Οδηγός του Παναθηναϊκού η αυτοπεποίθηση του Δώνη

Οδηγός του Παναθηναϊκού η αυτοπεποίθηση του Δώνη

Η ενίσχυση του ρόστερ είναι ένα καθοριστικό κομμάτι για τη νέα σεζόν, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι ο προπονητής του πιστεύει στη δουλειά του και γνωρίζει καλύτερα πώς να διαχειριστεί τη πίεση των νεαρών παικτών.

Ο Γιώργος Δώνης σίγουρα ένας από τους λόγους που ξεχωρίζει είναι η αυτοπεποίθησή του. Ο προπονητής του πληκτρολογίου και της εξέδρας μπορεί να έχει χίλιες απόψεις για τη τακτική του, το κοουτσάρισμα, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για ηττοπάθεια.

Ο 50χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει μεγάλη εμπειρία, ωστόσο, η περασμένη σεζόν ήταν τόσο σκληρή, είχε τα πάνω της και τα κάτω της, που σίγουρα ο Δώνης συνειδητοποίησε ακόμα καλύτερα τι πρέπει να κάνει στο «τριφύλλι» για να παρουσιαστεί καλύτερο. Καταρχάς, φαίνεται ότι με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα, δεν προχώρησαν σε ημίμετρα. Στην αξιολόγησή τους έκριναν ότι ορισμένοι παίκτες δεν κάνουν για το επίπεδο στο οποίο θέλουν να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό.

Τελείωσαν τους Μουνιέ, Οικονόμου, Άλτμαν, που είχαν μεγάλα συμβόλαια, δεν μπήκαν στη διαδικασία να πιέσουν καταστάσεις για τον Κουλιμπαλί κι επιπλέον ξέκοψαν νωρίς κάθε πιθανότητα να ασχοληθούν με την υπόθεση του Κάτσε.

Για οικονομικούς και αγωνιστικούς λόγους. Δεν δίστασαν να τελειώσουν και τη μοναδική μεταγραφή του Ιανουαρίου, τον Αμρενάκα, όπως και το δικό τους παιδί τον Στάικο, ενώ ήταν φανερό εδώ και μήνες ότι δεν υπολογίζεται και ο Τζανδάρης.

Την ερχόμενη περίοδο με την ενίσχυση που θα υπάρξει, οι απαιτήσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Και οι Δώνης, Νταμπίζας θα είναι ακόμα πιο σκληροί στην αξιολόγησή τους. Όχι μόνο για τους παίκτες που την περασμένη σεζόν είχαν σκαμπανεβάσματα, όπως οι Γιόχανσον, Διούδης, Καμπετσής, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, αλλά για όλους.

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ρίχνει το χρέος, θα είναι πιο εύκολο να κινηθεί στο μέλλον (ειδικά αν υπάρξει και αλλαγή στο ιδιοκτησιακό) για πιο ακριβούς, άρα και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως θα είναι και πιο απλό να κρίνει ότι ορισμένοι παίκτες έχουν πιάσει το ταβάνι τους, οπότε δεν αξίζουν για έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος θα έχει στόχο την κορυφή.

Σε κάθε περίπτωση, η προετοιμασία ξεκίνησε χωρίς νέο πρόσωπο (μόνο ο Κόναν πήγε στην Ολλανδία κι αυτός προορίζεται μέχρι στιγμής για δανεικό), αλλά ο Δώνης ούτε μιζέρια έβγαλε, ούτε δυσαρέσκεια. Είναι σημαντικό αυτό. Σαφώς και θέλει μεταγραφές για να παρουσιάσει ένα ισχυρό σύνολο. Άλλοι συνάδελφοί του, όμως, το κάνουν άγαρμπα κι εκθέτουν τους συνεργάτες τους ή τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη και τη διοίκηση.

Ο Δώνης αντίθετα, είναι προσγειωμένος και ρεαλιστής. Μετά και την ολοκλήρωση του προηγούμενου πρωταθλήματος και με όσα βίωσε εντός κι εκτός αποδυτηρίων, κατάλαβε τι έχει να αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό και στην κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία, δήλωσε ότι η ομάδα του είναι σε καλύτερο επίπεδο από πέρσι τέτοια εποχή και φάνηκε αισιόδοξος για τη νέα περίοδο και με τις προσθήκες που θ’ ακολουθήσουν.

Περιμένει τις μεταγραφές, αλλά μέχρι να τις έχει στα χέρια του αυτό που τόνισε είναι ότι θέλει να δει πράγματα στα φιλικά. Το βράδυ της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τη Φέγενορντ και φυσικά το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία. Θετικό ή αρνητικό. Άλλος Παναθηναϊκός θα παίξει στο Ντε Κάιπ, άλλον θα δούμε στο πρωτάθλημα. Ο έμπειρος προπονητής, όμως, δεν μπήκε στη διαδικασία δικαιολογιών. Περιμένει να δει στον αγώνα πράγματα που έχει δουλέψει στο Κορωπί και στο πρώτο διήμερο στο Όστερμπεκ.

Η αυτοπεποίθηση, η πίστη στη δουλειά του, μπορούν να καθοδηγήσουν τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη σεζόν. Όπως και το γεγονός ότι πλέον ξέρει πώς να διαχειριστεί την πίεση που θα ζήσουν τα νέα παιδιά. Το προηγούμενο πρωτάθλημα με τις σερί νίκες στην αρχή, τον καλό πρώτο γύρο και το κακό δεύτερο μισό, ωρίμασαν τον Παναθηναϊκό οργανισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ