Ολυμπιακός : Ο Σεμέδο πήρε το όπλο του!

Ολυμπιακός : Ο Σεμέδο πήρε το όπλο του!

Ο επιβλητικός σέντερ μπακ δεν ήρθε για να γεμίσει το ρόστερ, ούτε για να αναλάβει δυνάμεις με το πάσο του. Ο κόουτς τον έφερε γιατί πιστεύει ότι θα τον έχει έτοιμο σε δυο εβδομάδες από τώρα. Κι όπως έδειξε κόντρα στο Αμβούργο, η ετοιμότητά του έχει ανέβει κατακόρυφα.

Τα περισσότερα πράγματα τα ξέρουμε από την περσινή χρονιά. Γνωρίζουμε πως σκέφτεται ο Μαρτίνς και τι περίπου ζητάει από τους παίκτες του. Στο παιχνίδι με το Αμβούργο περιμέναμε να μάθουμε κάτι παραπάνω σχετικά με τις επιλογές του για τα ματς με την Πλζέν.

Η αλήθεια είναι πως δεν μάθαμε τίποτα. Ο Μαρτίνς δεν θεώρησε πως ήρθε η ώρα να γίνουμε σοφότεροι. Προφανώς υπάρχουν πράγματα που ακόμα δουλεύει στο μυαλό του ο Πορτογάλος τεχνικός. Η εντεκάδα που παρέταξε δεν προϊδέαζε ότι σε δυο βδομάδες η ομάδα δίνει κρίσιμα παιχνίδια στην Ευρώπη. Αυτό δεν συμβαίνει διότι ο κόουτς έχει καταλήξει σε πρόσωπα και τρόπο παιχνιδιού κόντρα στην Τσέχικη ομάδα. Υπάρχουν πολλά που ακόμα τα δουλεύει.

Στο πρώτο φιλικό στο Φάληρο με αντίπαλο την Νότιγχαμ είναι σίγουρο ότι θα δούμε περισσότερα. Ωστόσο, σε κάθε φιλική αναμέτρηση ο Ολυμπιακός καταγράφει κέρδη. Το πρώτο κέρδος αφορά την αγωνιστική ετοιμότητα του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο επιβλητικός σέντερ μπακ δεν ήρθε για να γεμίσει το ρόστερ ούτε για να αναλάβει δυνάμεις με το πάσο του.

Ο κόουτς τον έφερε γιατί πιστεύει ότι θα τον έχει έτοιμο σε δυο εβδομάδες από τώρα. Κι όπως έδειξε κόντρα στο Αμβούργο, η ετοιμότητά του έχει ανέβει κατακόρυφα. Θα χρειαστεί να βάλει περισσότερη ένταση σε κάποια σημεία του ματς. Η τεχνική του κατάρτιση είναι εντυπωσιακή για το ύψος του. Αντιπαρέρχεται σε κάθε κατάσταση του παιχνιδιού χωρίς να αγχώνεται και να αγχώνει τους συμπαίκτες του. Έχει την ικανότητα να προσποιείται για να ξεμαρκαριστεί και να προωθήσει σωστά την μπάλα.

Οι τοποθετήσεις του είναι επίκαιρες και όταν αμύνεται και όταν παίρνει θέση στην αντίπαλη περιοχή. Σε μια τέτοια προώθηση σηκώθηκε για κεφαλιά και έσκασε την μπάλα στο χορτάρι ώστε να αποτρέψει κάθε περίπτωση να αποκρούσει ο τερματοφύλακας.

Εξαιρετικός σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού ο νεαρός Μασούρας. Άψογος στα αμυντικά καθήκοντα και παραγωγικός στην επίθεση. Έχει δυνατό μυϊκό σύστημα που του επιτρέπει να επανέρχεται στην διεκδίκηση της φάσης ακόμα κι όταν αρχικά φαίνεται να βγαίνει εκτός. Ο Ραντζέλοβιτς θα συζητηθεί πολύ την φετινή περίοδο.

Φαίνεται καθαρά πως ο κόουτς θα του δίνει συχνά-πυκνά χρόνο συμμετοχής. Υπάρχουν διαστήματα που χάνεται στο παιχνίδι. Υπάρχουν όμως και φάσεις που χάνεται από τα μάτια των αντιπάλων του και ψάχνουν να τον βρουν. Ο Ντουρμισάι έφαγε ξύλο από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, αλλά του πήρε τις περισσότερες μονομαχίες.

Η παρουσία του είναι πολύ χρήσιμη για την ομάδα που δεν διαθέτει άλλον φορ με τέτοια ικανότητα στο εναέριο παιχνίδι. Να κρατήσουμε ότι ο Μαρτίνς δεν θέλησε να στείλει την ομάδα να πιέσει ψηλά από την αρχή του αγώνα. Προτίμησε να μαρκάρει στα δυο τρίτα του γηπέδου και να οργανώνεται ανασταλτικά για να αποτρέψει αιφνιδιασμούς. Ίσως, δούμε κάτι ανάλογο και στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πλζεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ