Ποδοσφαιρική μελωδία με έναν υπέροχο σολίστα!

Ποδοσφαιρική μελωδία με έναν υπέροχο σολίστα!

Μπαίνει στην μεγάλη περιοχή, βρίσκεται φάτσα με τον τερματοφύλακα και αντί να τον πλασάρει, σκέφτεται σαν τον Ιμπαγάσα και πασάρει δίπλα του στον Μασούρα. Ετσι, ενεργούν οι πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές που κουβαλούν πάνω τους την καταξίωση και ενδιαφέρονται να κάνουν τους συμπαίκτες τους ευτυχισμένους. Αυτός είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά...

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Κόντρα στη Νότιγχαμ, οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν από εκεί που τελείωσαν την περσινή αγωνιστική χρονιά. Με χειροκρότημα τους είχαν αποχαιρετήσει οι χιλιάδες οπαδοί τους, με χειροκρότημα τους υποδέχτηκαν και τους καλωσόρισαν το βράδυ της Τρίτης. Και είναι να υποκλίνεσαι στους περίπου είκοσι πέντε χιλιάδες οπαδούς τους Ολυμπιακού που πήγαν στο Φαληρικό γήπεδο μέσα στο κατακαλόκαιρο για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους. Εφυγαν από το γήπεδο γοητευμένοι με όσα είδαν και με την πεποίθηση ότι θα δουν περισσότερα όταν φύγουν οι ζέστες.

Η ομάδα του Μαρτίνς σκόρπισε ενθουσιασμό με την εμφάνισή της. Ολα υπήρχαν στο ερυθρόλευκο ρεπερτόριο. Πίεση, ψηλά, συνεχής κυκλοφορία, γρήγορες πάσες, αξιοποίηση των στημένων φάσεων. Οσα ήθελε να δει ο κόουτς τα είδε. Αυτός ήταν ο λόγος που στις δηλώσεις του προσπέρασε γρήγορα τη νίκη και τα τρία γκολ. Μίλησε για την σωστή οργάνωση και την άριστη τακτική. Μεγάλη υπόθεση για έναν προπονητή να βλέπει τέτοια πράγματα από την ομάδα του από τα φιλικά προετοιμασίας.

Θα μου πείτε βέβαια, ότι εννέα στους έντεκα έπαιζαν και πέρσι στην ομάδα. Θα σας πως ότι αν ο κόουτς τα είδε όλα αυτά, υπάρχει ένας παίκτης που τα εγγυήθηκε και τα δημιούργησε με την καταλυτική παρουσία του. Κι ήταν παίκτης που δεν έπαιζε πέρσι στον Ολυμπιακό. Ο Ματιέ Βαλμπουενά, είναι γητευτής της μπάλας!

Από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει παικταράδες. Ολοι τους άλλος πολύ κι άλλος λιγότερο χρειάστηκαν κάποιο χρόνο για να λειτουργήσουν μέσα στο σύνολο. Ο μικρόσωμος Γάλλος δεν χρειάστηκε παρά λίγες μέρες για να συστηθεί με τους νέους συμπαίκτες του και να μάθει το ονόματά τους. Αμέσως ανέλαβε δράση κι έδειξε από τα πρώτα φιλικά ότι δεν του λείπουν κάποια ένσημα που ήρθε να τα κολλήσει στην Ελλάδα. Ηρθε για να γίνει πρωταγωνιστής.

Ξεχωρίζω την φάση στο δεύτερο ημίχρονο που μπαίνει στην μεγάλη περιοχή, βρίσκεται φάτσα με τον τερματοφύλακα και αντί να τον πασάρει, σκέφτεται σαν τον Ιμπαγάσα και πασάρει δίπλα του στον Μασούρα. Ετσι, ενεργούν οι πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές που κουβαλούν πάνω τους την καταξίωση και ενδιαφέρονται να κάνουν τους συμπαίκτες τους ευτυχισμένους.

Ο Βαλμπουενά μπήκε άνετα στα παπούτσια του Κώστα Φορτούνη και διεύθυνε με άνεση και μαεστρία το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Κινήθηκε σε όλο το πλάτος του γηπέδου, ξεμαρκαριζόταν με απίστευτη άνεση και τροφοδοτούσε τους συμπαίκτες του, είτε με κοντινές πάσες είτε με αλλαγές του παιχνιδιού από τη μια πλευρά στην άλλη. Ο Γάλλος καθήλωσε το κοινό με την παράσταση που έδωσε. Γύρω του κινήθηκαν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού με άνεση και αέρα υπεροχής.

Ο Γκερέρο δεν πρόκειται να αφήσει την θέση του εύκολα. Παίκτης ομάδας, παίζει για αυτή και μετά για τον εαυτό του. Ο Γκιγιέρμε παραμένει ο καλύτερος ρυθμιστής της κυκλοφορίας. Βρίσκεται εκεί που κάθε φορά επιβάλλεται για να ανακόψει μια επίθεση και ταυτόχρονα να οργανώσει την επόμενη για λογαριασμό της ομάδας του.

Ο Σεμέδο είναι επιβλητικός. Ξεχωρίζει με την άρτια τεχνική του, τις καλές τοποθετήσεις και την υπεροχή ου στο αέρα. Κλείνω γράφοντας δυο κουβέντες για τον Ελ Αραμπί. Τρεις επαφές, τρία δείγματα της κλάσης του. Ανυπομονώ να τον ξαναδώ. Δεν νομίζω να με γέλασαν τα μάτια μου. Θα επανέλθω λεπτομερώς όταν τον δούμε περισσότερο χρόνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ