Το μήνυμα και… οι παραλήπτες

Το μήνυμα και… οι παραλήπτες

Ο Ολυμπιακός είναι δικαίως σε φεγγάρι μεταγραφικό, έπειτα από την προσθήκη και του Ελ Αραμπί. Ο προπονητής του όμως ήταν «σαφής» μετά το φιλικό με την Γιαγκελόνια. Και το μήνυμα του δεν αφορά στους… νεοφερμένους.

Στον αστερισμό Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός. Και δικαίως. Μια ακόμη σημαντική μεταγραφική κίνηση ολοκληρώθηκε. Και μάλιστα σε σχετικά καλό timing. Από αύριο και όλας ο Μαροκινός «μπαίνει» στην προετοιμασία. Και να μην είναι 100% έτοιμος για το πρώτο ματς με την Πλζεν (23/7) λογικά θα είναι για τη ρεβάνς. Και τέλος πάντων θα υπολογίζεται κανονικά σε αυτή την καλοκαιρινή περιπέτεια των προκριματικών που προσεχώς θα προκύψει για τους Ερυθρόλευκους. Μια δοκιμασία που μπορεί να περνά από τρία διαφορετικά «νοκ άουτ» ως τα τέλη Αυγούστου.

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη προσθήκη. Και μια ακόμη ένδειξη πως οι Πειραιώτες ενισχύουν σημαντικά το περσινό καλό ρόστερ τους. Η ποιότητα του Βαλμπουενά. Η φυσιογνωμία του Σεμέδο. Το «πακέτο» του Σουντανί. Τώρα ο Ελ Αραμπί. Ανεβαίνει διαρκώς ο πήχης της προσδοκίας. Αρκεί βεβαίως να υπάρξουν μια σειρά από συνθήκες. Σημαντικότερη όλων; Εκείνη για την οποία μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς το απόγευμα της Παρασκευής δίχως να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα του. Αρκεί ο περσινός «κορμός» να δείξει την ίδια διάθεση.

Την ίδια προσαρμοστικότητα. Αρκεί να δώσει το δικαίωμα στον προπονητή του, να τον αντιμετωπίσει με την ίδια εμπιστοσύνη. Γιατί αν κάποιοι από τους περσινούς ποδοσφαιριστές, που αποδείχθηκαν «κλειδιά», ετοιμάζονται να κάνουν βήματα προς τα πίσω; Τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί δίχως να το καταλάβει σε αχαρτογράφητα νερά. Όσο εύστοχες και αν αποδειχθούν οι μεταγραφές του.

Η διοίκηση –τουλάχιστον ως εδώ- προχώρησε σε μια σειρά από κινήσεις για να δείξει την εμπιστοσύνη της στην περσινή ομάδα. Και δεν είναι μόνο η μεταγραφή του Ζοσέ Σα και το νέο συμβόλαιο στον Κώστα Φορτούνη. Είναι πως έχει απορρίψει μια σειρά από προτάσεις που έφτασαν στα χέρια της, για ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο. Για τον Γκιγιέρμε, για τον Ποντένσε, για τον Ομάρ. Ακούγοντας την εισήγηση του προπονητή, ουσιαστικά τους συγκεκριμένους αλλά και άλλους πολλούς δεν τους… διαπραγματεύτηκε.

Χθες στο τελευταίο ημίωρο με τη Γιαγκελόνια, ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς –μεταξύ άλλων- τον Γκιγιέρμε, τον Φορτούνη, τον Ομάρ, τον Ποντένσε και τον Μπουχαλάκη. Λογικά πέντε από τους έντεκα που θα ξεκινήσουν στο ματς της 23ης του Ιούλη κόντρα στη Πλζεν. Στην απαρχή μιας νοκ άουτ ιστορίας που εν πολλοίς ο Ολυμπιακός θα παίξει την Ευρώπη του. Αυτή η πρόκριση δίνει minimum τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή η πρόκριση είναι η σημαντικότερη του καλοκαιριού. Τι είπε λοιπόν ο προπονητής με τη λήξη ενός φιλικού επιπέδου 5-0: «Πέρσι υπήρξαν κάποιοι παίκτες που είχαν εκπληκτική χρονιά, αλλά σε αυτό το φιλικό δεν μου άρεσε η συμπεριφορά τους. Δεν θα κρατούσα κάτι από τα τελευταία 30 λεπτά». Δευτερόλεπτα αργότερα επανέλαβε: «Θέλω να ξαναπώ ότι κάποιοι παίκτες που πέρσι έκαναν πολύ ωραία πράγματα, σε αυτό το φιλικό δεν τα έδωσαν όλα. Κάποιοι δεν έδωσαν το παραπάνω που έπρεπε. Κάποιοι άλλοι αποδίδουν πολύ καλά και κάποιοι άλλοι πρέπει να προσέξουν περισσότερο, καθώς στο σημερινό φιλικό δεν ήταν καθόλου καλοί».

Για ποιον ή ποιους χτυπάει η κουδούνα; Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Εκείνοι ξέρουν. Και σε τελική ανάλυση όποιος είδε ως το τέλος το φιλικό πιθανότατα να κατάλαβε. Η ουσία είναι πως απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι την επίσημη «πρεμιέρα». Και ότι όλο το «σενάριο» για αυτή την ευρωπαϊκή προσπάθεια χτίστηκε πάνω στην διατήρηση του «κορμού». Χτίστηκε με παρανομαστή την «ομοιογένεια».

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πρωτίστως τους «περσινούς» σε αυτή την αφετηρία που πλησιάζει.  Και αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο… Μένει να δούμε λοιπόν στα δύο φιλικά που έρχονται αυτή την εβδομάδα στην Αυστρία, αν το μήνυμα του προπονητή έφτασε στον προορισμό του. Γιατί ο Μαρτίνς όπως απέδειξε και πέρσι δεν αστειεύεται με αυτά τα θέματα. Και δεν θέλει και πολύ με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, να σφραγίσει τις πόρτες του Ρέντη για καμιά… εβδομάδα!

ΥΓ. Χατ τρικ ο Γκερέρο, την κατάλληλη στιγμή. Και για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ