Άρης: Η εικόνα του νέου ρόστερ

Άρης: Η εικόνα του νέου ρόστερ

Οι κιτρινόμαυροι με την ολοκλήρωση των κινήσεων που σχεδίασαν αρχικά, δείχνουν πιο ισορροπημένοι από πέρσι.

Δεν έχουμε εικόνα από τα φιλικά του Άρη στην Ολλανδία εκτός από τα μικρής διάρκειας βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Οι κιτρινόμαυροι επέλεξαν αντιπάλους υψηλής δυναμικότητας, σε μεγαλύτερο στάδιο ετοιμότητας από εκείνους και θα κλείσουν τη διαδικασία με ένα ακόμη πιο δύσκολο ματς, αυτό με την Αϊντχόφεν που ουσιαστικά είναι έτοιμη για τις μάχες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άκουσα και διάβασα διάφορα, μίλησα αρκετά και νομίζω ότι το καλύτερο που μπορώ να κάνω, επειδή ακριβώς δεν έχω προσωπική εικόνα από ότι έγινε στην Ολλανδία, είναι να βασιστώ σε κάτι που βλέπω και το οποίο μπορώ να υποστηρίξω με επιχειρήματα.

Ποιο είναι αυτό; Το ρόστερ του κλαμπ. Μετά τον Σάσα, φαίνεται οτι οι κινήσεις θα κλείσουν με τον Κασάδο, έναν έμπειρο αριστερό αμυντικό, που μπορεί να παίξει και στόπερ και ίσως αυτό να κρύβει μια κίνηση “2 σε 1” αφού γνωρίζετε ότι ο Παντελίδης θα ήθελε έναν ακόμη παίκτη και για το κέντρο της άμυνας.

Θα το πάω λοιπόν… θέση – θέση. Έχουμε και λέμε: Στους τερματοφύλακες, το δίδυμο Κουέστα, Αναγνωστόπουλου, είναι πια Κουέστα, Έμαν. Και δυο παιδιά νεαρά επίσης, μάχονται για τη θέση του Καντιμοίρη.

Δεξιά στην άμυνα, Τζανακάκης, Κωνσταντινίδης, είναι πια πίσω από τον Σούντγκρεν και ο Κωνσταντινίδης ξεκάθαρα προορίζεται για δεύτερος.

Αριστερά στην άμυνα, Μενέντεθ δεν υπάρχει και πίσω από τον Κόρχουτ έρχεται πιθανότατα ο Κασάδο, αντί του Βαλεριάνου.

Στο κέντρο της άμυνας, με την παραμονή του Ρόουζ, το δίδυμο με Βέλεθ συνεχίζει, όπως και οι εναλλακτικές των Δεληζήση, Σόουζα. Θα δούμε αν αλλάξει κάτι για κάποιον από τους δυο τελευταίους.

Στους αμυντικούς χαφ, η δυάδα Σιώπης, Μπάσα έγινε Λούκας Σάσα και Μπάσα.

Οχτάρια είναι πια ο Ματίγια και ο Ντουάρτε, δεκάρια (αλλά αν χρειαστεί θα παίξουν και πλάγια) Τόνσο, Μαρτίνες, στα φτερά δεν υπάρχει ο Ματέο, αλλά οι Λάρσον, Φετφατζίδης, Ντιγκινί (που παίζει σε όλο το πλάτος και μπροστά) και αναμένεται ο Γκάμα και στην επίθεση αντί του Διαμαντόπουλου, ο Ιντέγε μπήκε μπροστά από τον Γιουνές.

Σαν… πιο ισορροπημένο δεν μοιάζει αυτό το ρόστερ από το περσινό; Εγώ έτσι λέω.

Ναι, είναι πολύ κρίσιμο να «κουμπώσει» και γρήγορα ο Σάσα γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί και το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να βγει η τακτική σκέψη του Παντελίδη στο γήπεδο.

Ναι, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν ο Ιντέγε και ο Ντουάρτε να έρθουν σε επίπεδο ετοιμότητας που θα τους κάνει βασικούς, γιατί ο Άρης θέλει να πάρει πράγματα που θα ισορροπήσουν (και) τα γκολ που έφυγαν μαζί με το Ματέο.

Αλλά αυτό είναι που γίνεται τώρα: Προετοιμασία. Δουλειά με ορίζοντα όλη τη σεζόν.

Φυσικά είναι πολύ σημαντικό το πρώτο σετ αγώνων με την ΑΕΛ Λεμεσού, αλλά δεν περιμένω να είναι 100% κανένας από τους παίκτες και δεν πρέπει κιόλας, είναι επικίνδυνο. Μήπως θα είναι 100% οι Κύπριοι; Αποκλείεται.

Η αναποδιά είναι οι τραυματισμοί και η απίστευτη γκαντεμιά με την ΑΙΚ, που κάτι μου λέει ότι θα πιέσει το Σούντγκρεν. Αλλά δυστυχώς και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορείς να επηρεάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ