Αξίζει να στηριχθεί το πλάνο Καρντόσο

Αξίζει να στηριχθεί το πλάνο Καρντόσο

Τα πρώτα συμπεράσματα για την ΑΕΚ του Πορτογάλου τεχνικού που θέλει να αλλάξει εντελώς την μέχρι τώρα φιλοσοφία της ομάδας

Τα αποτελέσματα στα φιλικά λένε πως δεν παίζουν ρόλο, ωστόσο αυτή η άποψη με βρίσκει αντίθετο. Η νίκη πάντα έχει τη δική της σημασία και για την ΑΕΚ είναι θετικό το ότι ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Έστω και σε επίπεδο προετοιμασίας.

Η Ένωση δεν έβγαλε μάτια απέναντι στη Γκόρνικ, ούτε έδειξε πολλά νέα πράγματα. Έδειξε όμως κάποια. Που οφείλονται αποκλειστικά στον Μιγκέλ Καρντόσο και το πλάνο που θέλει να εφαρμόσει. Ένα πλάνο που δεν θυμίζει σε τίποτα ότι γνώριζε η ΑΕΚ μέχρι τώρα.

Ο Πορτογάλος προπονητής είναι δεδομένο πως θα παρουσιάσει μια ομάδα στα «θέλω» του. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο αυτά θα είναι αρκετά για να οδηγήσουν την ΑΕΚ στον δρόμο των επιτυχιών και φυσικά, σε τι βαθμό θα μπορέσουν να τα αφομοιώσουν οι παίκτες του.

Η ΑΕΚ που θα δούμε φέτος πάντως θα είναι διαφορετική. Με παιχνίδι από τα άκρα και διάθεση κυρίως να δημιουργήσει. Για να πετύχουν τα παραπάνω θα χρειαστεί μεταξύ άλλων και χρόνος. Που η Ένωση πρέπει να δώσει στον Καρντόσο. Ειδικά εφόσον φανεί πως η δουλειά που ξεκίνησε από το Κίελτσε φέρνει αποτελέσματα.

Η στήριξη σε έναν προπονητή είναι… άγνωστη έννοια στη χώρα μας. Όμως ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία, με την ΑΕΚ να κάνει την αρχή. Από φέτος. Δίνοντας στον Καρντόσο πίστωση χρόνου αλλά και τα απαραίτητα «εργαλεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ