Μα καλά ούτε το… Απερτούρα της εξυγίανσης;

Μα καλά ούτε το… Απερτούρα της εξυγίανσης;

Το ξέρω προτρέχω και υπάρχει ο κίνδυνος να με... διασύρουν Λεμονής και ερυθρόλευκοι στο ματς με τον ΠΑΣ. Παίρνω το ρίσκο όμως και αναρωτιέμαι...

Υπάρχει πάντα ο φόβος όταν προτρέχεις να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένος. Ο Ολυμπιακός θα το κρίνει για μένα. Αλλά στην τελική το ποδοσφαιράκι είναι πλακίτσα, καζούρα στον αντίπαλο σου, με την καλή πάντα έννοια. Τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Για αυτό λοιπόν παίρνω το ρίσκο και ελπίζω πως αύριο στο Καραισκάκη ο Λεμονής και οι παίκτες του δεν θα με αναγκάσουν να… βγω κουρεμένος.

Και λέω λοιπόν. Μα καλά, ούτε το… Απερτούρα της εξυγίανσης; Παρεπιπτόντως η ιδέα του τίτλου του blog δεν είναι τωρινή. Το ίδιο ακριβώς (χωρίς το «εξυγίανσης» βεβαίως) είχα γράψει πριν τρία χρόνια, όταν τότε ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει και ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Περέιρα στην Ξάνθη αν κέρδιζε πέρναγε πρώτος στην βαθμολογία και ξεπέρναγε τον δικέφαλο του βορρά που είχε φτάσει μάλιστα και στο +5 από τους μόνιμους πρωταθλητές λίγες αγωνιστικές νωρίτερα.

Τώρα δεν είναι ο Περέιρα, είναι ο Λεμονής, δεν είναι ο ΠΑΟΚ που θα ξεπεράσει αλλά η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που είναι αυτή την στιγμή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς με τον Ολυμπιακό στους 29.

Και επανέρχομαι. Μα καλά ούτε το… Απερτούρα της εξυγίανσης; Ούτε τώρα; Ούτε μετά από τόσες γκέλες του Ολυμπιακού που είχε να κάνει μαζεμένες στον πρώτο γύρο ενός πρωταθλήματος από την εποχή των «πέτρινων χρόνων». Ούτε τώρα που (υποτίθεται) έχουμε το περιβόητο 50%-50% όπως… είδαμε άλλωστε και στα Περιβόλια;

Ούτε τώρα που ο Ολυμπιακός μέχρι και το προηγούμενο ματς δεν βλεπόταν, είχε σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα και θυμήθηκε τον καλό του εαυτό μόλις στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο Ολυμπιακός που φοβούνται επέστρεψε έγραψα μετά το Αγρίνιο και την αμέσως επόμενη αγωνιστική έχει στα χέρια του την ευκαιρία να πετύχει αυτό που άπαντες στο Ρέντη έλεγαν πριν ξεκινήσει η 6αδα των αγώνων που ολοκληρώνεται απέναντι στον ΠΑΣ. Ότι θα είναι δηλαδή τα Χριστούγεννα με τη λήξη του πρώτου γύρου στη φυσική τους θέση. Στην κορυφή, στο +1 και από τους δύο συλλόγους της… εξυγίανσης.

Δεν αλλάζουν και πολλά βεβαίως, είτε ήταν στο -1 είτε τώρα πάει στο +1 αν κερδίσει, που πρέπει βεβαίως πάση θυσία να κερδίσει. Η διαφορά είναι μικρή και στις δύο περιπτώσεις. Τι αλλάζει όμως; Η ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός σε έναν πρώτο γύρο με πολλές απώλειες, με αλλαγή προπονητή, με σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, με σοβαρά θέματα στα αποδυτήρια, έχει την ευκαιρία να είναι «καβάλα» από όλους στην βαθμολογία.

Και αυτό είναι σπουδαίο για την ψυχολογία, την δική του αλλά και των αντιπάλων του. Η ΑΕΚ την πάτησε με τον Απόλλωνα και ο ΠΑΟΚ κέρδισε με τη βοήθεια της εξυγίανσης στα Περιβόλια.

Συμβαίνουν αυτά στα χρόνια της… κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και που συμβαίνουν όμως η κορυφή θα είναι αύριο ερυθρόλευκη. Αν ο Λεμονής και οι παίκτες του κάνουν το αυτονόητο για Ολυμπιακό. Αν πάρουν το τρίποντο που είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους.

Και αν θέλουν βεβαίως να κάνουν και σε μένα το χατήρι για να μην… βγω κουρεμένος. Και δεν έχω και πολύ μαλλί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ