Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς: Το πρότζεκτ της επόμενης ημέρας

Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς: Το πρότζεκτ της επόμενης ημέρας

Ο Ολυμπιακός δεν αγόρασε τον Μάρκοβιτς για να... κάθεται, αλλά για να τον εξελίξει, να τον βελτιώσει και να τον βάλει άμεσα στην αγωνιστική του εξίσωση.

Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Το νέο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ του Ολυμπιακού. Μια σπουδαία «κλοπή» από τους Ερυθρόλευκους. Ενας παίκτης που απασχόλησε πλήθος μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά υπέγραψε στον σύλλογο του Πειραιά. Μια μεταγραφή στην οποία η διοίκηση του συλλόγου επέμεινε τόσο πολύ και υπέδειξε τέτοια… αυτοσυγκράτηση, ακόμη και στις τρέλες των ατζέντηδων του παίκτη, που αν μη τι άλλο προξενεί εντύπωση. Αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχει εξήγηση. Και αυτή «κρύβεται» στην ποιότητα και την προοπτική που προσφέρει αυτός ο μόλις 19 ετών Σέρβος στόπερ.

Ο Μάρκοβιτς έκανε τον Ολυμπιακό να σπρώξει 1.500.000 € στην Παρτιζάν, αφήνοντάς της και ένα αξιοπρεπές ποσοστό μεταπώλησης. «Εδεσε» τον παίκτη με 5ετές συμβόλαιο (2024) και διαχειρίστηκε με μεθοδικότητα και σωστό τρόπο τα υπερβολικά «θέλω» των ατζέντηδών του. Νούμερα, βεβαίως, που δεν αγγίζουν ούτε το 50% της πραγματικής αξίας του νεαρού αμυντικού. Και αυτό δεν είναι κάτι που σηκώνει αμφισβήτηση. Αλλωστε, εάν υπάρχει μια ομάδα, ένας οργανισμός που γνωρίζει να εκτοξεύει υπεραξίες, αυτός είναι ο Ολυμπιακός.

Στο πρόσωπο του Μάρκοβιτς οι Ερυθρόλευκοι είδαν τον παίκτη του μέλλοντός τους. Αλλά και μια επένδυση με σχεδόν βέβαια πολλαπλάσια κέρδη. Για αυτό και πλήρωσαν ενάμιση εκατομμύριο για να αποκτήσουν τον (θεωρητικά)… 7ο στόπερ του ρόστερ τους. Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός διαθέτει Σεμέδο, Μεριά, Σισε, Μπα, Αβραάμ και Βούκοβιτς.

Τι θα γίνει στην πράξη; Ο Μάρκοβιτς δεν αποκτήθηκε για να μείνει εκτός νυμφώνος. Είναι παίκτης που πρέπει να πάρει παιχνίδια. Πρέπει να λάβει εμπιστοσύνη. Πρέπει να βρει τον χώρο να εξελιχθεί και να γίνει αυτό που πραγματικά μπορεί. Αυτό που επιτάσσει το ταλέντο του. Και μπορεί αυτό να φαντάζει δύσκολο με βάσει τα τωρινά δεδομένα, αλλά καθίσταται σαφές ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθεί τρόπος. Κατά πάσα πιθανότητα με τη (δεδομένη) αποχώρηση κάποιου ή κάποιων από τους κεντρικούς αμυντικούς που προαναφέραμε. Κάτι που ήδη έχει δρομολογηθεί, όπως είναι γνωστό.

Σε αντίθεση, ωστόσο, με ό,τι θα περίμενε κανείς, ο Ολυμπιακός δεν επέλεξε να περιμένει πρώτα να πουλήσει και μετά να αγοράσει. Εβγαλε από το ταμείο του ένα ποσό που δεν έχουν ξοδέψει όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Super League μαζί (πλην ΠΑΟΚ) και πήρε ένα παιδί που το πιστεύει και θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχθεί σε περίπτωση Μανωλά. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη στήριξη που θα λάβει, αλλά και τις ευκαιρίες που του αξίζουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ