Η φούντα, προστατευόμενο είδος

Η φούντα, προστατευόμενο είδος

Προτεραιότητα του Βασίλη Κικίλια, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και ο Κώστας Καίσαρης σημειώνει. Ο άνθρωπος που θα κόψει στους Έλληνες το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους δεν έχει γεννηθεί ακόμα.

ΤΩΡΑ κλαίνε, όλα τα αλάνια, που θα μείνουνε χαρμάνια. Προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας, για τον Βασίλη Κικίλια τον νιόπαντρο, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Να το δω και να μην το πιστέψω. Προς το παρών, εδώ και μία δεκαετία δηλαδή αυτό που βλέπεις είναι τους υπουργούς Υγείας να έρχονται και να παρέρχονται. Και τα φουγάρα να μένουν. Αφορμής δοθείσης, θυμήθηκα τον προηγούμενο υπουργό. Τον επίσης Βασίλη, Ξανθό. Ο οποίος με σχετική Απόφαση, είχε πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Τέλος το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Αυτά που ξέρατε, να τα ξεχάσετε. Τα φούμα-φούμα και οι ντουμανιές, μπρος στον Άγιο Σπυρίδωνα, τέλος.Το Υπουργείο, με νέα εγκύκλιο, βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

ΚΑΙ την ταπεινότητά μου, να διατυπώνει την άποψη, ότι θα πρέπει να του αποδοθεί το Νόμπελ σαχλαμάρας. Ο Υπουργός να ζητά «να ενταθούν οι έλεγχοι και τα τα πρόστιμα» καλώντας τα αρμόδια όργανα ‘να επιδεικνύουν αυστηρότητα στη τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Χαιρετίσματα στις φασκομιλιές. Δηλαδή, για να κάνουνε όλοι αυτοί τη δουλειά τους, πρέπει να τους το υπενθυμίσει με εγκύκλιο ο Υπουργός; Μέχρι τώρα δηλαδή, ξύνανε πατσές; Κι όταν λέμε «αρμόδια όργανα», ξεκινάμε από τις υπηρεσίες των Δήμων και καταλήγουμε σε Λιμενικό και Αστυνομία. Εκατό φορές έχουνε ειπωθεί και ξαναειπωθεί αυτά. Με τη κάθε νέα εγκύκλιο, να επαναλάμβανει αυτά που έλεγε η προηγούμενη. Κι αποτέλεσμα; Μία τρύπα στο νερό.

ΣΤΗ μιάμιση χιλιάδα είχαν ανεβάσει το πρόστιμο, για όποιον φουμάρει στο αυτοκίνητο, αν έχει μέσα παιδί κάτω των δώδεκα ετών. Και αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα. Υπερβολές. Γελοιότητες. Και γιατί δεν το επεκτείνουνε και στα σπίτια; Να κάνει μπούκες η αντιτρομοκρατική. Κι όποιος φουμάρει κι έχει μικρά παιδιά, εξορία στο στρατόπεδο της Μόριας. Και δεν θα είναι απαραίτητη, η επ αυτοφώρω σύλληψη. Αν μυρίζει τσιγαρίλα το σπίτι, πάει να πει ότι έχεις καπνίσει. Arresto. Χειροπέδες και στον εισαγγελέα. Σαχλαμάρες. Και γι αυτό ουδέποτε εφαρμόστηκαν και δεν απέδωσαν στο ελάχιστο. Δήθεν ότι είμαστε αυστηροί.

ΣΕ μία χώρα που η φούντα είναι στο αβέρτο κι αποτελεί εθνικό προϊόν για να μην πω προστατευόμενο είδος, η Αστυνομία θ ασχοληθεί με το κάπνισμα; Για ποιο λόγο; Για να γράφουνε τους παραβάτες και να κονομάει από τα πρόστιμα το Δημόσιο; Άμα ήτανε έτσι, θα είχανε πάει να γίνουνε εισπράκτορες στα τρόλεϊ. Δεν θα είχανε καταταχτεί, στο ένδοξο σώμα της Αστυνομίας. Και ποια είναι η πλάκα; Πως τον έχουνε φτιάξει, λοιπόν τον αντικαπνιστικό νόμο, οι δήθεν Αριστεροί; Σε μπουζουξίδικα και λοιπά πολιτιστικά κέντρα, όπως τα αποκαλούσε ο Γιαννόπουλος, νο πρόμπλεμ. Ο καθείς, μπορεί να το ανάψει και να το φουντώσει, στο αβέρτο. Από τα τρακόσα τετραγωνικά και κάτω, verboten. Που πάει να πει, ότι ο μικρός, που έχει ένα μαγαζάκι καμαρούλα μια σταλιά, (αν στη πραγματικότητα απαγορευθεί το κάπνισμα) να πεθάνει. Ποιος θα πάει σ ένα μπαρ, αν δεν μπορεί να φουμάρει; Και να κονομήσει ο μεγάλος. Η νομοθεσία των τραβεστί αριστερών του Σύριζα, επιτρέπει το κάπνισμα στα Καζίνο. Στο καφενείο του Κλαπανάρα στα Τρίκαλα, το απαγορεύει αυστηρώς και δια ροπάλου. Ο ενωμοτάρχης της χωροφυλακής οφείλει να κόψει πρόστιμο. Για τέτοια ταξική νομοθεσία μιλάμε.

ΕΠΙ ΤΗΣ ουσίας βέβαια, όλα αυτά, είναι νάχαμε να λέγαμε. Δήθεν ότι κάτι κάνουμε. Από το 2010, υποτίθεται, ότι ισχύει ο σκληρός και αμείλικτος αντικαπνιστικός Νόμος. Επί Γιωργάκη Παπανδρέου. Εδώ και εννιά συναπτά έτη. Και μιλάμε, ότι σε άπασα την Επικράτεια, από την Ορεστιάδα μέχρι τη Κρήτη, στη καραπουτς@κλάρα τους. Και δύο αβγά Τουρκίας. Αβέρτα, οι φούμες και τα ντουμάνια. Όχι, στη ζούλα και υπό τον φόβο των αποσπασμάτων του Νόμου. Φόρα παρτίδα, το φύσα ρούφα πάτατόνε, άναφτον και τραβατόνε. Ουδεμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τη τάξη και να εφαρμόσουν το Νόμο. Καμιά εγκύκλιος κανενός υπουργού, δεν τρόμαξε κανέναν.

ΣΕ ποιο σινεμά, παίζεται το έργο, τέρμα το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους; Να πάμε να το δούμε κι εμείς. Να δω με τα μάτια μου , αυτόν που θα κόψει το κάπνισμα στην Ελλάδα. Μισθοί έχουνε κοπεί. Συντάξεις, έχουν κοπεί κατ επανάληψη. Και δύο και τρεις και πέντε φορές. Το τσιγάρο στον Έλληνα, δεν μπόρεσε να το κόψει κανείς. Στα νοσοκομεία οι Έλληνες, βγαίνουνε στα μπαλκόνια και φουμάρουνε. Στα αεροδρόμια, τ ανάβουνε στις τουαλέτες. Και θα κοπεί, το κάπνισμα, στα μπαρ, στις καφετέριες και στα μπουζούκια; Το Δημόσιο χρέος, τρακόσα δις και βάλε, κάποια στιγμή μπορεί να σβήσει. Σε εκατό, σε τρακόσα, σε χίλια χρόνια. Το τσιγάρο στην Ελλάδα δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Στον αιώνα τον άπαντα. O άνθρωπος που θα επιβάλλει το αντικαπνιστικό νόμο δεν έχει γεννηθεί ακόμα.

Στο τραγούδι της ημέρας, Orkestre Madolina Ljubljana-The Godfather.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ