Κωνσταντίνος Τζολάκης: Φαινόμενο ετών 16.5 (vids)

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Φαινόμενο ετών 16.5 (vids)

Επιασε πέναλτι, έβγαλε τετ α τετ, καθάρισε όλες τις φάσεις στην περιοχή του. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, πριν ακόμη γίνει 17 ετών, σοκάρει με το ταλέντο του. To10.gr γράφει για το wonderkid, που πήρε στον Ολυμπιακό ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ενα όνομα που πιθανότατα δεν σου λέει τίποτε. Ισως να θυμάσαι ότι ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Και ότι αγωνίζεται τερματοφύλακα. Αλλά καλά θα κάνεις, να τον παρατηρήσεις λίγο πιο προσεκτικά. Για να δεις κι εσύ από κοντά πώς είναι να εξελίσσεται ένα wonderkid. Ενα παιδί-θαύμα, που ξαφνικά με όσα κάνει, στην ηλικία που είναι, σε κάνει να απορείς. Και να θαυμάζεις.

Για να ξέρεις, λοιπόν, ο Τζολάκης, αφού ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Ολυμπιακού, αφού τελειώσουν τα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League και αφού πάρει μυρωδιά από την έναρξη της νέας Super League, τα πρωινά δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις υποχρεώσεις των Πειραιωτών. Βλέπετε, πρέπει να τελειώσει το… σχολείο. Καθώς είναι μαθητής λυκείου. Πώς όχι, άλλωστε, όταν μιλάμε για έναν παίκτη που είναι μόλις 16.5 ετών. Καλά διάβασες, 16.5! Γεννημένος την 8η Νοεμβρίου του 2002!

Ο Τζολάκης, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Πλατανιά Χανίων. Αμέσως όλοι κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο. Το ταλέντο του ήταν εκκωφαντικό και αμέσως ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε. Εβαλε στο δυναμικό του ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Ενα παιδί που βλέπει τον κόσμο από τα 1.93 μ.! Και ακόμη το κορμί του αλλάζει, μεγαλώνει, δυναμώνει. Ενα παιδί που όχι μόνο συμμετέχει στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, αλλά που έχει αποστομώσει όποιον βλέπει το ποδόσφαιρο με ηλικιακές (και γενικώς) παρωπίδες.

Ο Τζολάκης δεν είναι κομπάρσος της προετοιμασίας. Είναι ο… δεύτερος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού στα ματς σε Πολωνία και Αυστρία. Και μπορεί να είναι ουτοπικό να λογίζεται ως μέλος της 3άδας ενός συλλόγου ακραίου πρωταθλητισμού, ένας τερματοφύλακας που δεν έχει γίνει ακόμη 17 ετών, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αντίθετη άποψη. Οχι μόνο χρησιμοποιεί τον Τζολάκη στα παιχνίδια, αλλά έχει απαιτήσεις από τον «μικρό». Και δικαιώνεται.

Στο φιλικό παιχνίδι με το Αμβούργο, ο Τζολάκης ξεκίνησε βασικός. Επαιξε 65 λεπτά. Και απέδειξε ότι δεν του χαρίζεται η θέση. Στο 25′ έπιασε το πρώτο του πέναλτι σε επίπεδο ανδρών. «Ψώνισε» τον Μπόμπι Γουντ, που περίμενε ότι η απειρία του θα τον στείλει εύκολα σε μια γωνία. Τρία λεπτά μετά, είπε νέο «όχι», αυτή τη φορά σε τετ α τετ του Ντούτζιακ.

Στα 65 λεπτά της παρουσίας του, τα έκανε όλα. Και κυρίως, έδειξε ότι πέρα από ένα ενθουσιώδες και ταλαντούχο παιδί, η προοπτική και το ταλέντο ξεχειλίζουν από κάθε κίνησή του. Λεπτομέρεια; Η μεταγραφή του το περασμένο καλοκαίρι, ήταν προσωπική απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη!

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΤΖΟΛΑΚΗΣ

https://twitter.com/Super_HSV/status/1148993085671694336

https://twitter.com/rautenperle/status/1148993323404877825

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ