Ο Μπουζούκης η καλύτερη μεταγραφή

Ο Μπουζούκης η καλύτερη μεταγραφή

Με την ομάδα να βρίσκεται ήδη στην Ολλανδία, χωρίς κανέναν νέο παίκτη, ο Παναθηναϊκός χτίζει γύρω από τον επόμενο ηγέτη του. Και αυτός είναι ο Γιάννης Μπουζούκης.

Από τη στιγμή που ο νεαρός Κόναν δεν υπολογίζεται αυτή τη στιγμή για να έχει κάποιον ρόλο στην ομάδα και το πιθανότερο είναι να δοθεί δανεικός, ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για το Όστερμπεκ της Ολλανδίας με ένα δεδομένο που δύσκολα συναντάς παγκοσμίως: χωρίς ούτε ένα νέο πρόσωπο σε σχέση με πέρσι.

Όσο κι αν δηλώνουν στον Παναθηναϊκό ότι δεν ανησυχούν, προφανώς και ένας προβληματισμός θα υπάρχει. Σε 40 μέρες αρχίζει το πρωτάθλημα, η ομάδα έφυγε για να χτιστεί, αύριο είναι το πρώτο φιλικό και λείπουν από το ρόστερ τουλάχιστον 3-4 βασικές μονάδες, έτσι όπως το έχει χτίσει στο μυαλό του ο προπονητής. Είναι πρόβλημα κι ας πηγάζει ηρεμία από το εσωτερικό του συλλόγου.

Η αναποτελεσματικότητα που εντοπίζεται στον μεταγραφικό σχεδιασμό μας κάνει να κοιτάξουμε τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στο έμψυχο δυναμικό. Η πρόσφατη ανανέωση του Γιάννη Μπουζούκη μετατρέπει τον νεαρό στην καλύτερη φετινή… μεταγραφή έως τώρα. Μια κίνηση περισσότερο σημαντική ακόμα κι απ’ αυτές που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες μέρες (Θεού θέλοντος και οικονομικών επιτρέποντος).

Ο Μπουζούκης μοιάζει να είναι ο κινητήριος μοχλός ολόκληρου του πράσινου οικοδομήματος και το θετικό είναι πως μας έδειξε πέρσι ότι μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος. Έχοντας μια σεζόν σε φουλ πρωταγωνιστικό ρόλο, η λογική λέει πως φέτος θα τον δούμε ακόμα καλύτερο.

Εκτός από το σπάνιο ταλέντο του, που αυτή τη στιγμή τον κάνει να συγκαταλέγεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη σε αυτή την ηλικία, δείχνει πως έχει και την προσωπικότητα να ανταπεξέλθει στον ρόλο. Είναι ευνοϊκές και οι συγκυρίες, αφού καλείται να το κάνει σε έναν νεανικό Παναθηναϊκό – δε θα συνέβαινε το ίδιο αν είχε για συμπαίκτες τον Σισέ, τον Ζιλμπέρτο και τον Κατσουράνη.

Για να επιστρέψουμε στα του σχεδιασμού, ο Παναθηναϊκός δείχνει σε κάποιες περιπτώσεις να καθυστερεί λόγω σχεδίου. Όπως για παράδειγμα στο θέμα του Ζαχίντ. Γνωρίζοντας πως ο παίκτης θα του κάνει τη διαφορά, τον περιμένει όσο μπορεί, παγώνοντας τις υπόλοιπες περιπτώσεις με την ελπίδα να τον αποκτήσει. Παίρνει, όμως, και το ρίσκο να χάσει και τα… λίγα και να ξεμείνει με επιλογές που δε θα του δώσουν ποιότητα.

Ας ελπίσουμε η πολιτική της ομάδας στο τέλος να τη βγάλει κερδισμένη και στις 24 Αυγούστου ο Δώνης να έχει ένα ρόστερ όπως το θέλει: πιο γεμάτο από λύσεις σε σχέση με πέρσι, περισσότερο ποιοτικό και με προσωπικότητες που θα του κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ