στη ρακέτα, ρισκάροντας το περιφερειακό σουτ. Εκεί ο προπονητής του «τριφυλλιού» θέλει έναν… δολοφόνο που θα τιμωρεί αυτή την αντίδραση.

Από εκεί και πέρα είναι προφανές, όπως έχουμε σημειώσει και παλιότερα, πως ο Καλαϊτζάκης πρέπει να δοθεί δανεικός. Να «ψηθεί» σε ένα πρόγραμμα που θα του προσφέρει χρόνο συμμετοχής και κυρίως ποιοτική προπόνηση για να εξελιχθεί και να επιστρέψει έτοιμος να του ζητηθούν ευθύνες στο παρκέ. Τώρα θα είναι η ατραξιόν που θα μπει στους είκοσι πόντους και θα του δίνουν πάσες οι συμπαίκτες του για να σκοράρει κι αυτός. Ετσι όμως δεν τον βοηθά κανείς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ