Όσο το βλέπεις, τόσο το θες

Όσο το βλέπεις, τόσο το θες

Η ΑΕΚ θέλει να μάθει το παιχνίδι του Καρντόσο και όλοι μας περιμένουμε πότε θα το δούμε και θα το απολαύσουμε

Τα φιλικά είναι για τους προπονητές, λένε τα ποδοσφαιρικά κλισέ. Και η αλήθεια εκεί είναι. Η ΑΕΚ έχει δώσει δύο φιλικά. Στην Πολωνία είναι 10 ημέρες. Σε περίπου ένα μήνα θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την Ευρώπη.

Άρα όλοι ξέρουμε πάνω κάτω ότι είναι νωρίς. Και ειδικότερα όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο μεγάλη αλλαγή που συντελείται αγωνιστικά στον Δικέφαλο αυτό το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ αλλάζει. Προσπαθεί να παίξει αυτό που θέλει ο Καρντόσο, build up από την άμυνα, από τον τερματοφύλακα, μέχρι την επίθεση. Αυτό δεν μαθαίνεται σε μια μέρα, μια εβδομάδα, ένα μήνα.

Ο Πορτογάλος δεν έχει ακόμη όλα τα υλικά που πρέπει να έχει στα χέρια του για να δουλέψει τη νέα ΑΕΚ. Λείπουν δύο κομβικά κομμάτια και έτσι όπως το πάει το ζήτημα η ΑΕΚ δύσκολα θα τους έχει στην Πολωνία. Άρα μετά το μισό του μήνα θα έχουμε τις δύο μεταγραφές του ακραίου και του επιθετικού. Η ΑΕΚ στον άξονα είναι καλά θεωρώ, έχει λύσεις, πρόσωπα, δυναμική, ενέργεια.

Στην επίθεση της λείπουν δύο κομμάτια πολύ σημαντικά. Στην άμυνα χρειάζεται μεγάλη εκπαίδευση. Να μάθουν πως και που πρέπει να πάρουν την μπάλα και πως θα την μεταφέρουν στους κεντρώους με τον πιο σωστό τρόπο για να ανοίξει το γήπεδο.

Η ΑΕΚ προσπαθεί να το παίξει. Και αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι ότι αρέσει σε όλους. Παίκτες και κόσμο. Είναι μια αλλαγή που πρέπει να γίνει, ενδεχομένως να κοστίσει, αλλά πρέπει να γίνει. Η ΑΕΚ της νέας εποχής επιτάσσει αυτό το ποδόσφαιρο. Και όταν η ΑΕΚ με το καλό κερδίσει το χρόνο και αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό το τι έχει στο μυαλό του ο Καρντόσο, τότε θα είναι μια πολύ ωραία ποδοσφαιρική εικόνα στο χορτάρι. Μένει να γίνουν δύο σωστές μεταγραφές, με βάση τις προδιαγραφές που θέλει ο αρχιτέκτονας της ομάδας.

ΥΓ: Ο Παουλίνιο συνεχίζει να δείχνει ότι δεν… Ακόμη και ρυθμό να βρει, θεωρώ ότι δεν…

ΥΓ1: Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σφήνα, και για τον Βέρντε, και για τον Ολιβέιρα. Προφανώς και το σκάουτινγκ του έπεσε πάνω στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ για να βρει παίκτες που δεν… βρίσκει.

ΥΓ2: Επειδή το ποδόσφαιρο χρειάζεται τους αρτίστες, αυτούς που χαϊδεύουν την μπάλα και μας γλυκαίνουν το μάτι, είναι κακό να μην βλέπουμε τον Φορτούνη για έξι μήνες. Ο τραυματισμός είναι κατάρα, είτε είσαι ο Φορτούνης, είτε ο Κολομπούρδας. Καλή επιστροφή να έχει το παλικάρι, όπως και αυτοί του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ