Ολυμπιακός: Ή τον κάνεις «Σλούκα» ή πας παρακάτω…

Ολυμπιακός: Ή τον κάνεις «Σλούκα» ή πας παρακάτω…

Το δύσκολο σταυροδρόμι με τον Μιλουτίνοφ, η κρίσιμη απόφαση και η λογική που δεν πρέπει να καταστρατηγηθεί από τον Ολυμπιακό σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

Τα δεδομένα είναι απλά για την περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ αποτελεί το πιο hot όνομα στο «5» στην Ευρωλίγκα, έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2020 και την σεζόν που έρχεται, που θα του αποφέρει ένα ποσό τις τάξεως των 800 χιλιάδων ευρώ στον λογαριασμό του. Ως εδώ είμαστε καλά;

Μιλάμε πάντα στην περίπτωση που δεν τροποποιηθεί τίποτα στο υπάρχον συμβόλαιο του «Μίλου». Στο παιχνίδι της διεκδίκησης του όμως έχει μπει για τα καλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Νωρίτερα είχε εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον η Μπαρτσελόνα (έχει γραφτεί ότι είχε κάνει πρόταση ύψους 2 εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό) και τώρα η ομάδα του «στρατού» καιροφυλαχτεί για την υπογραφή του. Ενός ακόμα παίκτη από τους Ερυθρόλευκους μετά τους Χάκετ, Χάινς, Στρέλνιεκς και του Χάντερ που λογικά κουνάει μαντήλι.

Οι Ρώσοι έχουν ήδη προσεγγίσει τρεις φορές τους Πειραιώτες, στην δεύτερη τεχνηέντως ο Ολυμπιακός ζήτησε ένα υπέρογκο ποσό για τωρινά δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και φαίνεται πως η ΤΣΣΚΑ δεν θα κινηθεί ξανά για αυτόν. Τρεις Μιλουτίνοφ (σύμφωνα με αυτά που θα αμειφθεί φέτος) θα μπορούσε να έχει με τα λεφτά που θα αποκομίσει από αυτό το deal.

Έχω εκφράσει πολλές φορές την γνώμη μου για τον Μιλουτίνοφ. Το πώς θα έπρεπε να χειριστεί την περίπτωσή του. Η πίεση της ΤΣΣΚΑ όμως τώρα διαφοροποιεί την κατάσταση. Το ρίσκο είναι μεγάλο, ο Σέρβος αντιλαμβάνεται την αξία του, γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός τον βλέπει ως δικό του παιδί, όμως στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Και αν το βλέπουν έτσι οι Ερυθρόλευκοι κάνουν λάθος.

Η λογική καμία φορά είναι τόσο απλή. Οι δρόμοι είναι δύο για τους Πειραιώτες. Ή του δίνουν ηγεμονικό συμβόλαιο, με αυξημένο το NBA out ή μιλούν με τους ενδιαφερόμενους για την μεταγραφή του. Τα κουκιά είναι μετρημένα και ο κίνδυνος να… χαθεί μέσα στην σεζόν και να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020 είναι τεράστιος.

«Τα λεφτά που θα έδιναν στον Σλούκα, ας τα δώσουν σε αυτόν» θα μπορούσε να πει κανείς. Άδικο δεν θα έχει. Ας τον κάνουν… Σλούκα ή αλλιώς ας πάνε παρακάτω.

Το θεωρώ απίθανο να μείνει χαρούμενος με το υπάρχον συμβόλαιο. Οι Ρώσοι έχουν παίξει τέλεια το παιχνίδι, τα λεφτά που έχουν στρωθεί στα πόδια του είναι πολλά και οι φιλοδοξίες ακόμα περισσότερες για τον ίδιο.

Να σας πω την δική μου την άποψη; Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βγει κερδισμένος από αυτήν την ιστορία. Όπως προείπα είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ή τον γεμίζεις με… χρυσάφι, ή τον αποχαιρετάς και τον πουλάς όσο πιο ψηλά γίνεται, επενδύοντας αυτά τα χρήματα για τον αντικαταστάτη του (ή τους αντικαταστάτες).

ΥΓ1 Να μην είναι σίγουροι πάντως στην ΤΣΣΚΑ για το μέλλον του εκεί. Δεν θα μου φανεί περίεργο να γίνει ο επόμενος Πουαριέ και να ψάξει στο ΝΒΑ την τύχη του το 2020. Και κάποια στιγμή να γίνουν… τράμπα τα δικαιώματα του από τους Σπερς και να γίνει το μεγάλο άλμα.

ΥΓ2 Έπεσαν πολλοί να με φάνε για τα ποσά, όπως και για το ρεπορτάζ αναφορικά με τον γκαρντ που ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει. Οι Ερυθρόλευκοι θα αποκτήσουν παίκτη για την περιφέρειά τους και γενικότερα θέλουν να ενισχυθεί η ομάδα, ανεξάρτητα με την υπόθεση του Μίλου. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να πάρει λεφτά και να τα επενδύσει στον άσο. Εξάλλου το λέμε εδώ και τόσο καιρό..

ΥΓ3 Γράφουν κάποιοι για τον Έβανς. Δύο εβδομάδες είχε σταματήσει να ασχολείται μαζί του ο Ολυμπιακός, έχοντας ανεβάσει κι άλλο την προσφορά του προς αυτόν. Η Χίμκι δίνει περίπου 50% παραπάνω από την την τελευταία πρόταση των Ερυθρόλευκων. Bye bye ΝΒΑ και αλλαγή στάσης από τον παίκτη. Διόλου περίεργο..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ