Παναθηναϊκός: Καλές οι φανέλες, αλλά το θέμα είναι ποιοι τις βάζουν

Παναθηναϊκός: Καλές οι φανέλες, αλλά το θέμα είναι ποιοι τις βάζουν

Έγινε η παρουσίαση της φανέλας του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν και η αλήθεια είναι πως άφησαν άριστες εντυπώσεις. Το θέμα όμως είναι αλλού....

Να συμφωνήσουμε σε κάτι από πριν; Σε έναν Σύλλογο που όλα λειτουργούν κανονικά, που η ομάδα έχει ποιότητα και κυνηγά στόχους και τρόπαια, η παρουσίαση της νέας φανέλας για την επερχόμενη σεζόν αποτελεί γιορτή. Συνιστά, δηλαδή, την καλύτερη εισαγωγή για τη καινούρια χρονιά και σε πολλές περιπτώσεις, ανάλογα φυσικά και με το μέγεθος και το brand name του κάθε Συλλόγου, ένα από τα βασικότερα έσοδα στον προϋπολογισμό.

Πάμε τώρα και στα του Παναθηναϊκού. Πρώτον η παρουσίαση των εμφανίσεων έπρεπε να γίνει. Δεύτερον το βασικότερο είναι ποιοι θα τις φορέσουν για να μπουν να παίξουν. Τρίτον δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι θα άλλαζε κάτι σε επίπεδο εσόδων αν οι φανέλες παρουσιάζονταν στον φίλαθλο κόσμο του τριφυλλιού άλλη ημερομηνία. Το θέμα λοιπόν στον πράσινο πλανήτη βρίσκεται αλλού. Που; Στις μεταγραφές που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει και ο χρόνος που πια έχει αρχίσει να πιέζει.

Μπορεί οι πράσινοι να μην έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και να περιμένουν μόνο την έναρξη της Superleague περί τα τέλη Αυγούστου, όμως, τα προβλήματα που κληροδότησε στην ομάδα η περυσινή πολύ δύσκολη σεζόν είναι πολλά και παραμένουν ακόμα άλυτα. Το υπάρχον ρόστερ είναι ελλιπές σε αρκετές θέσεις, οπότε και η μεταγραφική ενίσχυση κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Μέχρι τώρα το ρεπορτάζ, αλλά και η προσοχή των υπευθύνων της ομάδας, ήταν προς την κατεύθυνση των ανανεώσεων των πιτσιρικάδων. Εκεί, μετά και τις υπογραφές με τον Μπουζούκη, μοναδικό ερωτηματικό παραμένει η περίπτωση του Τάσου Χατζηγιοβάννη. Ο ακραίος επιθετικός του τριφυλλιού δεν έχει έρθει σε συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας του με το τριφύλλι και για πολλούς δεν είναι απίθανο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να φέρει και πρόταση.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός από την άλλη » μιλάει» για την απόκτηση δύο εξτρέμ, στόπερ και χαφ. Με τα οικονομικά δεδομένα να είναι ισχνά και με τον Νίκο Νταμπίζα να προσπαθεί να βρει λαβράκια και λαχεία μέσω των αρκετών γνωριμιών του, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι. Ονόματα ακούγονται πολλά, επαφές γίνονται και σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, αλλά προς το παρόν υπογραφές δεν υπάρχουν.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τις εξελίξεις για το γήπεδο. Πραγματικά δυσκολεύομαι να θυμηθώ άλλη σεζόν στο παρελθόν που οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να εμφανίζονται τόσο αδιάφοροι για το αγωνιστικό κομμάτι. Το γεγονός αυτό μπορεί να κοστίσει. Άμεσα με μια εικόνα ομάδας που θα προκαλεί τον οίκτο των αντιπάλων και την αδιαφορία των υποστηρικτών της και στο απώτερο μέλλον με τη μη αξιοποίηση των ταλέντων που αποδεδειγμένα έχει το τριφύλλι στο δυναμικό του.

Οι νεαροί παίκτες εξελίσσονται μόνο αν έχουν δίπλα τους ξένους και Έλληνες ποδοσφαιριστές που μπορούν να τους διδάξουν τα μυστικά της θέσης τους. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ