Η ΑΕΚ… αλλιώς

Η ΑΕΚ… αλλιώς

Είδαμε μια ΑΕΚ να σκέφτεται, να θέλει να παίξει διαφορετικά από ότι πριν και αυτό είναι ο… Μιγκέλ Καρντόσο.

Ηταν μόλις το πρώτο φιλικό με μπερδεμένες επιλογές στο αρχικό σχήμα. Μια διαδικασία που έγινε ακόμη πιο περίπλοκη με τις απουσίες των τραυματιών. Τσιγκρίνσκι και Λόπες δεν έπαιξαν καθόλου, στο πρώτο μισάωρο βγήκαν Ζεράλδες και Γιακουμάκης.

Στους 3/4 βασικούς, ενώ μην ξεχνάμε ότι δεν έχει έρθει ακόμη ο βασικός δεξιός εξτρέμ και τον φορ που αναμένεται να είναι ο βασικός. Άρα η ΑΕΚ δεν κατάφερε να δει στο πρώτο της φιλικό πέντε παίκτες που ενδεχομένως να είναι βασικά στελέχη της 11αδας. Οπότε και η αξία του φιλικού μειώνεται και οι προσδοκίες χαμηλώνουν.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Καρντόσο επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται η ομάδα του στο γήπεδο και ενδεχομένως και πως σκέφτεται ολόκληρος ο σύλλογος σε πολλούς τομείς. Άρα θέλει χρόνο και τα κατάλληλα υλικά.

Χθες είδαμε μια ομάδα που σε συγκεκριμένα κομμάτια που βρήκε αυτό που ήθελε, ότι βγήκε μπροστά να πιέσει, να παίξει με συνεργασίες μεσοεπιθετικά. Και αν στο πρώτο ημίχρονο η κούραση ήταν μεγάλη απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, στο δεύτερο είδαμε πολλά καλά.

Είμαστε σαφώς πολύ μακριά από αυτό που θέλει ο Καρντόσο. Για αυτό και στις δηλώσεις του έδειξε να κρατά χαμηλά την μπάλα. Αντιθέτως, είδα με μεγάλη ικανοποίηση ένα σοβαρό παιδί όπως ο Παναγιώτης Τσιντώτας για ένα αγωνιστικό πλάνο και φιλοσοφία που δεν έχει εμφανιστεί ξανά σε ελληνική ομάδα.

Και αν το καταφέρει η ΑΕΚ θα έχει καταφέρει πολλά και τα κέρδη της θα είναι τεράστια. Την σεζόν πριν μπει στο νέο της γήπεδο. Άλλωστε πολλά στην ΑΕΚ λειτουργούν κάτω από αυτό το πρίσμα.

ΥΓ: Η ΑΕΚ κράτησε μια αντρίκεια και ξεκάθαρη στάση στις εκλογές. Μακριά από κόμματα, πρόσωπα και εντολές. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έκανε μισή δήλωση για τις εκλογές, δεν οδήγησε πουθενά τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ