Παίκτες με ταλέντο και κίνητρο για διάκριση

Παίκτες με ταλέντο και κίνητρο για διάκριση

Οι «αιώνιοι» πρέπει πλέον να αλλάξουν ρότα και να κινηθούν σε παίκτες τύπου... Πάντερ και Ρούμπιτ για να είναι ανταγωνιστικοί στη νέα Ευρωλίγκα

Οφείλουμε πραγματικά να είμαστε ρεαλιστές. Τα μπάτζετ των ομάδων στην Ευρωλίγκα έχουν ξεφύγει αναφορικά με τις εποχές που ζούμε. Κινδύνεψα να χαρακτηριστώ γραφικός, μιλώντας για την ανάγκη ενός είδους σάλαρι καπ στην διοργάνωση που τείνει να γίνει.. κλειστή, την ώρα που είναι ήδη για λίγους.

Εάν θέλει να μείνει η λίγκα σε υψηλό επίπεδο, πρέπει κάπως να κρατήσει το ανταγωνισμό σε δυνατό και κάπως δίκαιο..

Πάμε παρακάτω… Για να είναι πάντως οι ομάδες μας δυνατές και διεκδικήτριες διακρίσεων, πρέπει να διαφοροποιήσουν κάπως τον τρόπο σκέψης τους. Από τα χαμηλά στα ψηλά πρέπει να στοχεύσουν. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν ανάγκη πλέον να συνειδητοποιήσουν ότι είναι αδύνατον να κινηθούν ανάλογα με τα οικονομικά μεγέθη που μας παρουσιάζει η Ευρωλίγκα. Ο κόσμος…. τσινάει με περιπτώσεις αθλητών που προέρχονται από χαμηλότερες κατηγορίες. Συγνώμη αλλά αυτή η λογική είναι εντελώς λάθος.

Οι αιώνιοι πρέπει να κοιτάξουν αρχικά το ταλέντο ενός παίκτη και στο καπάκι το κίνητρό του. Όσο ο κόσμος ενοχλείται με κινήσεις του τύπου Πάντερ ή Ρούμπιτ, πρέπει να αντιληφθεί πως το παιχνίδι πλέον παίζεται σε διαφορετικές πίστες. Αυτό σημαίνει ότι οι προσδοκίες για πρωτοκλασάτους παίκτες είναι για τα όνειρά μας.Έτσι οφείλουν στον Ολυμπιακό στον Ολυμπιακό να κινηθούν. Οι παχιές αγελάδες πέρασαν. Καμία οικονομική δυνατότητα για να ξοδευτούν χρήματα και να πλησιάσουν οι ελληνικές ομάδες τα οικονομικά μεγέθη της ΤΣΣΚΑ ή της Φενέρ.

Μην πετάτε στα σύννεφα και οι ατάκες του στιλ, «έχουμε ομάδα με παίκτες από το Eurocup» είναι ανούσιες. Εξηγούμαι… Το ταλέντο είναι κάτι το οποίο ανιχνεύεται. Δεν λέει κάτι που παίζει ο παίκτης. Μην ξεχνάτε την περίπτωση Τζέιμς που είχε.. αλιεύσει ο Λυκογιάννης στον Κολοσσό και άλλα παρόμοια παραδείγματα. Ας ξεκαθαρίσουμε κάπου εδώ πως οι προπονητές και οι αθλητές, γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμένα και εσένα. Οι εξυπνακισμοί δεν χωρούν πουθενά και οι επαγγελματίες έχουν τον πρώτο λόγο για τις αποφάσεις τους. Εγώ και εσείς είμαστε εδώ είτε για να επευφημούμε είτε για να αποδοκιμάζουμε. Ως εκεί όμως.

Θα σου άρεσε εσένα φούρναρη φίλε μου να σου έκαναν κριτική για το πώς ζυμώνεις το ψωμί; Εσένα που ασχολείσαι με την κηπουρική, να έχει ο άλλος λόγος για το πώς φυτέψεις κάτι; Και πάει λέγοντας, αφού καταλαβαίνετε που το πάω.

Κάτι βλέπει μία ομάδα όταν αποκτάει έναν παίκτη. Το αν αγωνίζεται σε κατώτερο πρωτάθλημα, ουσιαστικά του δίνει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί και να αποδείξει ότι είναι ικανός για να τα καταφέρει. Συγνώμη αλλά κανένας Χίγκινς δεν έμοιαζε πριν την ΤΣΣΚΑ παίκτης top class για την Ευρωλίγκα, ούτε ο Χάινς είχε δείξει σημάδια τέτοιας εξέλιξης. Μην ξεχνάτε αθλητές που ήρθαν στην χώρα μας ως… στοιχήματα και πλέον κάνουν καριέρα μακριά από την Ελλάδα και είναι επιτυχημένοι. Σε κάθε άθλημα.. Όχι απαραίτητα στο μπάσκετ.

Οι ομάδες μας οφείλουν να έχουν πλάνο και να κοιτούν το πώς θα εξελίξουν έναν αθλητή. Να βρουν τρόπο να τον κρατήσουν και να «χτίσουν» επάνω του. Έτσι θα είναι ανταγωνιστικοί και δεν θα είναι αναγκασμένοι να σκάνε ένα καράβι λεφτά. Καλύτερα Πάντερ και Γουάλι, παρά αθλητές με ελάχιστο κίνητρο αφού είναι μπουχτισμένοι σε επιτυχίες. Εξάλλου οι ξένοι, δύσκολα δένονται και ακόμα πιο δύσκολα έχουν υπομονή. Άρα από μικρούς τους προετοιμάζεις και τους μπολιάζεις στον πρωταθλητισμό. Σωστά κινείται τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός. Φοβάμαι κινήσεις τύπου Φριντέτ ας πούμε. Φιλοδοξίες να έχει ο άλλος..

ΥΓ Κάπως έτσι καταλαβαίνετε ότι είμαι υπέρ της άποψης να στηριχτεί ο Γκος. Δεν ήταν τόσο κακός στην πρώτη του σεζόν. Πιστεύω ότι ο Μπλατ δεν τον διαχειρίστηκε σωστά και τον γέμισε ευθύνες με το καλημέρα στην rookie του σεζόν στην Ευρωλίγκα.

ΥΓ2 Μένει ως έχει ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια με ρωτάει πολύ κόσμος. Όχι απαντώ. Απλά τόσο ο Γκος όσο και ο Μάντζαρης, είναι περιπτώσεις που θα απασχολήσουν τον Μπλατ και την διοίκηση. Για αυτό έχει γυρίσει προς το 4 και 5 να ασχολείται ο Ολυμπιακός. Εχει χρόνο για τον «1», την ώρα που και το Summer League είναι σε εξέλιξη.

ΥΓ3 Επιμένω ότι ο Χένρι κουμπώνει τέλεια στην περιφέρεια της ομάδας. Και ας έχει… θέματα. Τι θα χάσει δηλαδή να το παλέψει;

ΥΓ4 Το μπλογκ γράφτηκε πριν την ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον Ρούμπιτ, είδηση την οποία πρώτος αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Μελάγιες. Ο μόνος ενδοιασμός μου είναι η θέση που θα παίζει. Γιατί αν είναι για το «5» τότε είμαι κάθετα αντίθετος γιατί φοβάμαι μην ζήσουμε εποχές ΛεΝτέι. Βέβαια ο Ρούμπιτ είναι ένα σκληρό παιδί που αμυντικά δεν έχει καμία σχέση με τον Ζακ. Περιμένουμε να δούμε τι έχει στο μυαλό του ο Μπλατ. Εξάλλου σκοπός τώρα είναι να παρει ένα ακόμα 4-5 για να καλύψει και αυτήν την θέση.

ΥΓ5 Γράψαμε για τον Σαρικόπουλο. Κακά τα ψέματα χρειάζονται οι Έλληνες. Εάν ήξερε ο Ολυμπιακός ότι είναι στην Α1, τότε πιστεύω ότι θα έκλεινε και τον Λαρεντζάκη.

ΥΓ6 Μην δουλεύετε τον κόσμο και την νοημοσύνη του. Τι διαβάσαμε και πάλι χτες.

ΥΓ7 Κλείσιμο με πολιτική χροιά και ας ενοχλήσει. Έμειναν εκτός Βουλής, τώρα ας μπουν και εντός Κορυδαλλού. Η ώρα φτάνει. Παυλάρα χαμογέλασε λίγο εκεί πάνω αδερφέ. Ένα λιθαράκι μπήκε. Σίγουρα το χαίρεσαι και εσύ, και ας απλά κερδήθηκε μία μικρή μάχη. Ο πόλεμος έχει μπόλικο δρόμο ακόμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ